BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махаите ги тея ще ни изпият пиенето и ще му се вдигне цената
93
7
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПитърТака е, Петре! Това писах и аз. България, сега са те. Ние сме отровени. Обречени сме. Нека останат там,з а да съхранят Българското. Въз основа на Него, Тангра ще им даде и нова българска държава.
92
19
 
6
 
! Отговори
Wind преди 5 години
Като гледам коментарите и направо се хващам за главата. По време на комунизма селата били добре. Ами да бяха, но на каква цена? Точно от този изкуствено разпръснат начин на живота икономиката ни се срина до земята и преживяхме национална катастрофа края на 80те и началото 90те. Има едни икономически закони, които правят, така че селата да изчезват. В никоя цивилизована държава няма огромно количество села. Големите градове са доста по-ефективни... проста математика, но явно трудна за разбиране.
91
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости,не се връзвайте.Сигурно пак по някоя програма трябва да се напише такъв доклад за да се лапнат пак едни кинти.Нищо от това няма да стане
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпотребале са ни
89
8
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А не е ли по-лесно просто да почнете да правите деца?
88
16
 
10
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Абе, *** непоръбени, вие знаете ли как милеят за България бесарабските българи!?! Та те са хиляди пъти по българи от вас бе, тракащите глупости по клавиатурите по цял ден. Тези хора благодарят на Бога всеки ден, ме са се родили българи! Винаги съм мислил, че ако има спасения за България, то те ще трябва да помагат. Важно е обаче да ги приемем като братя и заедно с тях наистина да си оправим държавата. Щото с вашето плюене по цял ден по всичко и всички надали нещата ще се променят.
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е жива гавра с хората !Не че долюбвам украинци особенно мафията им !!!
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТака беше,много четяхме и гледахме филми,тетри,концерти.Интересното е,че при нас никога не деляха Изток-Запад,даже по-големия процент беше западна култура,това което четяхме от библиотеките и гледахме в кината,слушахме в дискотеките.Имам познати от запада,които не знаят нищо за източна Европа,а ние учехме за цяла Европа,без да я делим на източна или западна и си правя извода,че пропагандата е била при тях,а не при нас на изток.
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слагате минуси щото сите сте предатели ...
84
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казах за идеята на другаря на мои братовчеди в украйна и молдова и те се спукаха от смях. Казаха ми че хората бягат от селата а този искал да ги вкара в село. Казах им също че ги мислят за много изпаднали и затова ще се съгласят да живеят на село. А те ми казаха че не са по изпаднали от сънародниците им в българия. Утре ще се свържа с още хора от молдова и украйна да ги попитам какво им е мнението за идеята да живеят в българско село.
83
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да спрем пенсиите на родителите на предателите дето работят на запад..Така майките ще престанат въпитават предатели.. "Учи мама езици да избягаш от България" - няма пенсия .. А да видим кой как ще реши проблема 50% от завърщващите средно образоване бегат. Само извънредни жестоки мерки ще оправят предателите - наказания жестоки.
82
12
 
5
 
! Отговори
Слава Україні преди 5 години
Добре дошли, БРАТЯ!
81
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По селата масово живеят роми !Представям си как ще се зблъскат няколко етноса :)Чудна картина !
80
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура----------------------------------Големия проблем е че ако им дадете такъв статут, никой от тях няма да остане в ***, а всеки ще хване пътя я за Германия, я за Австрия, я за Скандинавия!Без да оправите поне малко трагичното икономическо положение в ***, ако ще и на папуаси да дадете статут, и те ще избягат
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давам работа на млади украинки! Без ръце се върши, не е уморителна и е в легнало положение, че ме мързи!
78
0
 
2
 
! Отговори
63 преди 5 години
Формулата Зозо, формулата.
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй че искаме афганистанци, пакистанци, сирийци и прочие брадати танганайци.То хубаво, че ги искаш ама те не искат, дори и да ги затвориш вдигат бунтове за да се махнат от тук.
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея немогат да работат ако са под 3 промила а при тея заплати немогат да подържат и пак ще легнат на социални и ко правиме нищо ихо ахо и казачоч за няма и година и после ох леле майко
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко ли ще ги води.