Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?

Чакат ли ни предсрочни избори? Отговарят експертите
Обновена: 25 окт 2018 10:12 | 25 окт 2018 09:20,
113

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да е един Симеонов там про стак- да се маха и готово, ама за съжаление нещата са патологични и циркаджиите са много, направо несериозна работа. Повечето са под средното ниво на българина и всеки познава поне по 5-6 човека пъти по- свестни и образовани.
72
24
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз пък ми писна от тези майки и инвалиди. Има десетки да не кажа стотици хиляди други семейства и деца които вземат детски само по 200лв. Те какво правят ? Защо не вземат по 900 лв. Когато една креслива група тип инвалиди,вегани,***,римляни започне да манипулира и узурпира всичко за сметка на мнозинството ни е спукана работа яко.
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е ББ?Защо не се появява по медиите?
70
5
 
15
 
! Отговори
Ахаа Станишев преди 5 години
Ми то вече не управлява Станишев нал тъй.Или вие живеете в някав минал времеви хоризонт и сънувате Кастро и Ленин.Да поясним от ДЕСЕТ години управляват ГЕРБ - цифром и словом.Време е да върнем радостта на г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров, ГЕРБ, ДПС, БСП, Воля.Простичко, като ги махнем.Ще отглеждат азалии, хортензии, теменужки, за по-стронг мъжкарите - пчелини.Риболов, футбол - пречим им, пречим им да живеят спокойно.Депутатите побеляха от нас 20 г. все на власт, без тях сме загинали
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?...........................................................................................Следва чекистите вън от власта !
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е повече организационно-финансов,що не могат толкоз годин,всички изредили се кат народни избраници в НС мислещи закони,ако не то ползващи консултанти,коректори,редактори,що управленци в изпълнителна власт имащи право на промени за гласуване по тях по несъответствие и внедряващи разпоредби в съответствие,правила за изпълнение,че на другите нива също народни избраници общински,частично административно обвързани с горните,съветници как местни парламенти смесени по парийни групи,та схемите.
67
0
 
33
 
! Отговори
опозорени.......иоти преди 5 години
То с голяма уста и арогантност до там се стига...на следващите избори 0 %.....
66
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни неща стават с коалиционните партньори на ГЕРБ рано или късно.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64Явно сте поредния бабаит от чужбина който плюе и дава акъл. Едно от умните българета...10 години сме били избирали Този...Ако изборите решаваха нещо, щяха да бъдат забранени. Мисълта не е моя.И при вашият приятел Станишев се крадеше, и при тези преди него. Орешарски сам си падна, толкова им беше акъла и на тези.Защо говорим за нови избори? Оставката от публично заемана длъжност след такава изцепка е задължителна.Ще си намерят друг Вице, кандидати сигурно има достатъчно.
64
0
 
18
 
! Отговори
кой допусна? преди 5 години
До ИВАН 63А кой допусна "дивите капиталисти" в управлението на страната?Бг не е САЩ, където разни магнати участват в Конгреса. Бг е със съвсем друго държавно устройство. Кой позволи да се прокарват антихуманни закони, улесняващи "дивите капиталисти" в техния грабеж и издевателства над народа? Защо държавата ги финансира с парите на народа?
63
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се излагайте ,всичко е бесепарски глупости !
62
2
 
5
 
! Отговори
64 преди 5 години
..........Е, сега ще ручате жабета, баламурници!!
61
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички ви е "все едно" кой ще управлява защото установихте своята ИМПOТEНТНОСТ в гласуването.Щото 10 години избирате една Тиква и неговите лакеи.А сега като сте се OCРAЛИ от всякъде вдигнахте ръце и "Ами на мен ми е все едно".Защото Станишев ви беше "кофти".Имало много богати хора..........всички сме добре ама що има по-богати от мен.И т.н.............Колкото и да не си го признавате това бяха основните мотиви на тъпите българетада бутнат от власт НАЙ-ДОБРОТО управление от 1989 насам.
60
3
 
39
 
! Отговори
ИВАН преди 5 години
До Анонимен: НАЛИ ВИДЯХМЕ ОНЯ ДЕН ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КОИ ЗАСТАНАХА ЗАД СИМЕОНОВ -ИГРАЧИТЕ , ДЕТО СА ИКОНОМИСВАЛИ ОТ ЗАКУСКИ И СА СИ КУПИЛИ ЗАВОДЧЕТА ,КАТО КОРАБОСТРОЕНЕ ,СОДОВИ ТАКИВА И ОЩЕ ХИЛЯДИ. С ЕДНА ДУМА -ДИВИТЕ КАПИТАЛИСТИ КРЕПЯТ СИМЕОНОВ ,НЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА БОРИСОВ И ГЕРБ .
59
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако Слави Трифонов влезе в политиката, Бойко и простотията с която се е обкръжил"----------Ще се смени една простотия с друга. Как пък им се вързвате на Слави, че и на Бойко, ***
58
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП защитават гласоподавателите си, защото всички знаем кои са уж болните деца с ТЕЛК. Това не са подведените да протестират майки с наистина увредени деца, а една напаст, за която не смеят да говорят. Комунистите яхнаха протеста, но нищо не могат да направят.
57
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ренета Инджова,един от малко свестни хора,останали тук,ви го каза.Въпреки,че не е толкова трудно човек да се досети за това.Баце чрез избори няма да падне.Всичко е нагласено и фалшифицирано с благословия отвън.И точно отвън ще дойде и краят му.Така са конструирани нещата.И краят му идва с новия световен ред.Решено е.
56
16
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ако Слави Трифонов влезе в политиката, Бойко и простотията с която се е обкръжил ще отидат заедно в забвение.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2А забелязваш ли и "цитата" в кавички в началото на статията? Би било редно да има многоточие, там където е пропуснато част от изказването. Да, ама не. Всичко е коректно и няма внушение? Познато от "българския народ е матреал". Ами социолозите в България отдавна са определили 80% от българите и е истина. Затова и такива акциите са толкова елементарни и виждаме ефективни. Орешарски също каза нещо което изопачиха и натъманиха на срещата превърната в седянка от профсъюзите.
54
10
 
9
 
! Отговори
niki преди 5 години
До 56А къде са тия другите, дето хората масово ще гласуват за тях? Да ти отговоря ли - НЯМА ТАКИВА в момента. При едни нови избори отново Бойко ще управлява и не е ясно с коя малка продажна коалиция ще е. То не че сега са много хубави тия де....