Стартира акция срещу пияни и дрогирани шофьори

Пътна полиция ще засили проверките до 9 юни
4 юни 2019 11:21, Павел Гълъбов
8
Стартира акция срещу пияни и дрогирани шофьори
Снимка: архив "Булфото"

От 3 до 9 юни на територията България и на всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), се провежда полицейска операция за установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози от водачите на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

Софийски джигити зад волана... Заснети, глобени, 7000 без книжки!

Според статистиката, една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на моторно превозно средство, след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за неплатени глоби, наложени по ЗДвП.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос с повишена трудност:Какво върши родното МВР и в частност КАТ в периода от приблизително 300 и кусур дни годишно, когато не прави т.нар. "акции"?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 2 години
Пълна подкрепа на от 1 до 6 и от мен. Това, за което ченгетата са назначени на работа с трудови договори, за което се пенсионират по-рано и вземат по няколко шапки пари при пенсионирани, те го правят няколко пъти в годината. При това за по няколко дни, кампанийно. Ами и на мен ми се иска вече да работя с акция по 4-5 пъти годишно, пък да получавам целогодишно заплата. НЕМА такава държава.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амчи туй ни съ ли прай секи ден, уа?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акциите се увеличават. Катастрофите също. Извод- нещо не е наред. В същност, нищо не е наред.
4
0
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Какви акции бе. Не ви ли е това ежедневната работа
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един друг ще се залавят ушафите. Основните нарушители са именно те, както и електората на банкянския.
2
3
 
7
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 2 години
Браво, такива акции са особено наложителни за държави като Бг, където по-голямата част от движението се извършва по първокласна пътна мрежа състояща се от двулентов тесен път минаващ през центъра на села и градове.Варна-София, Видин -София, Русе-ВТ-Свиленград , Бургас-Варна -"Албена" и т.н.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченгеджийница !