Кабинетът "Борисов 3" подложен на варварски натиск?

Опозицията обаче няма да успее да го събори, ще си изкара мандата
Обновена: 3 авг 2018 21:36 | 3 авг 2018 21:07, Камелия Цветанова
117

В момента депутатите довършват коктейлите си в някой курорт. Обстановката е тиха, тъй като няма кой да разпалва ежедневни вътрешнополитически скандали. Така да се каже – в депутатската ваканция разпри няма. Но задават ли се предсрочни избори или преформатиране на "Борисов 3" от друг сорт?

"Политиката е една провинциална балканска бакалница. Политическите разпри са махленски. Това е нивото на много от политическите играчи. От точно 82 години нито едно българско правителство не е било подлагано под такъв варварски натиск. Това е правителството на България, не на Бойко Борисов. Три са центровете на провокациите – президентството, БСП, грантаджиите. Кабинетът ще продължи да управлява. Няма икономическа или политическа причина да се очакват предсрочни избори", изтъкна журналистът Юлий Москов.

Според политолога доц. Иво Инджов политическият сезон е протекъл под знака на Европредседателството – успешно, без тежки гафове.

"Пропагандата беше силна. Държахме се добре на международната сцена. Не бяха постигнати големи успехи. Имаше някакво развитие със Западните Балкани, но ролята на България не бива да се надценява. Европредседателството е посредническа, рутинна дейност – не бива да се захласваме", поясни още той в "Денят ON AIR".

И щом говорим за власт, то няма как да не намесим и опозицията. Станахме свидетели на новата визия на БСП за България. Ежегодният митинг на партията на Бузлуджа също премина шумно, а според самите тях - дори успешно. Но накъде завива левицата?

"БСП наникъде не завива, защото от последните 2 години тя няма посока. Визирам ерата на Корнелия Нинова. Твърдят, че се краде. Ами, кажете кой краде и да го осъдим. В новата визия за България няма нито една цифра. Искат се някакви неща, но никой не казва откъде идват парите. Така фалира една държава. В това отношения БСП са шампиони с голям опит. Искат повече държава. Защо? Защото така се краде повече и по-добре", подчерта Москов.

По думите му няма абсолютно никакъв резултат от ежедневните скандали, които той твърди, че БСП продуцира.

"Вече цяла година стават бесни, ужасяващи разправии. И какъв е резултатът? Нула! Няма и половин процент промяна в електоралните нагласи. Тези скандали, които БСП продуцира всеки ден, нямат нищо общо с живота на нормалните българи. Тези скандали протичат само на телевизионния екран. Няма ги в обществото. Хората ги възприемат като забавно шоу, което няма влияние", поясни журналистът.

"БСП е опозицията, но друг е въпросът колко ефективно играят тази роля. С последните си изказвания, Корнелия Нинова се опита да открадне електорат от разпадащите се "Патриоти". БСП все още не е скъсала със зависимостите си от едрия капитал. Виждаме лобистки закон, след лобистки закон. Палатките очевидно притесняват властта. Протестите за Пирин също. Има глупотевини, но има и сериозни скандали", контрира доц. Инджов пред Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостите засегнаха темата с Истанбулската конвенция, която, както често се случва, породи полюсни коментари от тях. Според Москов целта на Конвенцията е атеизъм и погребване на християнските ценности. Иво Инджов пък смята, че в началото на дебатите за Конвенцията били направени няколко груби манипулации, поради които тя не мина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До 69За Бойко Борисов е пълно с документи, особено в областта на наркотрафика. Американски са;))) В България има написана книга за него. Но писателят и беше убит;)))
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако случайно Магнитски проработи,ще се разберат доста неща.Но за сега няма желание-удобни и безгласни сме.Срещу съответна престация на когото трябва,разбира се.
74
6
 
17
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Важното е цар Тиквун да царува 42 години,колкото цар Иван Асен Втори !!! Другото не ни интресува !!!
73
5
 
20
 
! Отговори
Малка корекция преди 5 години
Трябва да пише - Варварският кабинет на Борисов подло ен на натиск...
72
4
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Тиквата се крепи единствено на това,че засега няма приемлива алтернатива.БСП не е опция,особено пък в комплект с ДПС.Естествено,хората,които стоят зад ГЕРБ правят всичко възможно да не се появи читава алтернатива,допускат се само клоуни като Бареков и Марешки.Колкото до срока на годност на правителството-ще изкара пълни 3години,а после всичко зависи от рейтинга на "патриотите".Видят ли че остават извън борда при следващи избори,ще станат хиперактивни.
71
0
 
