Личен мотив бил в основата на изчезването на Сертов

Брат му Тодор се върнал от Брюксел, за да го прибере от Гърция
Обновена: 14 яну 2015 15:00 | 14 яну 2015 07:16,
72
Личен мотив бил в основата на изчезването на Сертов
Блокът, в който живее Петко Сертов Снимка: Булфото

Офицерът от резерва Тодор Сертов се е прибрал от Брюксел, където живее, за да пътува до Гърция заедно със съпругата на брат си с единствената цел да го прибере вкъщи. Това разказаха негови колеги от службите пред "24 часа".

Още по темата
12 яну 2015 10:12
281
В понеделник стана ясно, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е върнал в България с автомобил през КПП Кулата след 36 дни в неизвестност, през които беше издирван.  При проверката на границата в колата са били съпругата му Емилия и брат му Тодор, който е шофирал.  Когато Петко Сертов изчезва, брат му Тодор е в Брюксел. Той е главен секретар на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО.  

Тодор Сертов е две години по-голям от брат си Петко. И двамата са бивши офицери от сферата за сигурността. Тодор има 36 години стаж в Разузнавателното управление на Генералния щаб, или, както е известно сред бившите служители РУМНО.

Все още не е ясно дали Петко сам е потърсил семейството си, след като е изхарчил 4-те хиляди евро, с които е заминал, или брат му е установил местонахождението му.  Дълбоко личен мотив стои в основата на мистериозното изчезване на Петко Сертов, убедени са негови дългогодишни познати. 

Според бившите му колеги изчезването на Петко Сертов няма връзка с работата му в ДАНС. 5 години след като напуснал поста на председател на агенцията, той нямал актуална информация, която би представлявала интерес.

"Петко Сертов не е склонен към депресии. Той е чувствителен, но много прагматичен човек. Няма логично обяснение за поведението му освен ако не е отключил психическо заболяване или някаква мания", коментират в средите на бившите служители на службите. Те са категорични, че само той знае истината за изчезването си, но няма да я каже публично заради деликатната ситуация.

Несъстоятелни били твърденията му пред Гранична полиция, че не си е дошъл по-рано, защото претърпял лек пътен инцидент и се лекувал в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я КАЖЕТЕ ЗАЩО МИЛИЦИЯТА ИМА МИЛИАРДЕН БЮДЖЕТ..ЗАЩО ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ СЕ КРАДАТ ПО ВСЕВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ..ЗАЩО ОСТАВИХТЕ НАРОДА БЕЗ ВЛАКОВЕ.СТИГА С ТОЯ ДЪРТ ПИРГИШН СЕРТОВ!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изхарчиха сумари пара да го търсят тоя.....да ги връща сега................. !
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато ни занимават с личната драма на тоя тюлен се случват разни наистина важни неща като например затварянето и съответно отпадането на тец Варна от енергийната система, но това, че Петьо не е акал е много по-важно...
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изчезнал петко и брат му са от червен партизански род. те така действат,нелегалност,после се появяват,но никога не изчезват. в нелегалност обикновено си почиват на запад,брюксел ,гърция,те са новите капиталисти
14
0
 
11
 
! Отговори
Мани, мани преди 9 години
Голям майтап с Петко :D
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха, значи за следващите две седмици очаквайте:"Какъв е бил личният мотив на Сертов", "Защо е имал личен мотив", "Защо след като е имал личен мотив е напуснал страната"...
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОКОГА ЩЕ РАЗТЯГАТЕ ЛОКУМА С ТОЯ СЕРТОВ БЕ?? ДАВАЙТЕ..ИЗМИСЛЕТЕ ПОРЕДНАТА ДЪВКА ДА АНГОЖИРАТЕ ВНИМАНИЕТО НА РОБА В ***.
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо всички са настроени така против човека. Скарал се е с жената и си е вдигнал чукалата. Не дължи обяснение на никого, нито къде ходи, нито кога се връща. Това че службите са решили да го издирват си е лично тяхна работа.
10
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 9 години
Ко на занимавате с тоя посертов постоянно ?
9
0
 
19
 
! Отговори
eeeee преди 9 години
ДЪРТ ЛЮБОВНИК ,ЗАРАДИ КОГОТО ИЗХАРЧИХА ДОСТА БЮДЖЕТНИ ПАРИ
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Истанбул даже момче дето продава чай на лафка взима по 1500 долара. Без никакво образование. В България за жалост това е много, много висока заплата. ..
7
0
 
16
 
! Отговори
Прохор преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Ами като си мълчим , няма да ги чуем не само от нашите душмани ами и от ЕС . ЕС ли не знае , че сме по зле от Африка ? Много ме съмнява !
6
0
 
37
 
! Отговори
Прохор преди 9 години
Абе ейййй , спрете да ни занимавате с тоя пърдухал , а почнете да пишете за сметките за тока и доходите щото се разбра , че в Габон мин. пенсия е 194 евро , ясно ли е ?
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава статия по- отива на Уикенд. Една жена казала, че видяла мармота, шоколада и станиола.
4
1
 
24
 
! Отговори
Investigate преди 9 години
Тази версия с брат му е още по-абсурдна ! Да не би Сертов да е малко дете,че да не знае как да се прибере в България? К'во значение има дали със самолет или с кола? Или си е мислел,че на летището контрола е по-засилен и са щели да го арестуват? Едва ли ! Службите станаха за смях за пореден път ! Да ги разиграва тоя както си знае ! Ама то при нас само името им е на служби.Пълен цирк ! Те това е да си клечка в България ! Лошото е,че няма кой да действа адекватно спрямо такива **** !
3
0
 
26
 
! Отговори
вижда се преди 9 години
Сертов направи данс и мвр на Митко -китката !!!Следва да има оставки ,ама ,нямааа!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяхме се загрижили...
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената му грешка е ,че не се е обадил на някой колега или близък да каже , че е жив и здрав, да не го търсят. Ако наистина причините са лични.

Спонсорирани публикации