Български адвокат ще съди гръцките фермери

Жалбата е срещу гръцката държава, която бездейства
21 фев 2016 09:30, Петя Славова
113
Български адвокат ще съди гръцките фермери
Снимка: БТА

 Български адвокат от Сандански ще съди гръцките фермери, затворили българо-гръцката граница. Борис Харизанов е подадал жалба в съда в Серес, с която настоява виновните за тази криза да бъдат осъдени, съобщава Нова тв.

 
Той решава да съди виновниците за кризата по българската граница след 4 седмици блокада и големи загуби за фирмите му. Има адвокатска кантора и счетоводна къща, а клиентите му са предимно гръцки фирми, които в момента са в патова ситуацията. Загубите за тях и са негови загуби. 
Още по темата
 
"Тази жалба представлява израз на моето недоволство като гражданин на Европа срещу това, което наблюдаваме последния месец на българо-гръцката граница. Жалбата не трябва да се тълкува като обвинение към тези фермери, които са зад нас. Тя е срещу всеки орган на гръцката държава, който в случая и бездейства. Редно е да се отбележи, че не само действието е наказуемо, а също така и бездействието, което в момента наблюдаваме от гръцката полиция, жандармерия, прокуратура най-вече , като цяло гръцката власт", изтъква Харизанов.  
 
Както и Dnes.bg писа, блокадата на границата е водеща новина и за медиите в Гърция. Премиерът Ципрас обеща да се срещне в Атина с част от протестиращите фермери.
 
Междувременно шофьорите, бедстващи на границата заявиха категорично, че гърците се подиграват зловещо с тях.
 
"Просто съм възмутен от дъното на душата си. Такава подигравка с България не съм виждал никога. От гръцка страна дойдоха двама овчари. Не се разбрахме нищо. Просто нямаше с кого да отговаряме. Хората от стачния комитет, които обещаха, ги нямаше", обясни български превозвач.
 
След като бяха спомената евентуални преговори за отмяна на блокадата, вчера Атина не изпрати легитимен представител, който да вземе крайното решение. Българската държава в лицето на транспортния ни министър и метната власт получи силна плесница от гръцките си съседи. Това ядоса и превозвачите ни, които освен, че няма да отстъпят, са решени да търсят правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
4
 
! Отговори
Sasho Polyaka преди 8 години
TEZI GADNI VIZANTIJCI SAMO ZA BOJ STAWAT!!!
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: - "Тоз умен адвокат на кое залага"Този адвокат сигурно има добра идея какво трябва да направи. Във всеки случай неговият ход е много пъти по-интелигентен от правенето на мътни блокади. Ако се намеря повече като него, ще се получи добро въздействие. Въпрос на време.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега гръцкия съдия от съда в Серес ще осъди Ципрас, Меркел и гръцките фермери или ще тегли една майна на тоз адвокат и ще иде да си пие узото с пресни маслини и домати набрани от двора на някой гръцки фермер. Тоз умен адвокат на кое залага.
59
6
 
7
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Български адвокат не може да съди гръцките фермери. Само гръцки съд може съди гръцките фермери!
58
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя адвокат явно е решил да става за резил:). Как точно ще докаже това което иска да докаже? Явно е решил да влезе в прожекторите, но не разбира че в правото не важи принципа "всяка реклама, дори и лошата е реклама". Ще стане за резил:)
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се намери обходен маршрут , това ще е постоянно положение и Гърция трябва да се заобикаля като чумава.
56
19
 
6
 
! Отговори
ЛЕОНИДАС МЕНЕЛАИ преди 8 години
ГРЪЦКАТА АРМИЯ Е ГОТОВА ЗА БОИ..ИМА 300 ТАНКА В СОЛУН И РЕГИОН ''СРЕДНА МАЕКДОНИА''...ЩЕ ТРЪГНАТ КЪМ СОФИЯ, САМО ПРИ ЕДНА ЗАПОВЕД.
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да затворим границата за коли с туристи през април , те само от това разбират, като им бръкнеш в джоба .
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на адвоката и срам за Българските държаници. че все още не са завели и те дело.Гърците трбва да се осъдят и всеки един българин да получи макара и по 1-2 лева в сметката си за това че гърците целенасочено рушат нашата икономика а това рефлектира у всеки българин.
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците се надяват да изклинчат още, да им се опростят задължения, да се разсрочат, да не плащат... Още не са разбрали, че безплатен обяд няма! А нашето правителство е на ниво селска кръчма и никога не е реагирало своевременно на нито един проблем. Винаги се е влачило късно след събитията.
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се чудете на гърците. И у нас е така. Когато протестират отиват на орлов мост и ограничават съгражданите си живеещи в младост. Не отиват пред президентството или пред МС. Винаги срещу беззащитните.
51
7
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Чакай малко подигравките са към гейберасткото правителство. Даже и оня Московски си призна че досега такава гавра не е имало ама оставки не подават.
50
11
 
7
 
! Отговори
Муравей преди 8 години
Язе съм со гърците да го ***?
49
5
 
5
 
! Отговори
Решенито преди 8 години
Пеевски да застане на пункта и да затвори границата
48
4
 
16
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
Веселяка, като протестират, да отидат и да окупират центъра на Атина! Защо отново насочват мерките срещу нас? Представяш ли си какъв вой ще нададат, ако нашите фермери направят подобно нещо и им затворят пътя? Не може да стоим беззащитни и да чакаме кефа им да отварят/затварят границите! Защо тяхното правителство се държи така пренебрежително с нашите министри и не се среща с тях? Какво още чакаме за да разберем пълното им презрение към нас като държава и народ? Хан Крум в гроба ще се обърне!
47
5
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Не е лошо да се спре достъпа до интернет на тираджии и честни частници(превозвачи), че голяма истерия и простотия се завихри по форумите :-)
46
11
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
И ти ли не можеш да схванеш, че гръцките фермери действат спонтанно в защита на интересите си. За разлика от България, хората в Гърция имат собствено мнение и не се кланят по 5 пъти на дена на един полуграмотник както е у нас, пък бил той дори самият Премиер.
45
5
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 56Ако правилно съм ви разбрал Всичката Мара втасала, само ***** си не сресала!Демек, у нас всичко ви харесва, сега като оправите и гърците(с помощта на нашето правителство) и едно достойнство ще ни споходи, стой та гледай! Бива ли да сте така комплексирани и безидейни! Дайте си оправим нашата къщичка, за гръцката да се грижат гърците...
44
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито е правилно ние да блокираме границата ни с Гърция, нито е политически далновидно. Кого наказват нашите великобългарски шофьори? Вероятно не тези гърци (румънци и т.н), които искат да правят бизнес и туризъм у нас, а гръцките фермери блокирали границата. Тогава защо затварят нашата граница? Какво демонстрират и прред кого? Парламентът прие декларация и границата ни трябва да се отвори. Министър Московски тотално се изложи - подложи се на превозвачите и на гръцки управници от ниски нива.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това добре, но май че няма да успее.Защото онези пропускаха по няколко часа .Сега нашите ще са виновни, че попречиха на това.