51 наши бойци на учение на НАТО в Украйна

В игрите ще участват военни от още 14 страни
56
51 наши бойци на учение на НАТО в Украйна
Преди дни край Варна се състоя военноморско учение. Снимка: БулФото

51 български военни с пълно бойно снаряжение ще заминат за Украйна за учения на НАТО, съобщават от Министерството на отбраната за "Труд".

Още по темата
Ученията SABER GUARDIAN 2015 и RAPID TRIDENT 2015 ще се проведат от 17 юли до 2 август 2015 г. в района на Международния център за мироподдържащи операции (МЦМО) Яворив, Украйна.

В игрите ще участват военни от Белгия, Канада, Германия, Грузия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Украйна, Испания, Великобритания и САЩ.

Със заповед на министъра на отбраната за старши национален офицер за двете учения е назначен подп. Иван Иванов - главен експерт в отдел „Операции“ в Щаба на Сухопътните войски.

RAPID TRIDENT 2015 е полево учение с реални действия. То е планирано от Командването на силите на САЩ в Европа и ръководено от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Украинските въоръжени сили.

Учението способства за повишаване на регионалната стабилност и сигурност и подобряване на взаимодействието в областта на сигурността между САЩ, Украйна и другите страни партньори, участващи в учението.

SABER GUARDIAN 2015 е командно-щабно учение. То се провежда за трети път на ротационен принцип. Домакин на учението са били Румъния (2013) и България (2014), а през 2016 г. е планирано да се проведе отново в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
нашата воиска е най силната ще иде да учи фашистите как да въюват.бравоооооооо ураааааааааааааа.българия казва на убииците фашисти в украйна че са национални герои.
37
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До Harizanovто може да е проява на много неща... но тук важното е че вие платените US ***, ще се скриете първи като мишоци. Поне вземете пример от коментар 51 ("да - да"): човека мрази комунизма и предполагам, че вече опакова багажа за Украйна.
36
3
 
0
 
! Отговори
да - да преди 8 години
трябва ли да сме васали на РАШИСТИТЕ ! КАЗАХ НЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!
35
0
 
4
 
! Отговори
спи6 преди 8 години
защо ми прилича на ИГРИТЕ НА ГЛАДА?
34
0
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Ето намериха поле на русофобите за изява. Уважаеми САЩ-фили, русофоби, НАТО-привърженици, либерасти и т.н. отивайте да се записвате, сега ви е паднало да се сражавате срещу лошата Русия!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са "наши бойци"! Тези мъже са натовски ланскнехти, наемни войници, Майка България не ги е упълномощавала за това! Изпращат ги послушни службаши, готови на всичко за едно потупване по рамото и едно "конграчулейшнс!". Всъщност - една проверка за послушание! Затова руснаците вече ни презират, не ни вярват и когато (когато, а не "ако"!) ни напълзят ислямистите, няма да си мръднат пръста за нас!Harizanoff, я не ни просвещавай какво е фашизъм! Не се прави на умен, не ти отива!
32
1
 
16
 
! Отговори
селянин преди 8 години
И защо ги пращате в Украйна бе , пратете ги на Малдивите да правят учение с НАТО.Май няма вече достатъчно пушечно месо в Украйна и почнахте да пращате и от другите маймунки членове на НАТО.
31
0
 
2
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До антифашистБраво колега..
30
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-интересната игра се казва "Пръсни кухата тиква на руско зелено човече". :)
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ги изтрепят хич няма да ми е жал. Чий к.р търсят там?.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не щете съюз от Владивосток до Лисабон, Русия успешно строи съюз от Шанхай до Санкт Петергург.
27
2
 
28
 
! Отговори
антифашист преди 8 години
Какво прави армия на НАТО на територия на държава, която няма нищо общо с НАТО?Игра на нерви или подготовка за нападение срещу Русия? Нека Русия да изпрати на "учение" бойци в Мексико или Куба, няма ли да ревнат фашистите, че демокрацията е в опасност.
26
0
 
21
 
! Отговори
KK преди 8 години
Боже, съхрани живота на тези 51 българи, заложници на слабото и некадърно политическо управление на държавата ни.Нищо добро САЩ и НАТО не са направили за света и за страната ни.След тях вилнее само разруха и безредици.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Толко си и бил в казарма щом не виждаш нищо на снимката!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само нашите да не станат жертва на войната между армията и Десен сектор. Защото фашизма в Украйна си показа истинското лице.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен стига с тролски лозунги!Ако имаше Руски воиски в Украйна - досега всичко да е свършило като в Грузия, за една седмица!
22
22
 
1
 
! Отговори
Позор2 преди 8 години
До ПозорТе да не са отишли на учение със Руските ,че да се учат как се избират цивилни ;)
21
24
 
3
 
! Отговори
Искаме мир повече преди 8 години
До искаме мир!Искаме мир а не Русия!
20
1
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Щото ги е страх, че като подпукат ИДИЛ и ще вземат да освободят кюрдите от турско робство.
19
3
 
30
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!