"Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата

Сега ще има процес с разпити на свидетели и т.н.
19 юли 2017 09:15, Петя Славова
86
 "Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата
Снимка: Кадър, Нова тв

Елена Поптодорова е оттеглила съгласието си за споразумение с полската прокуратура по обвинението за кражба на крем от летището във Варшава.

Това означава, че по този случай ще бъде проведен пълноценен съдебен процес с разпити на свидетели, на експерти и на самата подсъдима.

Още по темата

"На заседанието от 13 юли Районният съд във Варшава е взел решение да върне делото на прокуратурата", съобщава пред "Монитор" говорителят на наказателната колегия на Варшавския окръжен съд Анна Пташек.

Повод за съдебното решение е бил фактът, че адвокатът на Елена Поптодорова, който е действал от нейно име, е оттеглил съгласието на обвиняемата за издаване на осъдителна присъда без провеждането на съдебен процес.

"В тази ситуация делото ще мине през нормален съдебен процес, прокуратурата има седем дни да допълни обвинителния акт", обясни говорителят на съда.

При постигане на споразумение обвинителният акт бил в по-съкратен вид, сега ще трябва да бъде приготвен за провеждане на пълноценен процес, допълни Пташек. След като обвинителният акт бъде внесен отново в съда, ще бъде насрочена и дата за съдебното заседание.

Случаят "Поптодорова" гръмна на 28 февруари т. г. след като стана ясно, че ден по рано бившият посланик на България в САЩ е била задържана на летището във Варшава по обвинение в кражба на козметични продукти от безмитен магазин в зоната за заминаващи пътници.

Кражбата станала три дни по-рано, а самата Поптодорова твърдеше, че е взела крема погрешка, след като болната й майка звъннала внезапно по телефона.

След разкриването на кражбата Поптодорова направила самопризнания, приела да се подложи доброволно на наказание и дори оставила депозит от 2000 злоти като гаранция за бъдеща парична санкция.

Заради случая Елена Поптодорова подаде оставка като ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет, който трябваше да отвори врати официално месец по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За така наречена дипроматка народът е казал: "Кажи ми койти е приятел зада ти кажя какъв си."Икуфяла тиква с претенции за съдържание.
74
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Другарката Елена е образец на честност ! Венсеремос !!!
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистите крали,крали...от времето на мандрите през лукановите куфарчета,та до днес. вие за един крем се захванахте.....
72
1
 
18
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Доказателство, как една комунистическа *** може да се издигне в йерархията, ползвайки междукрачието си и глупостта на мъжете. Кражба преди години, публични еротични снимки( публикувани малко преди да заеме поста посланик в Америка),втора кражба сега. Колко още тоя *** трябва да трупа негативи, и едновременно да бъде така нагла?
71
11
 
28
 
! Отговори
Гларус очевидец преди 6 години
Г-жа Поптодорова не нито червена нито гербаджийка а е чиста продажница!Тя е от тези родни политици които не за 50 а за 2 сребърника ще продъдът родната си майка.Точно тя и ортака и Лупи разцепиха БСП когато партията бе силна и я пратиха в небитието.Американските и господари за жълти ст. я купиха.Къде е сега т.н. ЕВРОЛЕВИЦА?Къде е Лупи? Но влязохме в НАТО без референдум и се чудим сега защо вместо тълпи от туристи по Бургаските пътища карат стари американски танкове пратени да плашат Путин и нас.
70
2
 
33
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Явно състоянието и се влошава,освен клептоманията , манията и за величие взема връх .
69
3
 
29
 
! Отговори
Втори преди 6 години
Съд от еврейчета и Ленчето е оправдана. Даже може да се окаже, че е трябвало да и го подарят кремчето.Всичко предварително е уговорено по сценарий. Пишети си абреавитури колкото си знаете.......Еленка си е Еленка и си е дръпнала от живота...вие му мислете!
68
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая дърта, крадлива *** е крала цял живот, а вие тука я спрягате за един крем.
67
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Общото Ленче" така си е свикнало - да крадне посред пладне.
66
1
 
38
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
Доколкото знам не й е за първи път и това може да я провали в съда.
65
3
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Очаквам горещи симпатии на полския съд към българските крадливи комунисти.
64
2
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
със споразумение с прокуратурата означава да си ПРИЗНАЕ че е извършила престъплението. Тя обаче не иска да признае за това ще се води процес в който ще я оправдаят. В Полша има много хора които слушат Сащ и тези с плитчиците.
63
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига вече за тоя крем. Ясно, че го е прибрала. На кого изобщо вече му е интересно как го е прибрала. Тръгнала ли си е с неплатен крем от магазина - да. Обадила ли се е сама, че е взела нещо, без да плати - не.
62
10
 
11
 
! Отговори
рускиня до Виготура преди 6 години
Само по речника, който използвате "червенофил заухав," личи нивото на интелигентност. Е, сега може спокойно да заминете на Запад,но много съм скептична относно ваше процъфтяването там. Предполагам,че Светослав ,дето ритна жена в метрото използва същия речник и има същия капацитет ,който вие демонстрирахте.
61
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ленчето истинска комунистка - хем крадлива, хем нагла
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе съм казал, че Борисов не е комунист. Ставаше въпрос за тази госпожа. Така или иначе всички са чада на БКП, съответно комунисти до един. Лошото е че някои червени тролчета освен да си взимат копейките от Кутев могат да вземат и да се образоват малко. Както казах типични комунисти - отричат до последно.
59
17
 
22
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
До 52 Гошу - ей червенофил заухав, и по време на комунизма хората бягаха, ама имаше една висока ограда и се стреляше на месо, а роднините отиваха по лагерите. Щото в Германия за 5-6 месеца работа можеше да си купиш хубава немска кола, а тука се чакаше 10 години за една скапана лада. Дано изгниете червени ***, че докато не изчезне вашата порода, България няма да се оправи.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Из Уикипедиа Той и Борисов е типичен комунист от 1977година . Твърд и последователен . И Партииният билет още е у него .
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Из Уикипедиа И назначена като посланник последен ,3 ти мандат, от ГЕРБ и лично от БиБитко ! Типични комунисти ,сдушват се .
56
0
 
25
 
! Отговори
Един преди 6 години
Когато забравиш, че това не е безмитния на Софийското летище и няма кой да скръцне със зъби на собственика, за да си затваря устата.