Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уличните котки и кучета няма как да имат добър вкус защото се хранят с ***.
118
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Растенията са белите дробове на Земята. Веганите с дейността си задушават планетата, точно като тревопасните животни. Работата на месоядните е да регулират броя на тревопасната напаст.
117
2
 
2
 
! Отговори
Пламена преди 6 години
До 151Именно, ама кучетата са гадни на вкус.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ало вегани прости , що убивате растенията бе !? Те не са ли жив организъм , те не усещат ли болка? Те не страдат ли? Това , че не го виждаш как реве и как се мъчи не означава , че не усещат как ги откъсваш и ги гризеш ! По - долу човек го каза! Вече е безупречно доказано , че растенията усещат болка точно толкова силно както всяко друго същество ама щом не го виждаме , значи няма проблем ...! *** догма е веганството , много ***!
115
2
 
5
 
! Отговори
Еванелисти САтанисти преди 6 години
Ние сатанистите се кланяме на Лицифер, защото той е просветлен, както се разбира и от името му! Освен това братята ни масони се кланят на Бафомет, който е другия му образ! Всичките сме и з м е т !
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бе не знам какво е вероятно според твоята главица, ама галакси-малакси такова ръсите хилядарките за галакси, даже и кредити взимата за последното галакси, а там яко си хапват кучета и изобщо не им пука кавво е вероятно според теб и за твоите разсъждения за акулите."Казах ти да си отгледаш мозък за да не ръсиш вегански мисловни пръдни като тази.
113
1
 
12
 
! Отговори
изяш луканка- опази преди 6 години
тези уро*ди ще изядат белите дробове на планетата...
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ми убеждавай ги бе, мойто момиче, кой ти пречи да ги убеждаваш. Убеждавай си ги колкото искаш, направи си интернет сайт за ползата от месото, излез на улицата, направи флаш моб,"Ами не живея в София, това основно ме спира да дойда с една торба карантии и ви открехна веганизирани мозъци как работи природата и света, и коя е тайната съставка на човешката еволюция и възход.
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ми е интересно , ако тези вегани се бяха родили преди 60.000 години ...пак ли щяха да са вегани ? :)
110
5
 
7
 
! Отговори
Пламена преди 6 години
До 129Не ядем кучета, защото не са вкусни.... Котките по-биват....
109
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 133 Нормалните хора не излизат на протести нито срещу джендърите нито срещу веганите, а само ги спукват от бой където ги хванат. Джендърите и Веганите са болни мозъци които само от як кютек разбират!
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички вегани са комунисти !
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството е психиатрична диагноза!
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ни занимават с тея оръфляции? Все да се пиказват, като едни други . Разбрахме, че не ядете месо. Това си е ваш избор, но защо досаждате постоянно?
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А кучета що не ядете?"Вероятно поради същата причина, заради която акулата не яде човешко. Някои видове меса не пасват на вкусовите ни предпочитания. А ти защо не си отгледаш мозък? Страх те е, че е от месо ли?
104
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нали ги ядеме после агнетата, каква агресия, какви 5 лева. Ти го убиваш, за да го изядеш. В това няма агресия. Това е просто как работи природата. Дали ще ям свинско, пилешко или агнешко на великден или трева, какво значение има. Все някакъв организъм ще загине, за да можеш ти да живееш. Това дали е животно или растение, майната му.
103
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 112Какви метастази те гонят бе брат?Кое е метастази.Че пасторът носи костюмче за 300-400 лева или че попът или епископът се разкарват със 5 кила златни корони и говорят на език който разбират няколко души около тях.Латински и староруски.Или ти дават сертификат,че имаш право да си християнин.Пхах.Тва ли са праведните?Машини за пари или секс.
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки вегански протест трябва да се докарват няколко скари с димящи кебапчета и пържоли. И месоядните имаме право на контрапротест!
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези вегани с си просто тъпички заблудени млади деца , най - вероятно деца на богати хора извратили се с годините. До всички ВЕГАНИ , дечица сладки мънички ...от 25 години се занимавам с биология ...последното проектче върху което работих с колеги от САЩ и Русия (странно а?) беше да разберем силата на болката в растение Bouteloua curtipendula. Резултати бяха потресаващи. Болката която усеща при от късването от основата е в пъти по - голяма от тази на което и да е друго създание ! Аре марш
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ми ти що им налагаш твоя начин на живот? Техния начин да живот е да убеждават другите да не ядат животни, всеки има право да изразява убежденията си и да убеждава другите в идеите си"Чакай малко мойто момче. Да не би да ми казваш, че веганите са в правото си да убеждават останалите да станат вегани, обаче останалите нямали право да убеждават веганите да станат месоядни? М?

Спонсорирани публикации