Личен мотив бил в основата на изчезването на Сертов

Брат му Тодор се върнал от Брюксел, за да го прибере от Гърция
Обновена: 14 яну 2015 15:00 | 14 яну 2015 07:16,
72
Личен мотив бил в основата на изчезването на Сертов
Блокът, в който живее Петко Сертов Снимка: Булфото

Офицерът от резерва Тодор Сертов се е прибрал от Брюксел, където живее, за да пътува до Гърция заедно със съпругата на брат си с единствената цел да го прибере вкъщи. Това разказаха негови колеги от службите пред "24 часа".

Още по темата
12 яну 2015 10:12
281
В понеделник стана ясно, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е върнал в България с автомобил през КПП Кулата след 36 дни в неизвестност, през които беше издирван.  При проверката на границата в колата са били съпругата му Емилия и брат му Тодор, който е шофирал.  Когато Петко Сертов изчезва, брат му Тодор е в Брюксел. Той е главен секретар на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО.  

Тодор Сертов е две години по-голям от брат си Петко. И двамата са бивши офицери от сферата за сигурността. Тодор има 36 години стаж в Разузнавателното управление на Генералния щаб, или, както е известно сред бившите служители РУМНО.

Все още не е ясно дали Петко сам е потърсил семейството си, след като е изхарчил 4-те хиляди евро, с които е заминал, или брат му е установил местонахождението му.  Дълбоко личен мотив стои в основата на мистериозното изчезване на Петко Сертов, убедени са негови дългогодишни познати. 

Според бившите му колеги изчезването на Петко Сертов няма връзка с работата му в ДАНС. 5 години след като напуснал поста на председател на агенцията, той нямал актуална информация, която би представлявала интерес.

"Петко Сертов не е склонен към депресии. Той е чувствителен, но много прагматичен човек. Няма логично обяснение за поведението му освен ако не е отключил психическо заболяване или някаква мания", коментират в средите на бившите служители на службите. Те са категорични, че само той знае истината за изчезването си, но няма да я каже публично заради деликатната ситуация.

Несъстоятелни били твърденията му пред Гранична полиция, че не си е дошъл по-рано, защото претърпял лек пътен инцидент и се лекувал в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
27
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
За нашите управляващи ( няма значение от коя партия са ) 500 000 лв. не са много щом се харчат за тях.Обаче ако трябва да се дадът за обикновения човек това са много пари и естествено не се дават защото е криза и няма бюджет.А за колко такива суми похарчени за щуротии даже и не разбираме.
37
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 9 години
Каквато и да е истината той показа ненадминат гъонсуратлък. Мълчи като дърта п... Не показа грам уважение към обществото. За какво се мисли тази статуя. ***.Време е медийте да спрат да ни занимават с него.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михнева има доказателства още преди месец и половина,но никоя институция не се е мръднала пръста,явно е водата е мътна и дълбока..:)
35
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Удобно обяснение. Няма как да разберем. Самият факт, че и гръцките служби мълчаха, показва, че организаторът на тези действия има влияние и над тях. Може някога и да се разбере истинската причина, не едва ли. Сертов явно е обещал да мълчи или е споделил важна информация.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този не се кри кой знае колко много и нашите служби се чудиха какво става.представи си някой "активно" да се крие какво ще стане. бг полиция и служби не могат да намерят гола жена в бърдак.ако ни подпукат терористи сме тотален аут
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е някакъв абсурд. Даже и от Холивуд не биха измислили подобен абсурден сценарий като с тоя Сертов. Това не знам какъв стил е...не е пародия, не е комедия... Те това е Абсурдистан!
32
0
 
22
 
! Отговори
ставри преди 9 години
И нещо друго-ден не мина без да има най малко по ЕДНА статия за Сертов,а за това ,че прокуратурата изкара Пеевски невинен леко го пуснаха край ушите си.
31
0
 
