Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%

Отпада и облекчението за автомобили с катализатор
8 окт 2018 17:45,
201
Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%
Снимка: Dnes.bg

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди промените в данъчните закони догодина.

От съвета стана ясно, че ще се промени начинът за облагане на автомобилите. Местният данък ще се определя в зависимост от екостандарта и годината на производство.

Така от догодина данъците за автомобилите над 15 години се вдигат с около 30%, предава Bulgaria ON AIR.

От тази промяна ще бъдат засегнати около 2 500 000 автомобила у нас. Отпада и облекчението за автомобилите с катализатор, които досега се ползваха с по-ниски данъци.

Още по темата

Тристранният съвет реши, че ДДС-то ще остане в същия размер, както е и в момента - 20%, данъкът върху доходите също остава непроменен - 10%. Всички други данъци също остават непроменени за следващата година.

От синдикатите поискаха да се помисли по въпроса със събирането на данъците у нас. Според тях системата е остаряла и е нужна актуализация.

По отношение на бизнеса - няма да отпадне едногодишният финансов одит, който е задължителен за всички фирми. И следващата година всички предприятия ще бъдат задължени да платят за направата на едногодишен финансов одит.

Бизнесът е категоричен обаче, че заради това изискване се харчат милиони всяка година, а в същото време не се постига желаният резултат.

Финансовият министър Владислав Горанов се нае да направи дискусия за това изискване и да бъде разгледано по-обстойно искането на бизнеса.

Една от най-важните промени, която се прие да влезе в сила от 2020 г. - по предложение на Българската стопанска камара отпадат служебните бележки, които работодателите издават на служителите си.

Инициаторът Радосвет Радев, шеф на БСК, пък бе единодушно избран за зам.-председател на Тристранката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
17
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Имам стар меркел ,струващ 1500лв изгорял ми дедовия ,ме ще вдигнат данъка дори и с 50 лева!От нова година минавам на добружанско олио от кауфланда и за нула време съм избил увеличения данък!
50
0
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Радвам се ,че си извратен колкото мен приятелю !
49
4
 
15
 
! Отговори
Тимо преди 5 години
Ето затова нямам кола. Няма за всичко да хвърлям пари в държавата. Ще крадете от някой друг, ама не и от мен. :D)
48
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До БГО, еврейче, пак ли за банката си плачеш?;))) Като рпасе за копаня:))) Бохо пада и ви поваме евреите. Парите, имуществото и клане... Ще ви дам аз на вас, едни банки и един паразитизъм!
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Що?Твоята корнелия какви данъци за колите обещава?
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕСТЕСТВЕНОСпор няма. Най-добре нещо да не даваме на държавата, а само да взимаме.Затова трябва да намерим премиер, който *** пари.Изхожда се сутрин - хоп 150 милиона за майките, подпръцне следобяг - 300 милиона за учителите. Бюджетът - винаги вързан.
45
3
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
А честито на всички българи! Продължавайте да мрънкате по форумите вместо най-накрая да вземете сопата!
44
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Увеличението е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, защото НЕ Е СПОРЕД дохода или имуществото, а според старостта му или според младостта му?! Колата ми е на газ и вместо да ме поощряват, че е екологична ме карата да плащам данък като собственик на издухано дизелово БМВ на 14 години! Изедници долни!
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са еб***ти шегаджийте. Вдигат данъка от 25 на 33 лева и си мислят, че правят нещо (по-различно от това да си присвоят повече пари от данъци)
42
2
 
49
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО преди 5 години
КАКТО И ТАКСАТА СМЕТ, ТАКА И ДАНЪЦИТЕ ЗА КОЛИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ЗАМЪРСЯВАНЕТО, А САМО С АЛЧНОСТТА НА ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ
41
12
 
5
 
! Отговори
бузлуджа преди 5 години
Абе най-добре беше при жан Виденов. тогава всички бяхме милионери.Затова гласувайте заБСП.
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотТи май като всеки комунист не си особено умен.Данъкът НЕ Е 30%.Увеличението на данъка е 30%.Това като ония случай в ТКЗСто дето единия от двата коня умрял и писали 50% смъртност при конете.
39
19
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
БСП въведоха плоския данък... и БСП най много да фалира още някоя банка и да купи още 2-3 реактора от някъде тогава милионерите може и на 30 човека да са
38
2
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
До Някой: Никой не иска да карме НОВИ коли, искат да даваме повече за старите. И такива приказки: Старите били трошки, счупени. Не е вярно! Аз съм на 40, колата ми е в плачевен вид, баща ми на 67, колата му е перфектна, и по-нова година от моята. И преди беше така-дадох му старата си кола, направи я кукла. Просто и ясно: заплата+пенсия. Да си ударя гъ зЪ в тавана, не мога го стигна-безработен/безпаричен инженер "Автоматика"/бивш офицер ВВС в Горна Оряховица. Коняк, кола и седене дом, после въжет
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая данъчна система в България на 300 човека има по милионер а в Германия на 3000. Гласувайте пак за олигархопартиите грб-патриоти и дпсъ, а може и за Марешки - другата опозиция дето винаги гласува за властта. За БСП не гласувайте щото са лоши леви, коменисти, против плоския данък са ще срутят стабилността в която 20 к милионера си живеят царски като им вдигнат данъка.
36
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко е но е добро начало.
35
28
 
14
 
! Отговори
кола до кола преди 5 години
Никъде не е казано, че всеки безработен селски бедняк трябва да има автомобил.Бедните да ползват градски/селски транспорт и БДЖ.
34
5
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
нямам кола ама 30 процент данък много ми се вижда иначе ,ако не ти е проблем давай ги,30% тука ,20 там,10 другаде и после къде са ми парите??
33
8
 
13
 
! Отговори
ЕКО преди 5 години
Днеска един с Голф 2-ка дизел одими като за поне 3 тира такива са направо за конфискуване на таралясника и бракуване
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще вдигнете данъците на 20 хиляди милионера заграбили всички активи в България? Това вдигане е поредната гавра с бедния български народ. А искахте колите над 20 години да са с 1000 лева данък. Не е ли вече народа достатъчно беден, не ви ли стига ало и синдикатите каква тристранка сте вие БЕ мекерета на власти и олигархия