За сигурност: Таксиджии искат паник бутон, свързан с тел. 112

Поводът за исканията им стана убийството на шофьор в Разград
4 мар 2019 10:18,
21
За сигурност: Таксиджии искат паник бутон, свързан с тел. 112
Снимка: Булфото, архив

Таксиметровите шофьори настояват за въвеждането на видеорегистратори във всички коли, както и паник бутони, свързани с телефон 112. Поводът за исканията им стана убийството на таксиметров шофьор край Разград.

Според работещите в брашна видеорегистраторите и връзката с тел. 112 ще ги накара да бъдат по-сигурни, докато са на работа.

Още по темата

"Настоящото законодателство е за паник бутон, но този паник бутон напоследък не работи, защото той е на база на радиостанциите, а радиостанциите в последните години отпадат от употреба и всичко минава на таблети", обясни председателят на браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов.

Кирил е един от шофьорите, който сам си е поставил видеорегистратор преди държавата да го е задължила.

"В момента той снима само навън, защото нямаме право да снима навътре в колата. Според нас  това ще има много голямо въздействие", обясни пред "Нова тв" Кирил Кирилов – секретар на Националния таксиметров синдикат.

Кирилов  посочи, че, според статистиката, от 2016 година всяка година става минимум по едно убийство. А държавата отговаря, че подобни предложения не са постъпвали в ресорното министерство. Оттам казват и че ако такава регулация бъде въведена, то тя би следвало да бъде за сметка на превозвачите.

Засега таксиметровите шофьори се въздържали от протест, щели да изчакат държавата да поеме проблема в свои ръце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
и като им кажат, че инсталацията струва 200 лева, ще почнат да се събират да пушат пред НС и вместо 10 лева на минута престой, ще сложат 200, щото няма държава. айде сиктир
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина пътникът е отделен от шофьора с непробиваема стъклена преграда.Стъклото не е скъпо и спасява живота на шофьора.До шофьора е забранено да се сяда , а парите се подават през въртяща се тарелка , като в обменните бюра.
16
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Когато Ви предлагаха преграда между предните и задните седалки , както е из Европата отказахте ?!?! *** , какво ще ви помогнат глупостите , които сте пожелали , докато клиента ви ръга , а ?????
15
0
 
4
 
! Отговори
Паник бутон преди 5 години
Кой не обича да работи става таксиджия,военен или полицай!
14
1
 
2
 
! Отговори
Сссс преди 5 години
Да се одобряват по големи коли за таксита ( ако трябва да се премахне изискването за години на колата) слага се метална решетка между първия и втория ред седалки и возене на пътници само отзат.
13
1
 
4
 
! Отговори
Няма да имаш време! преди 5 години
Пак ще опитваме да открием нещо, което вече е открито... Тия бутони не вършат това, което се опитвате да предотвратите. Някой ако е решил да те заколи или застреля - няма да имаш време да натиснеш нито бутон нито ще разбереш какво ги се е случило. Защо не се научите най-после да ползвате чужди решения на сходни проблеми? Тия примерно в щатите как са решили същия проблем?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой квото иска да си го слага...За помпите на сметката да монтират пак ли на държавата чакаха или се справиха сами
11
4
 
8
 
! Отговори
Един преди 5 години
Когато почнат да си плащат данъците.
10
4
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Да си сложат паник бутончето след проверка за помпички, моля! Нещо против?
9
3
 
2
 
! Отговори
Не е вярно.. преди 5 години
Държавата го иска и сега намери повод ,намерила си е и кои да го каже и ,айде пак на гърба на таксиджиите уж за тяхно добро пак прегледи пак пари пак даяджииски проверки и глоби и отново за добро което нищо няма да предотврати---що не вземат да одобряват за такси коли като на такситата в щатите / бронирани стъкла и прочие/--отнова простотии то човек да не почне някъде работа едно след друго само пречки и тормоз...нека и апаратите да са свързани директно с НАП --какво чакат ,знаем ,че следва...
8
4
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Ами като искат паник бутон, да си сложат бе! Аз ли да им го туря? Мобилните оператори няма да имат никакъв проблем да им съдействат срещу съответното заплащане. Също като в асансьорите. Да си сложат! Защо ни занимават нас?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кооо стана с Uber-ката, а?Колко набито имаше там? Не много, защото не беше "анонимна услуга" и имаше рейтинг, нали?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем да си направят какъв е проблема?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още на са си сложили бронираните стъкла в колите от Костово време след Пепи.
4
7
 
9
 
! Отговори
: преди 5 години
А някакви мерки предвиждат ли се за да се защитят, тези които им плащат заплатите от техните издевателства, те през годините са много, но имат една и съща насока - пладнешки обир, спират и тръгват, както си искат, мръсни коли, пушат вътре, отварят прозорци, не знаят как да се държат, лъжат със сметката, не дават бележки, измислят си маршрути и т.н. листа е дълъг, а като ги бият искат паник бутони !
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен трябва да се разреши който иска да си сложи преграда между предни и задни седалки като в американските таксита.Или една решетка като полицейска кола и готово.Сега убииство но грабежите сигурно са ежеднавие.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах точно какво искат. Някой да ги накара да си сложат регистратори и бутони? Или някой да им ги купи?
1
4
 
21
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Като натиснат паник бутона че че нгетата като хукнат.....