Сачева вече е министър, от БСП скочиха: Джендър идеологията се връща!

Тя пък обяви: За традиционното семейство съм!
153
Сачева вече е министър, от БСП скочиха: Джендър идеологията се връща!
Снимка: архив, БулФото

Управляващи и опозиция влязоха в остър словесен сблъсък в пленарната зала по повод рокадата в социалното министерство. Предложението на премиера Бойко Борисов вместо Бисер Петков министър да стане Деница Сачева, която досега беше зам.-министър на образованието, бе разкритикувано остро от БСП, ДПС и "Атака".

В крайна сметка кандидатурата й, която влезе извънредно в дневния ред на депутатите, бе подкрепена от 114 народни представители, 106 бяха "против" и трима гласуваха с "въздържал се".

Още по темата
От парламентарната трибуна Сачева каза, че социалната политика е комплексна и изисква познания в областта на здравеопазването, образованието и финансите, в които тя има опит.

"Да си министър, означава да си част от изпълнителната власт. Ясно е, че управленските приоритети на това коалиционно правителство са вече разписани, не би следвало да има изненади в това отношение", посочи Сачева.

Тя отговори и на нападки от опозицията, че прокарва джендър идеологията. Полът се определя биологично - против съм насилието срещу жени и деца и съм за традиционното семейство между мъж и жена, подчерта новият министър.

Дебатите по кандидатурата й в парламента продължиха около два часа.

"Поредната рокада във властта е симптом за блокаж за управленски системи, а с Деница Сачева джендър идеологията отново се връща на политическото поле", заяви социалистът Драгомир Стойнев, според когото смяната подсказва криза.

"Имаме системен проблем. За три мандата, вярно все непълни, ГЕРБ не проведе нито една успешна реформа. Нещо повече - вие от ГЕРБ разбихте цели системи. Адиминстративната система я напълнихте с партийно-лоялни некадърници, но се провалихте в електронното правителство", обвини още Стойнев.

Той разкритикува и образователната система. "Стигнахме дотам, че започнахме да превеждаме и "Под игото". Тук ще изберем и министър, за когото не е имало турско робство, а османско присъствие. Т.е. вие сте съгласни с подобна характеристика, уважаеми патриоти", подчерта Стойнев.

Някой говори силно или вика, когато няма какво да каже, коментира пък вицепремиерът Томислав Дончев, който представи номинацията на Сачева.

"Не ме изненадва оставката на социалния министър, а че цялото правителство не си подава оставката", каза
Георги Гьоков от БСП, според когото икономическата и особено социалната политика на кабинета е катастрофална за държавата.

От ДПС заявиха, че няма да подкрепят рокадата и смяната на министър на принципа "стани да седна". Това няма да реши проблемите в социалната сфера, посочи депутатът Хасан Адемов. По думите му социалното разслоение в обществото е това, което дразни всички български граждани.

Десислав Чуколов от "Атака" каза, че от партията ще гласуват против Деница Сачева да бъде социален министър и настоя тя да посочи позицията си по Истанбулската конвенция.

Според Валери Симеонов пък се случва нещо съвсем естествено със смяната на един министър с друг. "Защо е тази истерия, този негативизъм? Имам чувството, че избираме папа!", коментира лидерът на НФСБ и допълни, че като министър Сачева ще изпълнява управленската програма, а не "вселенски злодейства като Дарт Вейдър".

Николай Сираков от ГЕРБ изтъкна качествата на Бисер Петков, но посочи, че Деница Сачева би могла да се справи с предизвикателствата в новата ситуация.

Соцлидерката Корнелия Нинова обаче разкритикува, че за смяната няма мотиви и поиска министрите да кажат защо не могат да работят с Бисер Петков, както твърди премиерът.

"Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи. По този начин се опитвате да отпушите напрежение, за да не стигне въпросът до първия, но първият винаги носи отговорност", настоя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
24
 
11
 
! Отговори
ЛЕНИН - СИФИЛИС преди 4 години
Че те комунистите са най големите *** бе! Вижте Дърева, Вигенин, Серж, Меликов... аферата с червените прашки...Каква е тая демагогия?! Те са си джендърска фирмация още от хомото Ленин-сифилиса
44
2
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Отврат. Погнусен съм от тези ***."Ако това ви тревожи,не се безпокойте ,повечето нормални хора изпитват същите чувства
43
2
 
33
 
! Отговори
ГЕРБ подкрепя Деница преди 4 години
Партията няма да Й позволи да продава имплатационни детски органи, нито цяли деца ще й позволят да изнася; Това което ще й позволят и подкрепят е да изнася цели семейства, за да обезлюди земята ни, която е от особенн интерес за прииждащите афро-китайски племена
42
3
 
