Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са

Хубавото време "подаде ръка" и спасява туризма
9 авг 2019 07:00, Елка Василева
135
Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са
Снимка: архив, Булфото

Хотелите по Черноморието работят с цени, които обикновено се пускат края на август, след 25-ти, или в средата на септември, когато децата тръгват на училище и когато повече пакетните предложения приключват. Целта е да се привлекат летовници. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова за „Монитор“.

Цените на хотелите по родното Черноморие са под средноевропейските. В момента хотелиерите у нас предлагат оферти, с които по-скоро целят да завършат сезона, без да имат особени загуби. „Едва ли има толкова добри цени някъде другаде – по Ривиерата или в Италия“, каза още Карастоянова. По думите на шефа на туристическата организация в момента има много заявки за почивки и предварителни резервации, които се изпълняват.

Още по темата

Благоприятстващ фактор е и климатът, който неочаквано „подаде ръка“ на българския туризъм. „Катаклизмите в Европа и дори в съседна Гърция бяха едни трудни дни за всички в туризма“, коментира още Карастоянова.

Въпреки това прогнозираният спад на туристи е налице, като причините за него са геополитически, включително добрият финансов ресурс и бонусите в пакетите на конкурентните ни страни. Браншът смята, че е необходимо държавата да финансира чартърни програми. „Така ще можем отсега да започнем да се подготвяме за следващия летен сезон, както и за предстоящия зимен“, обясни Карастоянова.

Друго, което може да се направи, е да се облекчат визовите режими не само на работниците от трети страни, с които борим липсата на работна ръка, но и на туристите от Русия и Турция, които пълнят курортите ни. „Изключително важно е политиката към тези две страни да е привлекателна и със специални предложения“, каза още изпълнителният директор на борда по туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: Черномориетуризъмцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
Mason преди 4 години
От няколко години ходя само в Гърция на море, но миналата седмица реших да дам шанс отново на нашето черноморие в Свети Влас за 5 нощувки. Отново се убедих, че не си заслужава да плащам и стимулирам нашите родни "търгаши". Отивам на плаж и се започва: Чадър със шезлонг - 30 лева, малък Хайнилен - 6 лева, фрапе и кола - 8 лева, след това идва времето за обяд на плажа: малка пица 15 лева, шопска салата 8 лева и отново бира за 6 лева. Но цените не са ми най-големия проблем...
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога повече няма да стъпя на Българското мутроморие...
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха, медийте пръщат от заглавия за морето, безплатни реклами а се оказва туристи малко. Хахахах кефя се максимално и дано нетономорието да фалира.От 12г не съм стъпвал и нямам и намерение, дори да ми дават пари. Поздрави от Тасос, кана всички които искат нормална почивка далеч от надути цени, чалга и тъпотия.
104
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ми плащат, на море в България не отивам, а преди това ходех всяка година, понякога и по повече от един път. Рекордът ми беше три пъти по 20 дни, но това беше много отдавна. Сега от години ходя в Испания, Италия, .... и си изкарвам прекрасна почивка.
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствените туристи са самите хотелиери даже и те ходят в чужбина
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канализация на плажа легла с *** кой иска кафяви акули и *** точно при *** акули никой няма да отиде
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж намалили цените а кво става 2 шезлонга станали 200 лв на ден останалот канализация храна обслужване легла и тнт няма и да го коментираме каквото и да коментираме вече е казано шише минерална вода колко беше 11 12 лв в магазина е 1 лв те не искат да го продадат шишето минерална вода за 1 лв а за 11 12 лв
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неразбраха ,че и безплатно да го направят няма да отиде никой а те искат за 2 шезлонга 70 лв айде да си е .. т мамата всички ще отидат в Турция Гърция Албания Черна Гора Хърватия Италия Испания Франция и тнт
99
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя бранш винаги счита, че държавата трябва да им помага и да плаща за чартърни програми. Откъде на къде, това не ви е комунизма другари, в пазарна икономика сте, като не ставате плажовете ще са празни и край. Това е.
98
0
 
29
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 4 години
Държавата да им осигури чартърни полети за да подпомогне туризмаАм що държавата не ви Усигури проверки от НАП,НОЙ,ДВСК и тн.Ама истински проверки,не да напълните гушата на проверяващите и пак да си веете байряка.Баси наглите ***....
97
1
 
28
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Бил съм почти навсякъде по нашето Черноморие и 2пъти в Италия-Сардиния и Сицилия. Да се сравняват българските курорти с италианските е просто смешно.
96
6
 
17
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Мисля, че специалиста по русия Плевнелиев ще ги върне руснаците по черноморието,или не може да докара хамериканците !
95
0
 
20
 
! Отговори
The One преди 4 години
Браво, Карастоянова, печелиш състезанието за най-много глупости, изречени за единица време!
94
1
 
39
 
! Отговори
Супер преди 4 години
Като гледам как се оплакват мутрите че няма туристи и ми става много готино на душата.В Гърция и Турция туристи в изобилие.Щом в България няма туристи / има само бедни туристи/ значи проблема е в българския робовладелец.То не става да предлагате поМия на почиващите и да ги ритате за добре дошли.
93
2
 
24
 
! Отговори
cinik преди 4 години
НЕ, МЕРСИ. Задръжте си го/черноморието/, аз вече си направих почивката другаде, идва време за работа.
92
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еати наглеците. Държавата да им помагала. Ами оправете си обслужването и ще имате туристи. Не щете ли направо държавата да ви плаща нощувките, а вие само да щракате с пръсти.
91
3
 
1
 
! Отговори
Байконур преди 4 години
До До байконурНа мидена ферма Дълбока, между Каварна и село Българево. Други въпроси, приятелю?
90
3
 
0
 
! Отговори
До 66 от Байконур преди 4 години
На мидена ферма Дълбока., между Каварна и село Българево. Други въпроси, приятелю?
89
0
 
8
 
! Отговори
варна преди 4 години
До Пламен, до Варна#88То ти харесваш и готова храна от Кауфланд, няма ли да се научите кое става и кое е една студена вода..
88
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи ми впечатление на Мармарис в Турция ходихме на състезание по Рали...Първо спахме в имение с топ чистота и олимпийски басейн, само за нас, казвам имение защото струваше някви милиони на тоя човек къщичката...50лв на ден на човек, ама 10 от 10 в Букинг...После долу на пристанището ядем вкуснотии морски, вина и кот има, и накрая по 25лв на човек, гледаш яхти до теб за милиони..А при даже и на някой бордюр да те настанят ще ти искат повече мутрите...Малко останаха читавите хорица с желание..