Петдесетница е! Църквата има рожден ден

На този ден Исус Христос основава църквата си на земята
31 май 2015 07:48,
15
Петдесетница е! Църквата има рожден ден
Снимка: Булфото

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той се отбелязва на 50-ия ден след Великден - винаги в неделя.На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква.

На този ден Исус Христос основава църквата си на земята чрез пращането на Светия Дух.Според библейското предание на 50-ия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. Дванайсетте Христови апостоли и Божията майка били събрани на
молитва в къщата, където преди 50 дни вечеряли преди Пасха заедно с Христос.

Внезапно се чул шум, сякаш задухал силен вятър и изпълнил цялата къща, а над главата над всеки от молещите се се явили пламъци, приличащи на огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и започнали да славят Бога на всички езици, които дотогава не знаели. Пламъците били видимият знак за въздействието на Светия Дух върху Христовите ученици, на които била дадена силата да проповядват Христовото учение на всички народи. Така били поставени основите на Църквата, затова и празникът Петдесетница се смята за неин рожден ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ НЕ ВЯРВАМ В БОГ ИЗМИСЛЕН ОТ ХОРАТА ВЯРВАМ В БОГ КОЙТО Е СЪТВОРИЛ СВЕТА
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво? Кво? Кво основал Исус Христос!?Църква ли? Свинегога ли.... Милиционерски вертеп в расо ООД - ли...?
9
7
 
1
 
! Отговори
1111 преди 8 години
До кръстоносецТипичен християнин - уж мир и разбирателство между народите, ама не - тези които не са съгласни с вас не носят кръста - да се обесят!Коментарът е точно отражение на християнското агресивно разбиране на света!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха тоя ще си запали брадата.
7
4
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Спомняте ли си как П.Младенов и Д.Джуров /заклети комунисти/, влязоха в Църквата със първите повеи на н.в. Демокрацията?ТОЗИ НАРОД ТРЯБВА ДА СЕ ЛЪЖЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ! Да се заблуждава, да му се отвлича вниманието от кражбите /законни и незаконни/ на управляващите! Няма значение кой, кога и как е на власт! Затова и Църквата е наложена от властниците!! Било християнство, било будизъм , било ислям няма значение. Спорт, телевизия, кино са със същото предназначение !!
6
3
 
5
 
! Отговори
ynota преди 8 години
religiata, viarata v Boga ne sa za plitki mozatci i bezsyrde4ni "4ovetci".....
5
1
 
7
 
! Отговори
прав преди 8 години
Вяра, морал и човечност! Дрьжте печено до края!
4
4
 
14
 
! Отговори
Йоан Златонос преди 8 години
Да си поп е най-сладката професия. Физическите усилия се свеждат до размахване на кандило и повдигане на сребърен кръст. Привилегиите са безчет - мерцедеси, ролекси, ядене, пиене, жени, мъже. Исус не е спирал да се черви от възнесението си, като гледа поповете какви ги вършат в негово име. Не всички попове са такива разбира се. Но свестните са анатемосани.
3
9
 
8
 
! Отговори
ЕТ преди 8 години
Религиите са опиум за примитивните народи!
2
13
 
8
 
! Отговори
21 век преди 8 години
И все още има наивници, които вярват в тези попски дивотии!
1
4
 
12
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
Нека днес си пожелаем всички народи по света да заживеят в мир и разбирателство по между си. а антихриста и робите му да ходят да се обесят .