Отчаяният баща, който остави сина си в МС: Ние сме просяци!

Имало пари за хората с увреждания, а къде са, пита той
Обновена: 31 юли 2018 10:57 | 31 юли 2018 10:30, Камелия Цветанова
122

Недоволството на родителите на хората с увреждания се стовари буквално на вратата на Бойко Борисов. Отчаян баща остави 18-годишния си син с детска церебрална парализа пред кабинета на министър-председателя, за да види Борисов с очите си трудностите, с които се сблъсква ежедневно семейството.

Още по темата

"Решението ми беше обмислено, разбира се. Само някой, който не е родител, може да твърди обратното. Чашата ми на търпение прелива, защото не виждам нищо конкретно да се случва. Само приказки и срокове, които се променят. Ние сме просяци. Просих, за да реабилитирам сина си, просих, за да го оперирам", сподели бащата Емил Мавродиев.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова той обясни, че премиерът и синът му са разговаряли за нуждите на хората с увреждания и проблемите им.

"Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари. Ние пак сме доникъде. Трябва да има промени в цялата структура. Не бива да се хвърлят само едни пари", отбеляза той.

Една от организаторките на протестите на майките с черни тениски Мая Стоицева посочи, че дебатите на работните групи, които работят по закона за личната помощ, не включват техните искания.

"Отново се заговори за пари. Министърът посочи едни суми в общественото пространство, които звучат много. Искаме парите, които получаваме, да са достатъчни за здравните нужди на децата ни. От началото на протестите премиерът има 3 отворени писма от нас. Ако искаше да помогне – щеше", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
0
 
! Отговори
тв преди 5 години
единственият път да се изпълнят исканията е здигане на данъците!
100
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
ФАКТ:1. Минимална пенсия за трудов стаж и възраст-200 лева<br>2. Помощи за 16 г с 90% увреждания: 930 лева помощ, социална пенсия-125 лева, мама- личен асистент-510 лева+ осигуровки и трудов стаж, допълнителни плащания за рехабилитация, интеграция...и сега дайте още 100 000 000 лева за 14 000 , тоест вдигнете ни парите с още 595 лева на месец.....
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полицията е надеждат неграмотни са като тебе
98
9
 
2
 
! Отговори
Още по - възмутена преди 5 години
Те не били виновни, че децата им са такива, а обществото какво е виновно? Всики знае как се създават децата, и никой не ни е питал дали да ги раждат. И изведнъж - дайте пари за тях!
97
12
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Стига ни занимавайте с тези инвалиди. Рекетьори гадни. Майка ми е работила цял живот и взима 370 лева. Не стигат, оправя се някак, ама не проси. Никакви пари за инвалиди. За какво са полезни, за обществото ? Трябвало е да си прекъснат бременността, ама не - създали ги , да си ги гледат.
96
3
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
ФАКТ:1. Минимална пенсия за трудов стаж и възраст-200 лева2. Помощи за 16 г с 90% увреждания: 930 лева помощ, социална пенсия-125 лева, мама- личен асистент-510 лева+ осигуровки и трудов стаж, допълнителни плащания за рехабилитация, интеграция...и сега дайте още 100 000 000 лева за 14 000 , тоест вдигнете ни парите с още 595 лева на месец.....
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 85А защо трябва да ти дава? Ти сам си взел такова решения. Тя да не е длъжна с лъжица да те храни. Държавата не е детегледачна, а разпределител. За жалост не много добър, защото българите сме крадливи.Вие из коментарите давате ли си сметка, че парите, които държавата дава първо ги е взела от вас и от фирмите под формата на данъци, акцизи и т.н.?Давайте повече и ще получавате повече. Ето, на Запад хората получават много повече... ама такава чудесия като 10% данък не съществува.
94
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Даола 95Ти си неадекватен и незапознат ревльо.Млъкни, че с нечленоразделните писъци на такива като тебе вече почвате да насаждате не неприязън, а депресия!
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ревете на някой конкретен? Парите за хората с увраждания идват от данъците на работещите. Щом искате повече пари елате с предложение - Данък - грижа за хора с увреждания.Разбира се, че на тези хора им трябва помощ! Разбира се, че ВСЕКИ БИ ИСКАЛ те да получават голяма помощ! Няма човек, който да не го иска. Задайте си въпроса обаче, от къде ще се вземат тия пари. Дайте предложения! И не - основното количество от социалните са за "РОМИ", а не за болни, стари и т.н.ако искаш помощ -бъди РОМ!
92
4
 
10
 
! Отговори
Баба преди 5 години
А здравните нужди на децата без увреждания кой ги покрива? Те да не би да нямат такива нужди, ама родителите си плащат и мълчат.
91
6
 
8
 
! Отговори
там е проблема преди 5 години
Пари се дават, но те не достигат по предназначение, а се усвояват от социалните работници и фирмите за доставка на оборудване.Вижте как се е наляла *** и ще намерите къде отиват.
90
3
 
14
 
! Отговори
Даола преди 5 години
България е най-жалката държава в Европа !Разграбването продължава, бедността е повсеместна, празните приказки на правителството - позор. Какво че се решат един два конкретни проблема след вдигане на повече шум ? Защо не погледнем към Гърция - огромни проблеми, природни трагедии, но Алексис Ципрас и неговото правителство правят и невъзможното.
89
2
 
9
 
! Отговори
на Сакскобурготски.. преди 5 години
Министър на Сакскобурготски е организатор. Аман!
88
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападат Борисов, защото знаят, че само той може, само той има сърце за болката на хората. Но и той трябва да ги вземе от нас, а много камили са на гърба на народа.
87
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Докога ще ни занимават с тези бесепарски садъци?Айде, чемодан, патерици, Масква!
86
2
 
5
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
До Полицията е надеждатДай боже все такива като тебе да са гласоподавателите на БСП
85
3
 
31
 
! Отговори
Здрав Бял Хетеро Мъж преди 5 години
А ние кога да си организираме протест под надслов "Пазете от изчезване най-експлоатираната и най-пренебрегната категория хора"?
84
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме инвалиди, следователно останалите са длъжни да ни отглеждатеЧовече, на такива като теб мога да кажа само едно - ако ти се случи да останеш инвалид, да правиш това, което сега проповядваш, а именно, че ще се оправяш сам. Животът е странно нещо, днес си добре, утре те блъсне някой пияница с колата си и... Сещаш се нататък. Само дето си мисля, че тогава ГЕРБ няма да се погрижи за теб и ще ти обясни как не е длъжно да те отглежда. Доста неща ще разбереш тогава, но ще е късно.
83
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е фейка? Познаваш ли ме,знаеш ли историята,та плещиш глупости?Не стига ,че ви дават пари,а на другите нищо,ама просите още.Даже и обижда наглеца .Дребна душичка си-искаш хората да са съпричастни към проблемите ви,ама вие се присмивате, когато някой ви разкаже собствената си история на проблеми.
82
2
 
5
 
! Отговори
няма морал преди 5 години
До Анонимен 80 - mnogo to4no kazano! brawo!

Спонсорирани публикации