Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка

Няма да налагаме оръжейно ембарго на Турция, рече той
145
Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посъветвал колегата си от Северна Македония Зоран Заев да не си подава оставката, защото свършил много работа.

Още по темата
Двамата разговаряли тази нощ няколко пъти, след като стана ясно, че европейските лидери за момента отказват започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония и Албания. Часове говорихме с него, те са емоционални, положиха много усилия, никоя държава не си е сменяла името, разказа той.

По думите му нищо не е приключено и са били отчетени положените усилия. Борисов коментира, че има страх от разширяването на Съюза, но припомни българската подкрепа за двете страни. 

Никой не е казал не, всеки казва да се подготвят максимално добре, за да нямаме после проблеми, изтъкна той.

Борисов припомни, че когато страната ни вземаше своето решение за присъединяване в ЕС и НАТО, всички са били категорични, че това е нашият път. Ако в Северна Македония и Албания има сили, които в даден момент биха могли да се върнат назад, това също е голям риск, посочи премиерът.

По повод предстоящия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка, той каза, че сме изпълнили всички препоръки. Така че да видим сега какво ново ще се появи, каза министър-председателят, според когото десет години винаги се намира нещо, независимо кое правителство е.

Борисов съобщи, че евролидерите са приели, че всяка една държава сама решава дали да наложи оръжейно ембарго на Турция заради конфликта със Сирия. След спиране на огъня не виждам смисъл да си наложим такова за българската военна промишленост, посочи той.

На въпрос за какъв евробюджет ще настоява България, Борисов каза, че искаме 1.3% от БВП.

По темата за оставките в БФС той заяви, че те са изцяло работа на Съюза.

"Казал съм само, че с това ръководство на БФС държавата, правителството, няма да има финансови взаимоотношения. Където и да отидеш - искаме стадион. Това са 15-20 млн. за всеки от тях. Трябва ли държавата да ги даде за това, което обществото не приема", попита Борисов.

Премиерът допълни, че не иска да разговаря с Борислав Михайлов по спортните въпроси и да поеме всичките му пасиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатадушо,гуляите ти са отразяват зле!..Па и толкова ли изкарваш на седмица,тролейки тук,че си позволяваш да гуляеш?..Това беше риторичан въпрос,не ме интересува....Но да ти напомня /за кой ли път/..:-Запази си сандъчето,четките и ваксата,защото не знаеш догодина чии чизми ше ти се наложи да лъскаш....Айде,приятно гуляене!..И не забравяй:-ТВОЯТА милиция дебне за "хулигански,непристойни прояви"..
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
106-ти, Тонката е селяндуур в София, той от къде да знае какво е мегаполис ?
82
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаТонка има разлика между мегаполис и селски нужник;))) Аз съм на село, но твойте гербери и тука ми пречат, така, че можем да се разберем, кво шъ каеш? Ти си вземаш герберите и мъ оставяш рахат завинаги, и аз нема да ти с ебъркам в мегаполисите;)))
81
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Тонка поне на 12 часа си вземай хапчетата бе пич, София мегаполис ти чуваш ли се какво говориш. Два квартала на Лондон са колкото София, хайде моля ти се не говори глупости.
80
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото тия,които набутаха Пазвантина от село Банкя за "Началник на държавата",всъщност си туриха таралеж в гащите.Те разчитаха на това,че тоя е много лесно МАНИПУЛИРУЕМ,но май не са отчели факта,че като такъв,тоя може да бъде манипулиран от всеки....Та да видим как ще завърши пиесата..
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонка,Тонка ти си умен колкото оня Сашето или колкото Д.Пенев, знаеш ли по какво си личи, по това, че все още мислиш Пожарникарят и ГЕРБ за НЕкомунисти, ха ха ха, п'рост си бе Саше, опс Тонка, много си п'рост !
78
4
 
