Почина проф. Лъчезар Цоцорков. Поклон пред паметта му!

Повече от 30 години той бе начело на "Асарел-Медет"
Обновена: 16 май 2017 19:06 | 16 май 2017 19:06, Веселина Йорданова
15
Почина проф. Лъчезар Цоцорков. Поклон пред паметта му!
Снимка: архив, БулФото

Почина проф. д-р Лъчезар Цоцорков (1945 - 2017), съобщиха на БТА негови близки.

Лъчезар Цоцорков, почетен гражданин на Панагюрище и Стрелча, беше председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД - най-голямото и структуроопределящо предприятие в община Панагюрище и Пазарджишка област. Носител е на най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" - първа степен, както и на приза "Мениджър на годината' 2009", се посочва в некролога.

Цоцорков е дарител за реализацията на многобройни значими проекти и благотворителни каузи в общината и страната. Като меценат на културата многократно е удостояван с наградата "Златен век" от Министерството на културата.

Начело е на "Асарел-Медет" от над 30 години. През 1986 г. става главен директор на Технологичния минно-обогатителен комплекс "Асарел-Медет".

Неговата лична инициатива, професионализъм, организаторски качества и всеотдайност в работата, са решаващи за успешното изграждане и пуска в експлоатация на новите мощности на рудник и обогатителна фабрика "Асарел" на 6 декември 1989 г.
 


15
Още от
Напиши коментар Коментари
11
4
 
15
 
! Отговори
Каt до 11 преди 9 месеца
Асарел Медет е преприятие, в което служителите имат акции и им се изплащат дивиденти, където заплатата на чистачка е равна на заплатата на юрист в София, а този човек се пребори криминалната приватизация, както я нарече, да не доведе до разграбване, а до нормална икономика в района, каквато е трудно да откриеш на други места в България
10
2
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 9 месеца
не е бил мултак, ама е станал милионер от Иван костово време. Приватизацийка на СВОИ ХОРА. Партийни секретари. Не че бяха лоши партийните секретари, ама си бяха доверени хора на ком. номенклатурата. Все пак мир на праха му.
9
4
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 9 месеца
Межи и да си прав в личен план, ама в обществен този човек е участвал в криминалната приватизация. Толкова. Въобще природните богатства на България по конституция принадлежат на българите, а не на хора, станали милионери от заграбване на националното богатство. Е, лека полека си отиват.....
8
7
 
10
 
! Отговори
съдба преди 9 месеца
Лека-полека милионерите от престъпния преход си отиват....геберал Тонев, после този и т.н.
7
5
 
12
 
! Отговори
Kat преди 9 месеца
До Анонимен ти представа имаш ли за каво говориш бе невежа?Този човек е осигурил спокоен и достоен живот на толкова хора, колкото ти през живота си няма да познаваш
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото и добре да живееш идва деня на края. Както неведнъж съм казвал живота е една разходка около гроба. От дупка излизаш в дупка влизаш. Така ни е направил създателя! Никой и нищо не е вечно на земята. Само вселената е вечна!
5
0
 
16
 
! Отговори
друг милионер преди 9 месеца
Скромен милионер беше, Бог да го прости. Жалко, че не успя да си вземе милионите горе.
4
2
 
16
 
! Отговори
az преди 9 месеца
Бог да го прости! ...той беше един от хората, които искаха да живеят вечно...и се стараеше...ама там горе не питат....гол идваш и гол си отиваш ...на 100-те милиона годишно друг ще им трепери
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мултак ли беше?
2
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Познавах го лично. Беше наистина добър човек и полагаше много усилия във всяко начинание. Лека му пръст.
1
10
 
5
 
! Отговори
шматка преди 9 месеца
Оффф пак инфаркт ли
Масивен .