Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов

Причината - негативните реакции на част от обществото
88
Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След протеста на родителите премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде спряна работата по проекта за
Националната стратегия за детето за периода 2019-2030 г.

Още по темата
Причината за решението му е негативната реакция на част от обществото срещу документа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Според протестиращите родители стратегията  предвижда пълна власт от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Те смятат също, че чрез стратегията се цели ограничаване на правата на родителите.

"Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители. Въпреки това Министерството на труда и социалната политика отчита реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки",  коментираха от социалното министерство.

Оттам допълват, че държавата няма да решава вместо родителите или да изземва правата им.

"Подкрепата и грижите за детето и родителите са свързани. Най-добрата среда за детето е неговото семейство. За всички нас е важно да имаме общо разбиране за развитието на следващите поколения българи", пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бийте си децата и живейте щастливи
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на чиновник голяма власт не трябва да се дава,защото веднага става на голяма корупция,ще се отнемат деца ще се продават,ще изнудват родители да платят иначе няма да им върнат децата и т.н.
27
1
 
19
 
! Отговори
! преди 4 години
10 ГОДИШНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще вземеш оставката на назначения от теб Пламенчо Георгиев за да издирва тераските на хората? Ето открити са два навеса, които не са декларирани а не само тераската... Всичко това няма как да не е вярно, защото е открито от гербава столична община. Така че компромата изхожда от Фандъкова за два незаконни навеса над ипотекираната тераса...обща част
25
15
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До КОЛОЕЗДА4 13 Президентска република да , но с президент Борисов.Сегашния няма да се справи.
24
1
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ Ж. преди 4 години
Другарю ББ, може ли да предадете на Шайката, че свекърът на Елена Йончева не е член на нейното семейство, както и Цветанов не е женен за тъща си която го оборудва с неколко апартамента. ХАХАХАХАИНАЧЕ МНОГО ДОБРЕ СЛЕДВАШ ЛИНИЯТА ЗА ОБУРЖОАЗЯВАНЕ НА бкп ХАХАХАХА
23
1
 
29
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
До 17ДЕца няма да има в тази.държава, докато не намерим политици, които да милеят за родината ни, а не да гледат само от къде да крадат. Да увеличат детските добавки за всички работещи майки, да се дават.помощи до.три деца, после нямаОрбан реши демографската криза като за трето дете.дава.32000 евраТака се постига прираст. У нас 200 лв., втората година няма ясли, на майките.по 380 лв. За какво по - напред да стигнат, като едни обувчиците са от 30 лв нагоре
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак по схемата - ако мине мине, ако не върти на 180%.
21
2
 
44
 
! Отговори
макак преди 4 години
Всички тези измислени закони се спускат от Швейцария,Норвегия и подобни богати държави срещу дарения и нашите корумпира естествено лапат въдицата!Запада чрез дарения държи цяла Африка в бедност и корупция!
20
0
 
19
 
! Отговори
Аф преди 4 години
Доброто и лошото ченге. Докога игрички?
19
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решат ли да съсипят нещо - измислят "стратегия! Е, децата засега се отърваха. Ако успеем да обезГербим държавата, може и да се спасим!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес Мента Стоянова хвалеше ветото на президента , което плюеееше преди месеци !!!!Борисов комунисте , резила ТИИИИИИИИИИ е пълен !!
17
2
 
30
 
! Отговори
Майка преди 4 години
До 7Много точен анализ. Участвах в първия протест пред НС и там говореха, че Норвегия ще ни даде милиони помощ, ако приемем техния.закон за защита на децатаНякои родители дори предположиха, че това е начин да се изпратят деца и тамЛипса имали от бели децаЧе, тази стратегия не е.инициатива на нашия МС е съвсем ясно
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както народа ликвидира ,, майката й " Цура Цачева , така да ликвидира и този ,, бащицата му "
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ликвидират българите,Те българите сами се ликвидират. Кой каквото сам си направи, друг не може :)
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не кажете, че само плюем Бойко Борисов без значение какво прави!БРАВО за това решение!Но другите коментари са също верни:1. Докато не го видим в Държавен Вестник няма реална тежест това.2. Държавата се управлява еднолично.
13
1
 
20
 
! Отговори
Аман от Борисов преди 4 години
Вижте как гордо реже лентички на разни ненужни опасни заразни обекти вкл сметища и тн уж пречиствателни станции.Примерно една за 100 000 000 /нужни 2 000 000/носи щети годишно на народа поне 12 000 000 лихви плюс разходите за експлоатация//За раждане и отглеждане на деца от майки българки пари не дава НЕМАЛО КЕЛЕПИРЕЦ ЗА ДПС ГЕРБ И БСП
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това деократично ли е, нещо обсъждане в парламента дебати ала-бала, шуну-буну. Управлявамe държавата по настроениeто на улицата, след изборите ще прекарат стратегията скришом с ИК. Докато не излезе в държавен вестник не верваме.
11
4
 
24
 
! Отговори
крадат милиарди преди 4 години
Под наглото ръководство на Борисов годишно от Българския народ с е ограбват над 23 000 000 000 живи кървави лева/вижте приходна част на бюджета. над 10 000 000 000 от тях годишно се перат през партиино подставени фирмички които получават нагло корупционни грабителски проекти по Оперативни програми на министерства и ведомства.Там е келепира за Борисов и диверсантите около.
10
0
 
34
 
! Отговори
КОЛОЕЗДА4 преди 4 години
след КАТО БОИКО РЕШАВА ВСИЧКО ПАРЛАМЕНТ НЕ НИ Е НУЖЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА Е ПОВЕЧЕ ОТ АКТУАЛЕН