Малката Валя с голямото CV: Лекар на усмихнати бебетата

7-годишно момиче мечтае да стане неонатолог и кандидатства за работа
10 апр 2017 20:00,
25

7-годишно момиче има нестандартна молба до директора на болница "Шейново" – да започне работа там. Мечтата на малката Валя е да работи като неонатолог и да има собствен кабинет, в който всички бебета да се усмихват. Иска да ги лекува в болницата, в която самата тя се е родила.

Нестандартното CV 7-годишната Валя написала, за да е сигурна, че като порасне ще бъде назначена като неонатолог.

"Мама каза, че тя може да ме запознае с директора, но аз лично трябва да говоря с него", разказа първокласничката пред Bulgaria ON AIR.

Устната договорка първокласничката решила да подкрепи и с официална молба за работа.

"Аз говорих с него, но се притесних, че той ще забрави дотогава", каза още момичето.

Молбата за работа на 7-годишното дете пристигнала в Шейново точно на 7 април – в деня на здравния работник. А от ръководтвото на болницата откликнали и без предварително интервю.

"Тази молба ще си я пазя и ще я предавам в наследство. Никога досега не сме получавали такава молба и много ме разчувства. Надявам се да си следва мечтите, защото без мечти нищо не се случва", коментира и директорът на "Шейново" д-р Румен Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи си в ада ... но си го заслужаваш.всичката мръсотия и злоба сега кипи в теб ... чистиш се ... дали ще оцелееш е под въпрос, но това не е важно - важното е да се пречистиш.-------мдаа, климактериумът на прощава дори и в чужбина...
16
0
 
2
 
! Отговори
66 преди 7 години
..какъв е смисълът на този репортаж така и не разбрах.На кой ли мозък му е хрумнала идеята да запълва ефирно време с тая безмислица. ..или е част от,,добрите новини,,..безумие..
15
0
 
8
 
! Отговори
болни МАЙЧИНИ амбици преди 7 години
Уж много искаше, а тръгна да бяга от стола :)И майката с мерака да е известна, пък телевизия, пък ПР за болницата...А в крайна сметка едно дете изглеждаше намусено и му беше неудобно
14
1
 
11
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Детето казва на майка си "мамо искам да стана лекар като порасна", майката отвръща "ами да напишем cv тогава". После се обажда на телевизията за да придобие популярност детето й. Голяма простотия!
13
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Каква семейна драма, драги зрители!!! Сълзи, радост, сополи и много много трогателни думи!!! Както много правилно е написал някой по долу: "Едно е майката да иска, друго е детето да може."
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Ами защо тогава си се домъкнала тук и клечиш в БГ форум ... """"Там ще бъде плач и скърцане със зъби ...""Ти си в ада ... но си го заслужаваш.всичката мръсотия и злоба сега кипи в теб ... чистиш се ... дали ще оцелееш е под въпрос, но това не е важно - важното е да се пречистиш.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Копнеж на майка и да стане известна.Детето не е виновно, за глупостите на майка си
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много отчаяни и изпълнени с негативизъм хора ...Но не ви съдя ... живота ви е такъв.Преди да се измъкна от БГ и моя живот беше такъв
9
4
 
2
 
! Отговори
А за интервюто? преди 7 години
А малката Валя знае ли, че само CV съвсем не е достатъчно. Знае ли малката Валя, че има интервю, и на това интервю освен че ще я препитат по CV-то ще и зададат въпроса - "е добре, защо трябва да вземем точно теб, има и други кандидати със същите и дори по-добри CV-та. Каква полза ще имаме ако изберем точно теб пред другите кандидати?" И ако не може да отговори убедително - аут.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до АнонименИли пък на интервю да зададеш въпрос - "как бихте решили проблема ако моя пряк началник се окаже некомпетентен и постоянно влиза в конфликт с мен - ще го смените ли"? Или "какво недостатъци има вашата фирма и какви мерки взимате за да ги отстраните, това ме интересува ако ше работя тук". Нали капиталистът (чорбаджията ) и работникът са равноправни партньори, защо само чорбаджията може да задава въпроси.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най са ми странни шефовете на частните фирми с тези мотивационни писма.Основната причина някой да търси работа са парите.Следват по-добри условия на труд и местоположението.Но дали някой ще напише истинската причина в мотивационното писмо?
6
1
 
7
 
! Отговори
Браво на детето! преди 7 години
Тя е малка, но знае - ако иска да работи, трябва СиВи. Без СиВи няма работа. То не, че със СиВи има работа, и със СиВи също много трудно се намира работа, но човек трябва да преживява, ще се задоволи с каквато има и каквото и да е заплащане. Иначе на улицата - глад, студ. А без СиВи изобщо няма. И английския, без английски в България няма работа. Само който е квалифициран, знае английски, готов е да работи като животно - само той има шанс да си намери (но не е сигурно и пак е трудо).
5
1
 
12
 
! Отговори
С любима работа преди 7 години
Не бързай, дете, изживей си детството, има цял живот да работиш. Само ти пожелавам да е нещо, което ще те развива личностно и професионално. Останалото е пропиляване на живота. Щеше да е чудесно да можеше всеки да работи за нещо повече от заплатка, та била тя и висока. Ама нейсе, за повечето хора работата е точно това- кофти занимание срещу което получа определени средства.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като порасне ще се сблъска с безпаричие, бюрокрация, завист и злоба, но ще е късно да си смени чипа и да стане колониално безизразно протоколно същество. Хубаво е да има вярващи, но те трудно оцеляват.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Това CV какво е? Нещо като WC, или?"---Да, само, че за третополови. А, иначе, питай тая Василия дали "ангглийският" й не й пречи на българския. Защото тя 100% не знае какво стои зад това съкращение и откъде идва. Нещастни журналисти, грамотни колкото една тиква от Банкя!!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време е имало търговци на роби, които като са продавали робите са им описвали данните. Търговеца се е грижил за роба, гледал е да го продаде изгодно, щото иначе му е разход. Сега робите сами вършат тази работа, и се молят да се продадат, щото сам си е разход, не се ли продаде си заминава и на никой няма да му пука за него. Децата още от малки трябва да го знаят това.
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това CV какво е? Нещо като WC, или?