1
 
! Отговори
Пирин преди 4 години
Естествено, къде ще намерят друг *** и продажник като него ?
77
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаИ като се изнижеш към морето, някъде към Пловдив си вече в поцинкованият си ковчег, западна марка;))) Това също не е постижение;))) Принципно, софиянци смятат България за своя или че Бойко ще им я изсипе на тепсия в краката им, но истината, че България мрази софиянците;)))
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя Заев, като го видя с отворената якичка ми става ясен. Типичен пишман гюбекчия дето го раздава баровец а е пълен *** :) Горките маке-та. Има още доста да учат докато ни стигнат.
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов или е изключително продажна шушумига или го играе доброто ченге.Не може бе майка му стара да е такъв майкопродвец,макар че...АБЕ БАЦЕЕЕ,КАК МОЖЕ ДА ТЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ЩЕЛИ ДА НАПИШАТ СЕВЕРЯНИТЕ СЪРБОМАНИ А НЕ КАКВО МИСЛЯТ БЪЛГАРИТЕ ПО ТЕМАТА СЕВЕРНА ФИРОМИЯ!!!Членовете на комисията по историявече дори не си правят труда да разговарят,набутахте ги в НАТО и сега са спокойни, нищо че албанците ги разкатават отвътре.ЗНАЕШ ЛИ ТЕКСТА НА ХИМНА ИМ?Краставици знаеш,дърдорко.
74
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаНе, Тонка. Аз не съм любител на морето;))) Ходя там с цел, не на почивка. А това, дето го описваш като градска картинка ми е най-противното - "фраша", "Социалната джунгла", скупчвнаето на огромно количество *** на едно място. Това не е повод за гордост. По принцип, ти мен, не можеш д аме разбереш, просто защото смяташ, че аз мисля като софиянци. Само, че си в голяма грешка,а з съм над "социалният зоопарк на Бойко";)))
73
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Предлагам Боко да го...обявим за Майка Тереза на нашето време.Всички от региона,даже и по...надалеч ходят да...плачат на неговото рамо.Той ги...успокоява и им вдъхва кураж.Трябва народът ни да го...оцени,а не като щурав да бяга от неговото...крило нагоре и надолу,а не си стои мирно и...кротко.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно се познава кой ще спечели изборите на територия България, защото там не гласуват хомосапиенс, а овце водени от овчар ! Естествено е, че ще тръгнат след него, дори да ги води към кланицата, те откъде да знаят накъде ги води, за това се иска РАЗУМ, те го нямат, овчарят е комунист, те не го знаят, затова пак е виновен разумът им....*** живот какво да се прави, преобладаващи са !?
71
0
 
25
 
! Отговори
Странджата преди 4 години
След няколко месеца ще се наложи Заев да успокоява Тиквата.
70
1
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаДа бе с лекота;))) То и Цветанов говореше така и си отиде;))) С лекота, няма да е. Да кажем, че ще е с въпросителна;))) Проблемът е след това, защото герберът може д ас еокаже с доста враждебен общински съвет и така Тонка сга разбираш, че, ако се блокира дейността на местният парламент, язък, че сте победили;)))
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е като лекарство.. от 10 години успокоява и България..
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82-Тонката: - толкова ли голямо е стадото овче от породата "българска тъ'поглава", струва ми се,че е понамаляло, за "пъстърма" ли са отишли другите или са превозени към Западна Европа ? Гледам имаш все още мерак за "гордост" с про'стотия !
67
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Казвах ви аз, още вчера, че трябва да оженим моментално Борисов за една уркиня-българистка, *** Тонката, нъц, не съм могъл 10 години да бутна Борисов. Абе ой си падаше редовно, ама все имаше копй да го вдигне за Бостанско Плашило. Ердо давай туркинята, че уйде момчето;)))
66
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатаявно си прелистила готовите вече бюлетини..
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонкатафандъкова тотев и портних хахахаха кой от КОЙ по - жалки - по образ и подобие на карате тиква - некадърност на квадрат ОТИВАТЕ СИ КРАДЛИВИ СТРАХЛИВЦИ