Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, и на това ще му мине модата след десетина години. Преди беше модерно да си хипи, после стана модерно да си вегетарианец, после стана модерно да си йога, сеа е модерно да си веган ии ***, след няколко години кой знае. Това са силно комплексирани хора, на които просто трябва да им избе отнякъде. Не им обръщайте особено внимание и ще видите как рязко ще се смени "модата".
158
5
 
32
 
! Отговори
Shark преди 6 години
СПРЕТЕ ДА ДАВАТЕ ТРИБУНА НА РАЗНИ НЕНОРМАЛНИЦИ С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ, КОИТО ИСКАТ ДА СИ НАЛАГАТ ВИЖДАНИЯТА. ТО НЕ СА ВЕГАНИ, ПЕД---АЛИ, АЛА -БАЛА, А ЗА НОРМАЛНИТЕ КАКВО?? ХАЙДЕ ДЕ, АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ПРОТЕСТИРАМ ЗА ТОВА, ЧЕ НИЕ, НОРМАЛНИТЕ, СМЕ ДИСКРИМИНИРАНИ.
157
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще внеса една важна корекция в заглавието ви: Вегани срещу Нормални."Корекцията е важна, тъй като Нормалните хора ядат както месо и животински продукти, така и всичко, което включва менюто на веганите.
156
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Веганите протестират защото искат всички хора да са като тях.Ненормалници!!!!Това са ЕГОИСТИЧНИ фанатизирани същества като Мюсюлманите но с тая разлика че не правят атентати и не убиват хора!Аз защо не протестирам защо веганите не ядат месо!Защо не протестирам срещу ***.растите.Защото смятам че всеки еднолично решава как да живее живота си и така смятам че е правилно!
155
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вегани месоядни! Великден отприщи нови низки страсти"Ще внеса една важна корекция в заглавието ви: Вегани срещу Нормални.
154
3
 
18
 
! Отговори
баба Яга преди 6 години
До АнонименНапротив -още от появата си като биологичен вид човекът е месояден- справка неандерталците не биха могли да оцелеят без лова на диви животни. Друго важно нещо- кръвотворният /червен/витамин В12 го няма в растителната храна, само в месото го има и в животинските вътрешности и яйцата. Казвам го за съжаление на веганите, много от които развиват анемия поради тази причина. А това е сериозен аргумент човек да не е веган, нали?
153
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, убийте веганите с безразличие, в огромната си част това са сбъркани душици, които смятат че с поведението си са много модерни.
152
2
 
18
 
! Отговори
Веригата преди 6 години
Младеж признава пред баба си: Бабе, аз съм гей! Бабата: Какво?! Да не би да си спрял да ядеш месо? Младежът: "Ооо, не бабо, ям го, ям."
151
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не видяхме веганите да протестират срещу правителството и да искат експулситенето на руските дипломати, ами станахме за смях пред цялата демократична общност, само ние не изгонихме руски дипломати!
150
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте каквото си иската, защо скачате, защо си натрапвате мнението, че трябва да се ядат животни. Нека веганите си кажат мнението, пък вие си яжте умрели животни, те не ви задължават да ядете растителна храна. А и повечето от вас не са развити еволюционно за растителна храна, още сте животни, животните ядат животни, ако спрете да ядете месо дори и правилно да се храните и да си набавяте необходимите веществ ще се разболеете защото животното във вас иска месо.
149
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не видяхме веганите в Осогово при конете? Защо не ги виждаме по приютите? Защото са платени провокатори. Целта им е да си изядат боя и да ревнат пред медии и НПО-та с мастити адвокати.
148
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има право да протестира и да изразява мнение. Моите уважения към тези които се хранят с трупове на умрели животни, но човекът не е месояден и неговият метаболизъм не се нуждае от трупове на умрели животни за да си набави необходимите вещества. Статистиката ясно доказва, че инсултите, инфарктите, заболяванията на имунната система се срещат предимно сред хората които се хранят с трупове на умрели животни. Природата си знае работата.
147
4
 
18
 
! Отговори
ист преди 6 години
Вегани, растенията също са живи същества.
146
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има право да пеотестира и да изразява мнение. Моите уважения към тревопасните бизайници, но човекът е всеяден и неговият метаболизъм се нуждае от определени ензими, налични само в месото. ако природата/бог/ имаха друго виждане, щяхме да сме тревопаснипо природа. Да вървиш стещу природата е глупаво и самонадейно. Да се убиват животни за удоволствие на комплексирани и недоразвити човеци е долно и перверзно.
145
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал съм гадже веганка, с такъв хъс лапаше месото все едно й е за последно. Никога не сме се карали кой с какво се храни.
144
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
До АнонименЕЙ ТОВА Е ПРИКАЗКА. НЕ БЯХ СЕ ЗАМИСЛЯЛ - ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ЗА НАС. САМО ДА НЕ КРЯКАХА ТОЛКОВА МНОГО :)
143
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе колеги от "Америка за България" ще изнасят българско месо за хамбургери за дебелаците в Америка и затова сега правят кампания тук в България ,за да намалят консумацията, че да остане и за техният износ!
142
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък харесвам веганите. В казармата имах двама такива и се трепеха за салатата ми, а аз си хапвах доста доволно месце. Добри хора са, не те подяждат никога. А тези протестиращите са просто недое.ани, това е поправимо.
141
2
 
6
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Месоядните така и не казаха Станишев, който е покровител на Трактора, дали е веган или е месояден? Станишев натиска бсп да приемат истанбулската конвенция...
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе колеги , дайте да ги изпечем и изядем тия вегани и да се приключва въпроса!