Рекламират България по четири европейски телевизии

Мотото ще е "Открий и сподели"
18
Рекламират България по четири европейски телевизии
Николина Ангелкова. Снимка: БТА, архив

През март започва реклама на България по четири европейски телевизии под мотото "Открий и сподели", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Велико Търново.

Рекламата ще се излъчва на девет езика по телевизиите "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нешънъл Джиографик" и ще продължи до края на годината.

Още по темата
В рекламния клип страната ни е представена с всички възможности за туризъм - зимен, летен, културен, алтернативен. Показани са дестинации и туристически забележителности, уточни министърът, цитирана от БТА.

Проектът е на стойност 6 млн. лв., финансиран по ОП "Регионално развитие".

"Целта е да компенсираме отлива на руски и украински туристи през настоящия туристически сезон", отбеляза тя.
Според нея е важно да се запази ръстът на туристите от миналата година, когато техният брой е бил 7,5 млн. души, а увеличението на туристическия поток спрямо 2013 година е било около 5 процента.

Министерството на туризма е инициатор на кампания, която призовава българите да организират своите почивки в страната, за да се подпомогне браншът, каза Ангелкова.

Общият бюджет на Министерството на туризма за 2015 година е в размер на 5 млн. лв., в това число е включено и участие в над 40 национални и международни изложения. Първите от тях са туристическите борси в Москва, Киев, Лондон и Берлин, каза министърът.

Във Велико Търново министър Ангелкова се е срещнала с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. На срещата са набелязани съвместни действия за превенция на престъпността през активния туристически сезон, съобщи министърът.

На среща с местната власт Ангелкова е представила националната концепция за туристическо райониране, която включва девет района.

През следващата година крепостта "Трапезица" ще бъде включена в национален туристически маршрут, съобщи Ангелкова на съвместната пресконференция с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В рамките на посещението си в района министърът посети Капиновския манастир "Св. Николай", включен в кампанията, популяризираща 50 неизвестни туристически дестинации в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 9 години
Всички Мутри и крадци, презастроиха Цялото Черноморие с пари от рекет, измами и какво ли още не, сега Държавата с пари и от моите данъци, ще плаща, да им се рекламират хотелите??? Защо не закупчт ТОЧНИ електромери , които са Антимонополни и са производство на "СИМЕНС", щом доставяната услуга не е по БДС/220-230 v/50Amh/не отчитата, консумация, тогава няма да има ...тарикати, които ни КРАДАТ!
8
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Голяма реклама ще падне за 6 милиона. Средно по 125 000 евро месечно за всяка телевизия. През реклама най-лесно се източват фондове. Питайте Моника Станишева....
7
6
 
3
 
! Отговори
Сддд преди 9 години
Вие тук всички сигурно сте съвършени, перфектни, айде стига глупости... Дано да е свършена качествено работата, наистина има много, много красиви и интересни места и забележителности в България, които си заслужават.
6
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ КАКЬВ КОН БРЕ ТОВА Е РАЗГОНЕНА КОБИЛА---КОНЕТЕ ИЗБЯГАХА НА ДРУГА ПОЛЯНА
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО НИ РЕКЛАМИРАТЕ ЗА 6 МИЛИОНА ЛЪВА? ГОЛИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ТКЗС-то ЛИ?
4
2
 
9
 
! Отговори
До БЪЛГАРЧЕ преди 9 години
Тоя кон е министърът ти на туризма. Искаш не искаш , това е положението. И най накрая и тя да се размърда и да направи нещо полезно (не може да се отрече). Дано само да е достатъчно да компенсира отлива на туристи от Русия и Украйна!
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** ли рекламира?Това си е антиреклама.
2
2
 
8
 
! Отговори
сс преди 9 години
въъъх малеййй страх лози пази пукна ми са дисплеаот тази
1
2
 
5
 
! Отговори
без кино преди 9 години
Чака ме богати японци , корейци , китайци ........ и австралийци , като дойдат на ята сфиркайте и една добре облечена мутра им продава дюнери .....