19
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Като толкова много го търсеха,защо не го арестуваха когато им беше в ръцете(на границата)?И каза ли някой ЗАЩО го търсят?А тия пари изхарчени за търсенето му да ги плати тоя който е наредил да го търсят и да назначат буля Петковица за главен секретар на МВР -търсят го и наши и Интерпол 36 дни,а тя за един ден дори го доведе в България.
30
0
 
24
 
! Отговори
gg преди 9 години
Истината няма да я научим никога.Смешно,унизително,грозно и какво ли още не,е да се пише,че парите свърши ли-даже и сумата се посочва,с любовница бил.То сигурно му е за сефте и незнае как се кръшка.Че и брат му идва.ЗАЩО само пишете,та дразните хората,МЛЪКНЕТЕ!! СПРЕТЕ ДА НИ УНИЖАВАТЕ!Може да сме бедни и но не сме глупави!
29
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Аз пък мисля че "изчезването" на Сертов е една голяма далавера. Някой взе едни пари, пък уж го били търсели. Хайде не ни правете на балами
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПрохорАбе то и в Мароко минималната пенсия е 200 евро, ама важното е, че сме в ЕС и НАТО и изповядваме евроатлантически ценности, за което получаваме ясни сигнали и силни знаци.Ей го, сега като се изсипят тук Кери, Нюланд, Солтенберг, Хамънд и ни натиснат да си дадем територийката за удари срещу ИДИЛ и бежанците, окупирали центъра на София се почувстват засегнати, ще видите какво хуууууубаво ще стане.
27
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 9 години
До Анонимен 14Службите не са го издирвали по желание, а по подадена молба за издирване от жена му! Колко пъти го приканваха да даде знак, че не желае издирване, всичко трябва да си плати сега, толкова средства и човешки ресурс хвърлиха да го търсят!
26
0
 
14
 
! Отговори
Одитор преди 9 години
Някой хора си живеят в балон и смятат, че още държавата им е длъжна. Мадам Сертова и тя: плака, моли за помощ, търсиха го къде ли не, брат му и той от Брюксел видите ли дошъл, да си приберат роднината. Ако не беше тъжно и позорно щеше да е смешно на какви унижения ни подлагат шепа готованци. Зер само Петко го тресе мъжката критическа! И сега какво? Сеирът свърши, бая пара бе потрошена. Какво ли следва?
25
0
 
28
 
! Отговори
Излагацията..... преди 9 години
Добро утро. Това хората без да са големи следователи го пишеха из форумите, ама държавата изхарчи 500000 лева да го търси. През това време, деца нямат пари да се лекуват и събираме с СМС-и. Къде са оставките???????
24
0
 
11
 
! Отговори
Одитор преди 9 години
Казват, че сумата е голяма и това е престъпление, на фона на вечното нямане, престъпни икономии от социални плащания и пенсии за ИСТИНСКИ хора с увреждания и майки с деца, които са образовани и плащат осигуровки, остарелите помощни средства, които се отпускат на хората, които имат нужда от тях. Животът се оказва ИМА цена, заинтересоваността също, понеже Сертов хукнал да го вее за 4000 евро... А ако друг обикновен човечец беше изчезнал, а не палавото ***?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименчовека не е карал никой да се занимава с него, журналистте си търсят сензации
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто 3 думи по темата за пореден път ще кажа чрез заглавието на велика песен на Слави Трифонов... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като е толкова лично, що лично не плати безмислено поарчени пари.
20
3
 
0
 
! Отговори
Ves преди 9 години
До АнонименAbre te okradoha tolkova pari - pak kato sa nekadarni da go namerit KAKVO E VINOVEN TOI - nee dlazen za nishto na nikogo da dokladva - tarsite me -ako iskam shtekaza kade sam akone niama
19
0
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Сигурно буля Сертовица го е изшила с тиган по главата в битов инцидент.За туй се крие.

Спонсорирани публикации