Местят в друго училище Митко, който спука тъпанчето на Леа

Това решение са взели родителите му
26 ное 2014 17:12,
44
Местят в друго училище Митко, който спука тъпанчето на Леа
Снимка: Dnes.bg

Четвъртокласникът Димитър, който спука с шиш тъпанчето на своята съученичка Леа, напуска училище. Той ще бъде преместен в друго училище, а решението са взели неговите родители.
 
Инцидентът стана в час по музика. Родителите са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас, и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

Още по темата
„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg малката Леа.

"Надявам се в новото училище Митко да получи професионална помощ и да бъде намерен начин да се овладее агресията му”, заявиха пред Dnes.bg родителите на момичето.
 
Всички 21 деца от 4 б клас на СОУ „Братя Миладинови” в понеделник не влязоха в класната стая заради агресивния съученик.

Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. Децата разказват, че избухва винаги когато някой се обърне към него с фамилията му. Потърсени за коментар, родителите на момчето отказаха да говорят.

„Той има много дефицити, които във времето не са наваксани. Такъв случай съм нямала от страна на родителите, които защитават изключително много сина си, а ние проявяваме изключителна толерантност и търпение до момента”, заяви пред Dnes.bg директорът на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова.

Митко е осиновен, но с него не са работили психолози.

„За съжаление, в подобни случаи институциите не реагират адекватно. Това дете е сменило пет училища и навсякъде напускането му е свързано с някакъв проблем”, казват със съжаление родителите на Леа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПриАдекватниЗакони,В предишната статия пишеше, че детето е осиновено на 6г., така че осиновители в момента се грижат за него. Това разбира се не оправдава нито него нито тях за подобни постъпки.
17
0
 
32
 
! Отговори
Въпроси преди 9 години
1. Защо се толерира наглостта в училище?2. Защо изключването или изгонването от едно училище ти дава право да се записваш в друго?3. Защо ръководствата на училищата нямат право собствено да нарочват изключване или задължителна работа с психолог (или психиатър)?4. Защо не усмиряваме и култивираме тази агресия още в ранна детска възраст, а ги оставаме ненаказани, нешамаросани и след това в една друга възраст техните престъпления загрубяват и стават ежедневие?5. Кои има сметка от това?
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В предишните статии, качени тук, се казва ясно, че това момче е показвало неприлични жестове на учителите и опипвало и момичетата, и момчетата от неговия клас.Кои са тези, които на 10 години вече имат сексуални щения, а на 11-12 г. вече са станали родители?
15
1
 
19
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 9 години
Бил осиновен значи?Е, някой ще ни каже ли от кой етнос е? Защото всеки лекар и дори медицинска сестра може да забележи специфичните антропологични черти на един точно определен етнос. На кандидат-осиновителите обаче обикновено се казва, че детето е на студенти, които са финансово затруднени, разделили са се и затова са оставили чаавето, пардон- детето, за да бъде осиновено.
14
0
 
25
 
! Отговори
ПриАдекватниЗакони, преди 9 години
този *** отдавна щеше да е отнет от безотговорните си родители, а те щяха да са санкционираниХарактерът се формира до 7-годишна възраст, а след това само се дооформя.Това дете е вече изпуснато. Да не говорим пък, че изобщо не е ясно дали е психически нормално.Най-тежка е вината на родителите му. Ако си създал психопат, ще се постараеш да бъде отглеждан така, че да не вреди на околните. Ако си създал социопат, ще му стягаш юздите и ще плащаш зверски глоби всеки път, когато той извърши поразия
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В кое училище ще бъде следващото спукано тъпанче а моде би и пробито слепоочие или извадено око ? Необходими са специални учебни заведения за терористи в умален вид. Да се самоинтегрират без да тероризират децата.
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще изкара до 6-7 клас, после ще гние по поправителни домове и затвори това пишлеменце.Лошото е, че доста невинни ще го отнесат. Тоя ще расте, а с него и престъпленията.
11
0
 
32
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Като е дете, защо не се търси отговорност на родителите? Да им хакнат една пробация за дето малкия е причинил средна телесна повреда и ще спрат да го защитават
10
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Аз до 4-ти клас не съм сменял нито едно училище , а това малкото недоразумение сменя вече 5-то. На дали има смисъл от психолози , трябва му една мотика или права лопата и двор 4-5 декара , най-добре ще му се отрази такъв трудово-възпитателен урок.
9
4
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Това е добре.Сега Митко ще може да спука тъпанчетата на още деца.
8
0
 
18
 
! Отговори
Читател преди 9 години
И какво ще прави, когато обиколи всички училища ?!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RABOTATA E ZA KADURNI PSIHOLOZI, IAVNO DETETO E IZTORMOZENO OT NESHTO, TRIABVA DA SE RAZBERE KAKVA E PRI4INATA ZA TOVADRUGITE OKOLO NEGO MOGAT DA POMOGNAT DO NIAKAKVA STEPEN, NO AKO IZIAVAVA PSIHOPATNI ANTISOTZIALNO NALKONNOSTI TRIABVA DA E POD NABLUDENIEINA4E JESTOKOSTTA MU MOJE I DA UVELI4I V PUTI POVE4E-TOGAVA STAVA OPASNO ZA VSI4KI
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се върне Трудово-Възпитателната система, преместването в друго училище не е никакво решение.Освен това трябва да се даде право на учителите да гонят учениците, не е нормално няколко деца да развалят тотално учебния процес и да цари пълен хаус псувни, крясъци, замервания.
5
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митко е пич.
4
0
 
8
 
! Отговори
Weis преди 9 години
И аз като малък имах такъв сученик, който ми спука тъпанчето... и освен преместването друг ефект нямаше.
3
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
родителите да вземат да прочетат някоя и друга книжка това че е осиновено е добродело лошого че детето е оставено на улицата ако родителите не се вземат в ръце дететога изпускат тотално
2
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В новото училище, което ще е шесто до колкото разбирам, какво смятат, че ще се получи? Ей така просто детето ще започне да се държи нормално, защото проблемът е бил в другите 5 училища ли? Защо няма професионална помощ преди да го пуснат пак да прави глупости, нима останалите деца при които пак ще е не са важни колкото него? Съгласен съм, че е дете и не е имал лека съдба, но какво са виновни за това другите деца? Определение за "луд" е някой, който прави едно и също нещо, очаквайки друг резултат
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ТВУ ЛИ ОТИВА ОЛИГОФРЕНЧЕТО?