20
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Един дупетат-7000.Минимум.Редно ли е един даскал едвам да изкарва месеца,а един тунеядец да си развява байряка.За един месец взима колкото един пенционер за 2 гадини.Толкова се краде в тая държава под благовидната форма-"обществини поръчки,"че цялата държавна система е за изриване до основи.
70
2
 
20
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До До 69За Борисов трудно ще се извади нещо директно,щото като бивша(?) мутра знае че трябва добре да си крие парите,ако иска да живее-като човек и политик.Обаче за Цветелина Бориславова има предостатъчно интересни неща.Може да се каже,че е вече милиардерка.И естествено бързото и забогатяване няма никаква,ама никаква връзка с поста на Борисов,ха-ха...
69
4
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
2009 един учител взимаше 400лв запмата сега взима 1000лв. Редно лит ти беше строител с 3000лв на месец учител с 400. Стой си в Германия.
68
17
 
9
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
Кажи един факт за Бойко Борисов. Защото ще кажеш само глупости, които се леят из интернет. Покажи документи, защото за Нинова има. В кой съд ще минат твоите факти. Дай документ за парите, които твърдиш, че има. Лесно се хвърлят обвинения. А Нинова, защо не отговори откъде е взела парите с които е закупила Техноимпекс. Да даде приходните си документи. Разчита само на закона според който доход се доказва 5 години на зад.
67
9
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Влизане на държавата в икономиката е равно на фалит. БСП са *** партия. Вместо да се борят за правата на работниците те се занимават да вземат всичко под крилото на държавата, че да крадат от него. БДЖ е пример за държавата като собственик. Там работниците добре ли са? Това, което трябва да прави една сожиална партия е да се грижи за правата на работниците, а нека бизнеса се грижи за икономиката.
66
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато споменат Нинова, веднага следва Техноимпекс. Толкова, защото друго не могат да измислят! Но, когато кажеш Борисов, цял ферман от факти за грабежи, силови групировки, амфетки, усвояване на евросредства .... Толкова много материал трудно се изрежда! И слепите виждат кой колко струва и един ден ще се разделим с търпението си! Чашата прелива!
65
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2009г. един строителен работник взимаше по-100лв.надница.Когато ГЕРБ дойдоха на власт надницата падна на 40лв.2112г. дойдох в Германия като строител с 8? на час.Днес в Германия на час получавам 15? а в България надницата е още 40-50лв.
64
0
 
16
 
! Отговори
Владо Вр преди 5 години
Да поясня за не запознатите : 1% от вносителите, държи 90% от влоговете в банките. Влог от 1млн,има по - висока лихва от влог от 1000лв.За големите суми има т. н. преференциален лихвен процент, по договорка с банката.
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрът и влюбен!
62
3
 
22
 
! Отговори
Антошко преди 5 години
Кой беше служител на Майкъл Чорни,питам аз и отговор не чакам
61
5
 
2
 
! Отговори
Ортанс Ларше преди 5 години
Ганеела да излиза във ваканция и пускайте ,,Едно френско село" през войната! Един филм противопоказен за духoвнo ощетени зрители!
60
15
 
5
 
! Отговори
смях преди 5 години
А като си помислиш,че жената на Цезар се казва Корнелия....не ми се мисли...
59
6
 
29
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Просперираща България не може повече да има за лице пред света такава тиква! Толкова ли нямате нещо за пред хората!? Да бяхте пратили през ноември 1989 г., а и по рано едно по будно дете на Запад да се изучи и възпита за вожд, сега нямаше да имате тази излагация и ставате за резил!
58
4
 
18
 
! Отговори
ъпсурт преди 5 години
Юлий Москов сигур има нещо общо с москва-москов.Едва ли е рода с Гай Юлий Цезар.
57
10
 
26
 
! Отговори
Боко мартеничко преди 5 години
И герберушките вървят с бързи стъпки по пътя на бсп-в канализацията.Време е да пуснем водата в тоалетната чиния!