Радев зове: Да дарим за младежи, израснали без родители

Президентството набира дарения за абитуриентския бал и образованието им
18 май 2019 11:07, Анисия Иванова
86
Радев зове: Да дарим за младежи, израснали без родители
Снимка: Булфото

Президентската институция набира дарения за организацията на абитуриентския бал на младежите, израснали без родители. На 30 май тази година президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния абитуриентски бал на младежите, отгледани в институции, който е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, съобщиха от прессекретариата на Президенството.

Държавният глава отправя благодарност към дарителите, които през годините разпознават президентската инициатива като своя социална кауза.

"Вие дарявате на тези млади хора вълнуващо преживяване, което бележи младостта им с надежда и мечти. Вашата щедрост осигурява на бъдещите студенти финансовата опора, която иначе дава семейството", с тези думи президентът се обръща към всеки, който има желание и възможност да подпомогне финансово благотворителната инициатива.

С дарените средства Администрацията на Президента покрива разходите по организацията на празничната вечер, а останалата част се разпределя като еднократна стипендия между абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и отличните ученици в 12 клас през учебната 2019/2020 година.

Над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги, очакват с нетърпение своята бална вечер. Благодарение на партньорствата, които съпругата на президента Десислава Радева договори с проф. Любомир Стойков от Академията за мода и с Елена Кристиано от "Кристиан оф Рома", 34-ма младежи вече получиха като подарък своите бални рокли и абитуриентски костюми от дизайнерите София Борисова, Жана Жекова, Радослава Лазарова, Христо Чучев и модна къща "Десизо Мони", а в деня на бала елитни стилисти ще се погрижат за празничния вид на всички абитуриенти.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата "Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

За контакти и допълнителна информация:
Минка Йорданова, тел 02/ 92 39 268

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът и неговите съветници,да дадат пример и първи да дарят.Да видим,по колко.Както и богаташите от БСП,която номинира този президент.
61
1
 
8
 
! Отговори
ьььь преди 4 години
ами дарявай си половината заплата бе ***,12бона ти плащаме ние народа.
60
2
 
8
 
! Отговори
повърхностен преди 4 години
Като всеки социалист и този е много повърхностен.Какво е един костюм за бала който скоро ще бъде забравен и следващия път като се опита да го облече вероятно ще му бъде малък.Храната не е нужно да е специална. Важното е да е здравословна в учебното заведение. Дрехите може да са стари, но да са чисти за да сме здрави.Трябва смислено образование за да сме полезни на себе си и на обществото.Направо ми се повръща от тези повърхностни / декларативни грижи на хората.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, дарявай! Какво призоваваш най-бедния народ в Европа с най-ниските заплати. Наглец.
58
5
 
10
 
! Отговори
дарим за младежи преди 4 години
ами хайде дарете де.... похарчихте 1,2 милиона за кжорсофра на ония католически лихвар -Папата, сега можете да похарчете малко и за българите мисля аз .... няма само шенгенските *** да хрантутим
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мунчоти колко кинта дари или можеш само да вземаш?
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Панталей Партизанинатова сам ли го измисли или така пише на листчето от президентството?
55
0
 
13
 
! Отговори
Ами дарявай си преди 4 години
заплатата от 7 бона .....аз ако вземах толкова, половината поне щах да давам за такива цели,на драго сърце.
54
1
 
12
 
! Отговори
Малкият Мук преди 4 години
А,забравих.Имам и една ,,Бонова Книжка'' за много пари.Парите могат да се изтеглят от Приватизационните Фондове още на момента,с лихвите барабар.
53
0
 
10
 
! Отговори
Пиниза на Маркиза преди 4 години
Не съм против даренията,ама освен откачените си радиатори,друго не виждам какво.
52
5
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Трябва да бъде осъден за държавна измяна от военен Трибунал. Чучелото, кукла на конци.
51
3
 
22
 
! Отговори
аз преди 4 години
Драги ми ***, трябва ли да ми се плаща, за да не одобрявам вашия президент? Пари си имам, имам си и мнение по въпроса.
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито стотинка... Да дадем, да помогнем, да дарим... Двах, помагах, дарявах...Само веднъж имах нужда на мен да помогнат от държавна институция (разбира се, че си плащах както поп и колкото по-малко време имах, толкова повече ме мутаеха) но ме направиха магаре от бягане... Ай ...
49
25
 
7
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Г-н Радев казва много мъдра истина. Всеки честен човек в България трябва да дарява голяма част от заплатата си на хората в хужда. Така прави и Г-н Радев. От 11 000 лв той отделя само за храна около 300 лв. Всичко друго отива за крайно нуждаещите се изпаднали в беда българи. Г-н Радев дава пример как да се живее пълноценно.
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви пари не давам. Деситу веднага ще ги похарчи за парцалки. Може и една екскурзийка да си уреди, например до Рим, за да получи лично дрешките "подарени" от "Кристиан оф Рома"
47
4
 
28
 
! Отговори
ххл преди 4 години
До 43 Голям изказ голямо нещо,много умни приказки според вас 43 ! Чудя се да ли и вие не сте като Радев?! Какво ви хареса от новогодишното му слово за поздрав по повод новата година? Да не споменавам и другите му изказвания,като например ,словото за Гергьовден,та той вместо да поздрави армията започна да критикува генралите,мигар той е много свестен? Крайно време е да се оттегли и ако не е член на БСП да вземе да стане,щото все слуша кака *** Нинова,а един президент трябва да е безпартиен
46
4
 
37
 
! Отговори
не дарител преди 4 години
Тези обърнаха президенството в семеен бизнес.
45
4
 
37
 
! Отговори
Чеверме социалист преди 4 години
Толкова стиснат президент не сме имали,вместо да зове да вземе да дари някой лев от неприлично високата си заплата.
44
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 40така, е! понеже нинова му пише опорните точки! инааче го видяхме - може да прави само коремни преси! относно даренията, зажо не вземе от партийните субсидии на бсп, нали с помощите ги прави гласоподаватели?!
43
1
 
4
 
! Отговори
DEAD преди 4 години
Само як блек и дет метъл! \../