18
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
До 40. Не познавам същността на конвенцията, но си представям че с приемането й приемаме и определени задължения, които няма да бъдат безплатно. В София ще има представителство, което ще бъде контролирано и ще дава отчети на висшата Конвенциална инстанция, която е някъде в Женева, или Брюксел, а може и в Истамбул. Отчетите ще съдържат предимно статистически данни, в проценти: пример 2018 пребити жени 16,7%, 2019 намалени с 2,2 пункта и т.н. За командировките да не споменаваме, А предимства???
41
2
 
33
 
! Отговори
БГ мен преди 4 години
Отврат. Погнусен съм от тези ***.
40
2
 
26
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Много грозно туй нещо бе....
39
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дялан камък където и да я сложат работа не върши.Също като онова недоразумение министъра на външните работи.Такива като тях се наричат административни номади.Не е важно да са специалисти ,а да са верни и послушни на тези,които са ги сложили. Та това са мултифункционални " специалисти".Днес социален министър,утре на транспорта,а в края на седмицата на енергетиката.Все едно има дисциплина бягане с прескачане на министерски кресла
38
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При предния министър защо все имаше протести на някакви верки, така и не разбрах. Дават им за малките деца от 350 до 930 лв. на месец. За големите над 18годишни деца им дават 368лв. /159 от НОИ +198лв. от АСП/ и ако са 6 часа асистентки, още около 400 лв. Дават им от вноските на работещите, а те алчни за още. Айде марш на работа тогава, калпазани! 11037
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ви кажа, че на България и Бог да слезе на земята - няма да може да й помогне..... Всичко стана толкова гнусно, противно и отвратително, че човек се смее през стинснати зъби и сълзи от гняв и безсилие. Някаква изнасилена усмивка. Някакъв изтръгнат смях от места, където го няма... Аз не успях да се измъкна от тук, дано читавите от следващите поколения успеят. Щото и читав да си - останеш ли тук - малко по малко се разваляш.
36
4
 
36
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Тази "убавица" ,която няма свои деца и е осиновила някакво детенце , за да се прави на майка , ще съсипе децата ни !Първи ще подкрепи закона за отнемане на децата от семейството, после ще подкрепи и третият пол , а за помощи и по- високи детски и пенсии само може да си мечтаем..ПОГЛЕДНЕТЕ И ХИЩНОТО И ЖЕСТОКО ЛИЦЕ И РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СЕ ГОТВЯТ ДА НИ ЛИКВИДИРАТ С ТАКАВА МУЦУНА , КАТО СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР.
35
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам какво си представят хората в България... че ако приемем конвенцията и изведнъж хоп ще плъзнат геове и ще живеят заедно....ми то и сега ги има и сега живеят заедно. Защо се психясвате за глупости? Да не говорим, че никъде в конвенцията не става дори дума за това....
34
6
 
47
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Просторвече съм отчаян от тази държава. На 37 съм с две деца..... и все повече се замислям ...... да се махам ли.... да се откажа от гражданството си ли .... плюя Ви в устите престъпници нещастни.... всички партии сте за бесило чесно.
33
5
 
41
 
! Отговори
Да преди 4 години
До по-долуМного си прав!Тази вещица е много по опасна от Пеевски!Касае се за живота на нашите деца!!!КОЙ?КОЙ Я ПРЕДЛОЖИ?ВСИЧКИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА
32
4
 
44
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Не знам каква комисионна са и обещали новите еничари, но отвличането на деца от държавата и *** извращенията са престъпления срещу човека и всички, кинти свързани с тях са кървави!
31
5
 
42
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ПЕЕВСКИ БЕШЕ ЗАПЛАХА ЗА НАЦ. СИГУРНОСТ И ХОРАТА СЕ ИЗСИПАХА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, СЕГА САЧЕВА Е ЗАПЛАХА ЗА ДЕЦАТА И ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙТОВ, НО НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ. ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА НИ НЕ СА МИЛИ? ОСТАВКА !!!
30
5
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Баба Яга ще продава деца в Норвегия !!!
29
5
 
35
 
! Отговори
Влад преди 4 години
Тая ли кукувица ще прилага контрабандата на деца!Позор! Измитайте се незабавно ***, че не се търпите повече!
28
6
 
42
 
! Отговори
дфг преди 4 години
Поредния *** на шайката рзабойница довела до просешка тояга народа ни!Специалист по НПО, *** идеологии, отнемане на деца и т. н.Час по скоро гробаджите да се изиттат завинаги!
27
5
 
34
 
! Отговори
Ив.Андонов преди 4 години
До герберастката мърда под 30Кукумицине, не разбра ли чадо неграмотно,че докато в БСП половината и членове са бившиконтрагенти на БКП, то в ГЕРБ - те са 70 %.
26
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"разкритикувано остро от БСП, ДПС и "Атака"."хахахха и на кой му пука за БСП, ДПС и Атака. В тия три партии е събран баберека на политиката и гласоподавателите. ххаххахахаххахаххаах БСПДПС и Атака са най безгласните букви в политиката.