Араби искат да се лекуват в наши болници

Англичани, руснаци и българи от чужбина идват на стоматолог у нас
5 юни 2015 07:00, Елка Василева
24
Араби искат да се лекуват в наши болници
Снимка: архив, Reuters

Нуждаещи се от лечение поданици на Кралство Оман искат да се лекуват в български болници. Интересът към родното здравеопазване е голям, но проблем са визите за България. Това заяви на международната конференция „Близкият Изток – нови възможности за българския бизнес” генералният мениджър операции в „Оман Експо” Надер Аббас, пише „Монитор“.

Думите му бяха потвърдени от шефа на евро-арабския бизнес форум Костадин Тодоров, който уточни, че в момента в Оман няма достатъчно здравни заведения и затова пациентите пътували до Индия и Индонезия.

От България обаче се интересували заради професионалното и качествено лечение, което биха могли да получат.

По думите на Тодоров България няма посолства в Оман, Йемен и Саудитска Арабия, а визи могат да се извадят само в съществуващото консулство в Дубай.

Затова ако поданик на Кралство Оман трябва да вземе виза за родината ни, то трябва да пътува два пъти до Дубай. Първия път, за да подаде заявлението, а втория път – за да получи визата. Това затруднява нуждаещите се от качествено лечение оманци, стана ясно на форума.

Здравният туризъм има голям потенциал у нас и много от стоматолозите, особено в курортите ни, отдавна обслужват чужди пациенти. 

Англичани, руснаци и българи, които живеят в Европа или САЩ, лекуват зъбите си в български дентални клиники, докато почиват.

Тенденцията не е от вчера и обяснението е просто - зъболекарските услуги в България са изключително достъпни и достатъчно качествени.

Цените на обикновена бяла пломба в съседна Гърция са 3-4 пъти по-високи. В тарифите на бившите ни поликлиники цената на такава пломба варира около 40-50 лв.

В САЩ по принцип всички видове стоматологични услуги струват 5-6 пъти по-скъпо, отколкото у нас, а в Швейцария - над 8 пъти. Разликата се дължи предимно на ниско остойностения труд на българските специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: стоматологОманлечение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
BG-baj ganjo преди 8 години
Porednija kjor fishek.Kolkoto anglichanite kupuvaha kashti v Bulgaria,tolkova i omanci shte se lekuvat v Bulgaria.Nie ne znaem kakvo znachi kachestveni dentalni/zubolekarski/ uslugi.Tragnali sme da sravniavame cenite s Amerika.Luda rabota.Stiga sme se lagali ,che imame moderno lechenie.Kolto si e pravil zubi v Amerika i v Bulgaria,znae razlikata.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те кадърните лекари и зъболекари са в чужбина, а тези които не са заминали още или са в пенсионна възраст или си стягат багажа на там.Лечението у нас все повече ще се обслужва от лекари-пенсионери със методи за лекуване от техните студентски години (демек остарели, например употреба на форцепс при раждане) и от лекари с купени дипломи.С 2 думи лекуването на пациент в БГ ще му е за последно (на пациента). Демек след лекуване болница и... в моргата...
12
1
 
6
 
! Отговори
jj преди 8 години
#15 само лудите лекари, ще останат да лекуват майките ви в България ; ) и като това стане, ще ти гледам коментарите под тази новина ... "Луди араби станаха новите Джи-Пи-та в България" ;)
11
1
 
3
 
! Отговори
jj преди 8 години
Плюс това - " по-интелигентен от теб" не е обида, а сравнителна степен на интелектуално ниво. Даже не съм казал, че някой е *** : ) , за разлика от хората, които говорят, че всики лекари в Бг са убийци, сметкаджии, некадърници и тн и тн. Моля ви се, неможе да псувате и биете хора, положили в десетки пъти повече усилия от повечето други професии, а когато някой каже на някой, че вероятно не по-малко интелигентен от някой друг и да се чувствате обидени:))Научите ли се на уважение, ще ви уважават
10
1
 
6
 
! Отговори
jj преди 8 години
грам не ме интересува сутрешния ми правопис мили мой : ) аз не претендирам за интелект от моя страна, мен има кой да ме оценява и добре, че не си ти. Аз не претендирам за интелект, претендирам за липса на интелект насреща - главно сред хората, които говорят негативно за медиците и за тези, които са решили, че е невъзможно другите да са успешни, щом самите те не са : )) Ако си от гореспоменатите 2 групи претендирам за тежка липса на интелект и при теб замаскирана с 1-2 интерестни изречения. ;)
9
7
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
явно арабите са изперкали дотам да идват да се лекуват тука като видят само на какви условия са барзо щесе изнесат е да *** има сестри от тия болници дето ходят поняколко пати на море в годината и им дреме като цяло
8
1
 
8
 
! Отговори
jj преди 8 години
Много добре нищо не знаете ; ) Но аз съм казал, скоро ще плачете. До 10 години ще ревете за старите времена, в които здравеопазването е било безплатно и можехте да псувате и лекари. Всичко ще стане частно и ще ревете пред болниците за старите времена. Но сами си ги направихте, никой не ходи да псува и бие в частните болници, всеки налита на държавните лекари. Скоро ;) Та както казах има много добри Частни клиники, както дентални така и медицински : ) да идват да си дават парите : )
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, изненадааааа ... Явно в нашите болници не работят само - цитирам- "убийци и некадърници, кожодери и алчни неграмотници" ?Другаре, ко става?Издиша пропагандата?
6
5
 
3
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Аиде много добре знаем че кадърните лекари се изнесоха тук таме в софия може да са останали единични броики
5
4
 
6
 
! Отговори
jj преди 8 години
задължително по-интелигентен от теб 3 ... ;) знаем, че комплексираните хора като теб, които са утайката на обществото и не стават за нищо си мислят, че неможе никой друг да е качествен и да работи добре и да вади хубави пари.. щом те самите немогат, но уви Не е така : ) така че продължавай да си изливаш глупостите в интернет, така и така нямаш особено голям шанс да постигнеш нещо друго : )P.S. и малко по темата - има много качествени клиники както дентални така и медицински :)
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с арабите звучи като голям проблем. Но щом болниците са готови да изпълнят всичките им желания свързани с религиозните им права.
3
10
 
7
 
! Отговори
леля преди 8 години
Зъбарите ни не са по-различни от скачащата по коремите на родилките д-р Байчева!
2
14
 
13
 
! Отговори
Фрунзе преди 8 години
Колко трябва да е *** човек за да мисли,че една страна с разбита икономика, образование и здравеопазване може да има дентални услуги на ниво...
1
4
 
17
 
! Отговори
! преди 8 години
Един чудесен начин да уморимс ИД и всички араби тарамбуки.