Гилдията подкрепи Генка на протест пред МВР

Среща с ръководството на ведомството обаче не се състоя
65

Снимка: БулФото

Колеги журналисти подкрепиха днес Генка Шикерова от bTV на протест пред Министерството на вътрешните работи.

Конкретният повод за недоволството е поредният палеж на автомобил на журналистката. Протестът под надслов "Да се ядосаме днес. Утре може да е късно!" беше организиран в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Повечето от събралите се колеги днес настояваха за бързо разследване, както и за повече резултат от работата на вътрешното министерство при разследвания на нападения срещу журналистите.

"Вълнувам се от подкрепата. Трогваща е тази солидарност на колегите дори от конкурентни медии. Дойдох не защото нещо се е случило с мен, а защото проявата е принципно срещу посегателствата срещу журналисти", каза Генка Шикерова.

В крайна сметка среща с ръководството на МВР не се състоя.

Малко след началото на протеста парламентарният секретар на вътрешния министър Цветлин Йовчев - Тодор Пройчев, дойде при протестиращите журналисти. Той предложи група от десет души да се качат на среща с вицепремиера, с директора на националната полиция Тодор Гребенаров и с началника на СДВР Ивайло Спиридонов.

Присъстващи коментираха обаче, че би било редно министърът на вътрешните работи да излезе при тях.

Вътрешният министър коментира случая от парламента, където заяви, че такъв тип престъпления се разкриват изключително трудно в целия свят.

Пловдивски журналисти също се обявиха в подкрепа на Генка Шикерова. „Осъждаме всеки акт на насилие, особено когато той е насочен срещу свободата на словото”, се казва в декларация, която е адресирана до министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МВРГенка Шикерова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 10 години
Генка просто копира господарите си. Поръчала е да и запалят колата и сега се прави на жертва.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой подкрепя тия бе... Това направо е пълен бардак, джурналистите вече се имат за по-големи от държавата.... Но.... Така ще е, народа им вярва те си папкат от политиката.... и така до края на света. "Кой назначи Пеевски" ее да, а "Кой назначи Борисов" еее това не питай. Е защо? Да не би единият да е по-малко престъпник от другия?
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А народа не ви подкрепя и не му пука защото вие сте антибългари,лапате хиляди лева заплати и не защитавате националния интерес.на обикновения човек не палят колата а на вас ви ги палят щото си го заслужавате.Стига сте облъчвали народа с тази американска телевизия.Долу бтв
46
1
 
8
 
! Отговори
нема такива преди 10 години
Нямам нищо против Генка,даже ми е симпатична.Кофти е да ти палят два пъти колата.Но това в никакъв случай не е свързано с работата и.Щото има журналисти дето живи трябва да горят ама не горят.Не мога да приема обаче,защо тая така наречена гилдия се мисли за нещо по така.Като пребият или наругаят някой от друга професия това е просто инцидент.Обаче каквото и да се случи с някои журналист или нагъл репортер,леле,посегнаха на свободата на словото мале мале.Те били четвъртата власт,моля ви се.
45
4
 
5
 
! Отговори
ЕДНО МНЕНИЕ преди 10 години
ГЕНКА ШИКЕРОВА Е ПОРЪЧАНА ОТ ХОРА НА МУТРАТА И ЦВ.ЦВ., ЗАЩОТО ТЯ Е ПЛАТЕН ЖУРНАЛИСТ НА ГЕРБ И СЕГА С ТАЗИ"СИТУАЦИЯ"ЩЕ ОБВИНЯТ ОБИКНОВЕНО Я БСП, Я ПОЛИЦИЯТА ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ТОВА СА ОБИЧАЙНИТЕ МУТРЕНСКИ ПОХВАТИ ПРЕДИ ИЗБОРИ - ДА НАГНЕТЯВАТ ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА.ПО ТОЗИ НАЧИН С ЕДИН КУРШУМ-ДВА ЗЕКА.ДАВА ГЛАСНОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО/ЖУРНАЛИСТКА Е/ И ПОВОД ДА СЕ ОПЛЮЕ МВР/ЛЮБИМА МАНТРА НА МУТРИТЕ И ДА СЕ ОБВИНЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ЩОТО ЦУКЕРМАН/ШИКЕРОВА/ НЕ ГИ ДОЛЮБВА.
44
0
 
