Сидеров: Да обявим френския посланик за персона нон грата

"Атака" внася нота във френското посолство
Обновена: 12 дек 2014 12:26 | 12 дек 2014 12:26,
282
Сидеров: Да обявим френския посланик за персона нон грата
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова управляващите да обявят френския посланик Ксавие дьо Кабан за персона нон грата в България. Шефът на националистите поиска това с мотива, че французинът си е позволил да каже, че български съдия е отсъдил неправомерно.

Още по темата
Преди дни дьо Кабан разказа за схема, при която със съдебни решения френска фирма преминава в ръцете на други собственици.

„Има генерален проблем в съдебната система, навсякъде има гнили ябълки. Това е задкулисие и не се знае с какви групировки, партии и дружества има връзки”, каза тогава френският посланик.

Днес лидерът на „Атака“ призова депутатите да си представят какво ще стане, ако българският посланик в Париж каже подобно нещо.

„Колко дни ще му дадат, за да напусне страната и дали няма да го подведат под отговорност?“, попита Сидеров и допълни, че у нас се прави точно обратното – на такъв човек му се дава трибуна.

Лидерът на „Атака“ обясни, че ако страната ни има национално достойнство, трябва да изгони посланика. Той обясни, че партията му ще внесе нота във френското посолство. Сидеров припомни, че дьо Кабан неведнъж се е намесвал в политиката на България.

„По време на избори е посочвал и за коя партия да се гласува и за коя не. Казва кой е добър и кой лош“, коментира лидерът на „Атака“.

Той призова парламентът да излезе с декларация, в която да определи като недопустимо чужди чиновници да се месят така грубо в интересите на страната.

"Това ще е единственият начин да защитим достойнството си“, категоричен е Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега трябва Франция да обяви Сайдера за персона нон грата и да му забрани достъп до страната. За него ще е голям удар, понеже точно там харчеше държавните пари в луксозни хотели...
92
3
 
11
 
! Отговори
До 113 преди 9 години
Точно това е темата - сам каза - всички държавни глави са обвинени или съдени. Браво на тях. Съдебната им система работи. Проблема при нас е че нямаме нито съдебна система нито прокурори. Пълна некомпетентност навсякъде, тотална корупция. Не ти пожелавам да си имаш взимане даване с прокурор или съдия н България. Ще се хванеш за главата като видиш че сигурно котката ми е по-умна от тях и с по-логично мислене :)
91
12
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Сидерасов,махни се от парламента,че си срам за България. Толкова ли си късоглед,че съдебната ни система е една ***. Че те самите съдии го признават бе ..... хайде че културата не ми позволява да те наричам.....пък и ттези дето те избраха.
90
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клоун
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос: след всв има ли обвинен в корупция фрески държавен ръководител?Отговор: да, всички без изключение! Ами след като това е исторически факт и най-първите им хора са корумпирани, то какво остава за останалите!
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИСТАНБУЛ Е ЕДНА *** ...
87
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Архангеле, бил съм в Русия и във Франция. Разликата е от земята до небето, не в полза на Русия, разбира се. А по пропаднала нация от руснаците няма. За вас, откачените русофили, С.Корея, Куба и Русия са идеала за живеене. Само се чудя още какво правите в Европейска България?
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛСамо за едно грешиш - Истанбул е доста по-чист от Париж, или Брюксел или Рим.Всичко останало е абсолютно вярно!
85
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе до кога българските производители ще стенат под натиска на френската верига карфур?Докога ще се дискриминира българския производител? Или целта е тоталното му унищожаване и замяна на нашенската продукция с гаранция Франция?
84
16
 
18
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Не само френският посланик трябва да бъде обявен за persona non grata, а всички посланици от ЕС,които нарушават Виенската конвенция.А изгонените трябва да се водаят от посланика на САЩ.
83
20
 
19
 
! Отговори
Atinapala преди 9 години
Единственият, който трябва да бъде обявен за персона нон грата, е Сидеров, тъй като подвежда оскотелия си електорат с приказки за "колониално робство" и др. подобни. Той внушава, че корена проблемите се крие някъде навън и там правят заговори срещу "великата" ни икономика, или срещу "неопетнената" ни съдебна система. Благодарение на редица посланици, които може да не се изказват по най-дипломатичния начин, се хвърля камък в блатото, за което ние много се грижим отгоре винаги да е гладко.
82
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянци как е цената на водата при френския концесионер?Абе тия тръби с които подменят старите, понеже са пластмасови, дали са bpa free? дали имат сертификат, че не са канцерогенни и не застрашават здравето на населението? А дали френския концесионер е намалил загубите по трасето от 50% или пак софиянци ги плащат?
81
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво достойнство бре Сидере, като всички знаят че съдът е гнил
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали за това е работа на посланика? Да защитава интересите на държавата си. Не виждам нищо лошо в изказването на франсето, напротив. Съдебната ни власт е под всякаква критика и това е ясно! Не е ли така? Или дай да плюем по всички, които казват истината?
79
8
 
16
 
! Отговори
кокона маруца преди 9 години
Сетила се Мара да се побара!А къде беше толкова време бе,мушмурок ненагледний,м!?Май поливаше "златното пръстче",а!?
78
12
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Не съм фен на Сидеров. Нещо повече. Но в случаят той е абсолютно прав.Наистина сме без национално достойнство ,наистина сме колониална страна.Коя държава би позволила на чужд посланик да се "изтъпани" пред телевизионен канал и да критикува съдебната й власт ,защото видиш ли не отсъдила правилно за нейна фирма..Ние не сме френска колония и ако нашите компетентни органи си замълчат очаквайте още по -големи извращения с държавата ни от представителите на т.н демокрации.
77
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Волен Сидеров !
76
4
 
4
 
! Отговори
корекция преди 9 години
До мдапри плевенските от с. Коиловци
75
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Български съдия да отсъди неправомерно?!Къде се е чуло и видяло това!Българската съдебна система е най-независимата и най-справедливата в света (след руската)!Предлагам България да скъса дипломатическите си отношения с Франция, Германия, Великобритания, изобщо с целия Европейски съюз плюс Съединените щати и всички страни освен Русия!
74
4
 
7
 
! Отговори
мда преди 9 години
прати го при видинските братя да го посъветват като командосите....