3
 
! Отговори
Ува преди 10 години
Осъждам всяко престъпление,но "нашите" "журналисти" носят голяма вина за това,че:Бяха и са главен рупор за разпалването и поддържането на шизофренична омраза в обществото.Изявите им са 200 процента поръчкови-маши на "политици",мутри и пр. ***.Отродиха син от баща,близки роднини с манипулативни техники.Даже и турците не са посягали на родовата памет и връзки.Ако не се поучат т.е.,че неса по конституция власт,която си присвоиха престъпно и че трябва винаги да представят различни гледни точк
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евтин ПР. Полицията да се огледа около най-близкото и обкръжение. Съседи най-вече. Тази "журналистка" е обикновенна *** без елементарно възпитание и държане. Вдигнала е кръвното на някой съсед и той и го е върнал. Аман от *** изживяващи се за много важни.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчев възражда дс, дреме му за журналистите които му пречат.
41
0
 
9
 
! Отговори
стига циркове преди 10 години
До Doni Да - напърлно вярно!Когато човек се захваща със злото - злото му отвръща! Това не трябва да ни прави страхлвци, а просто да бъдем подготвени, когато се захващаме с определени хора. Не разбрах за какво всъщност е протеста......и защо министри се занимават с един човек/известен/ - а какво да направят "обиквновените хора" - жертви на престъпления ?
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая Генка ... Прави си евтин ПР само.
39
3
 
20
 
! Отговори
******************** преди 10 години
Подкрепи Генка , за да я тикнат в пандиза
38
3
 
23
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
Журналисти в Затвора искаме да видим
37
0
 
13
 
! Отговори
Наказателния Кодекс преди 10 години
Тези Манипулатори и Дезинформатори да кажат колко пати са нарушавали Закона Чл. 146. (1)(2) и Чл. 417.(1) 1.2.3 от Наказателния Кодекс
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гена, другарите милиционери като биеха хората по улицата, всичко беше ок, нали така?Сега изведнъж милиционерите вече не са удобни, защото не действат във ваша изгода...Мен ако питате - още 4-5 автомобила да и изгорят ще е малко.
35
1
 
13
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Моме я си гледай църните събратя....
34
0
 
17
 
! Отговори
не ми пука преди 10 години
Слугите на властта излезли на простест. Смешници, нали и заради вас сме на дъното. Защото сте наведени на всяка власт, която дойде. Вашите компромиси в показването на истината вреди на обществото ни. Журналист=слуга на властта=манипулатор
33
0
 
18
 
! Отговори
Doni преди 10 години
Какви са теа зи глупости...министър да слиза за една запалена кола??? Защо не Папата или Обама? С какво професия журналист е по - висша от лекар или учител?...Може и бивш любовник да и пали колите...И това ли е главната новина на деня ??..Има по-важни неща за Българина ...Забравете за третата власт.....Вие не сте власт ....поне докато спрете да сте така подкупни....
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Събрали се послушковците на политиците, джобните журналистчета, които ежедневно изпълняват политически поръчки да протестират. Ние ако излезем на протест срещу поръчковата манипулативна журналистика, която ни закотви на "престижното" място номер 100 по свобода на словото, тези няма да смеят да се покажат навън.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква "гилдия" са разни като Агов и онази Цонова?Иначе е лошо за колата,дано хванат престъпниците,но ако тези са гилдията,тежко и горко и>
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХА 10 ЧОВЕКА АБЕ КОЙ ЩЕ ПОДКРЕПИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЛЪЖЦИ КОИТО 25 ГОДИНИ МАНИПУЛИРАТ БЪЛГАРИТЕ И СЪЗНАТЕЛНО ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА МАФИЯТА И КРАДЦИТЕ КОИТО УПРАВЛЯВАТ 25 ГОДИНИ,ИЛЮЗИЯ И ЛЪЖА.А ТЪЗ ТОЛКОВА Е ГРОЗНА,АКО СЕ ВИДИ ЩЕ СПРЕ ДА СЕ ПОКАЗВА НА ЕКРАН СУТРИН КАТО Я ВИДЯ И СЕ ИЗТЪРСВАМ И МЕ ВТРИСА.ПРЕСТЪПНИЦИ НАРИЧАТ СЕБЕ СИ СВОБОДА НА СЛОВОТО КАК НЕ ВИЕ СРАМ БЕ.....