Сачева вече е министър, от БСП скочиха: Джендър идеологията се връща!

Тя пък обяви: За традиционното семейство съм!
153
Сачева вече е министър, от БСП скочиха: Джендър идеологията се връща!
Снимка: архив, БулФото

Управляващи и опозиция влязоха в остър словесен сблъсък в пленарната зала по повод рокадата в социалното министерство. Предложението на премиера Бойко Борисов вместо Бисер Петков министър да стане Деница Сачева, която досега беше зам.-министър на образованието, бе разкритикувано остро от БСП, ДПС и "Атака".

В крайна сметка кандидатурата й, която влезе извънредно в дневния ред на депутатите, бе подкрепена от 114 народни представители, 106 бяха "против" и трима гласуваха с "въздържал се".

Още по темата
От парламентарната трибуна Сачева каза, че социалната политика е комплексна и изисква познания в областта на здравеопазването, образованието и финансите, в които тя има опит.

"Да си министър, означава да си част от изпълнителната власт. Ясно е, че управленските приоритети на това коалиционно правителство са вече разписани, не би следвало да има изненади в това отношение", посочи Сачева.

Тя отговори и на нападки от опозицията, че прокарва джендър идеологията. Полът се определя биологично - против съм насилието срещу жени и деца и съм за традиционното семейство между мъж и жена, подчерта новият министър.

Дебатите по кандидатурата й в парламента продължиха около два часа.

"Поредната рокада във властта е симптом за блокаж за управленски системи, а с Деница Сачева джендър идеологията отново се връща на политическото поле", заяви социалистът Драгомир Стойнев, според когото смяната подсказва криза.

"Имаме системен проблем. За три мандата, вярно все непълни, ГЕРБ не проведе нито една успешна реформа. Нещо повече - вие от ГЕРБ разбихте цели системи. Адиминстративната система я напълнихте с партийно-лоялни некадърници, но се провалихте в електронното правителство", обвини още Стойнев.

Той разкритикува и образователната система. "Стигнахме дотам, че започнахме да превеждаме и "Под игото". Тук ще изберем и министър, за когото не е имало турско робство, а османско присъствие. Т.е. вие сте съгласни с подобна характеристика, уважаеми патриоти", подчерта Стойнев.

Някой говори силно или вика, когато няма какво да каже, коментира пък вицепремиерът Томислав Дончев, който представи номинацията на Сачева.

"Не ме изненадва оставката на социалния министър, а че цялото правителство не си подава оставката", каза
Георги Гьоков от БСП, според когото икономическата и особено социалната политика на кабинета е катастрофална за държавата.

От ДПС заявиха, че няма да подкрепят рокадата и смяната на министър на принципа "стани да седна". Това няма да реши проблемите в социалната сфера, посочи депутатът Хасан Адемов. По думите му социалното разслоение в обществото е това, което дразни всички български граждани.

Десислав Чуколов от "Атака" каза, че от партията ще гласуват против Деница Сачева да бъде социален министър и настоя тя да посочи позицията си по Истанбулската конвенция.

Според Валери Симеонов пък се случва нещо съвсем естествено със смяната на един министър с друг. "Защо е тази истерия, този негативизъм? Имам чувството, че избираме папа!", коментира лидерът на НФСБ и допълни, че като министър Сачева ще изпълнява управленската програма, а не "вселенски злодейства като Дарт Вейдър".

Николай Сираков от ГЕРБ изтъкна качествата на Бисер Петков, но посочи, че Деница Сачева би могла да се справи с предизвикателствата в новата ситуация.

Соцлидерката Корнелия Нинова обаче разкритикува, че за смяната няма мотиви и поиска министрите да кажат защо не могат да работят с Бисер Петков, както твърди премиерът.

"Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи. По този начин се опитвате да отпушите напрежение, за да не стигне въпросът до първия, но първият винаги носи отговорност", настоя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
42
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Абе в ГРОБ няма ли нови кадри? Нали уж ГРОБ много ги обича електората? Толкова ли няма някое ново лице, а все някакви изкарани от нафталина комунопитекски изкопаеми се мятат напред и назад? Толкова ли няма 1 нов кадър, някои да се опита да прокара нещо ново, а не да подмятаме едни антики от стол на стол докато не изгният? Разбойко си подмята все едни и същи некадърници и ги върти като игра на бутилка и се чуди защо все се дънят! Няма как да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат!
24
3
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Биологично оръжие на това ,което е останало .Ха честито...
23
4
 
43
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
То е ясно защо е тази спешна рокада. Идва януари, трябва да се прилага Стратегията за деецата, трябва да се взема Кръвния данък! Някой трябва да организира отнемането на пищящи деца от родителите!
22
11
 
26
 
! Отговори
Напомням преди 4 години
Върлите поддръжници на джeндъpизма също се смятат за социалисти!
21
34
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тя отговори и на нападки от опозицията, че прокарва *** идеологията. Полът се определя биологично - против съм насилието срещу жени и деца и СЪМ ЗА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО между мъж и жена, подчерта новият министър.ТОЧКА!
20
3
 
20
 
! Отговори
Един добър избор преди 4 години
впечатляващо едри бицепси и широки мъжки плещи има това ЕГНе.Тази лелко-мъжка такива кютеци ще заформи в социялното, че ММА ще се пренесът да тренират у насТова е един прекрасен избор. Тяой ще се справи със всички които са пипат по онез деликатно места и се хилят разхлабено и цинично на всяко нейгово решение за зачистване на непочистеното
19
4
 
42
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Излъчването и е типично феминистко-джендъриско.
18
3
 
22
 
! Отговори
ми неко щом мое преди 4 години
с теа гуеми ушлета , дет мязат на дръжки ония със шарениуо ще умрът от завист кът си представят къ стискат и яхат на зурюкна прашка аналашка
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сачева ще стане мъж пераз след Промяната
16
3
 
33
 
! Отговори
ади са в соцаналното преди 4 години
само дето не е ясна дал е петеразка или е резбийка, когато излезе от традиционното семействоПо хемеRоидите им ще ги познаетеПрилича на умна а всъшност е дебела
15
5
 
43
 
! Отговори
Яна преди 4 години
Нищо ново под слънцето. Поредната калинка.
14
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сачева лично ще си смени пола, за да докаже на европатриотите, че не е страшно.От утре вече му казвайте министър господин Сачев, а процедурата ще се забави малко.
13
7
 
42
 
! Отговори
Калинка моя преди 4 години
Деница Сачева е дъщеря на проф. Евгений Сачев, доказан агент на ДС, преподавател в Академията на МВР и в УНИБИТ (Библиотекарския институт, ръководител катедра), който осигури кариерата й. Важното е да са политкоректни, т.е. лоялни на Партията майка и да следват Чл. 1 от соц. Конституцията.
12
4
 
45
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Лошото мина.Идва страшното!" -- Ренета Инджова 2019г.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нерде Сачева,нерде Цачева...
10
10
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
И какво общо имат заварчиците и чистачки с управлението на държавата? Няма да са по-добри от пожарникар на власт.
9
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деница Сачева, 2013 година: ГЕРБ управлява със страх и репресии, точно както в комунизма!Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега, твърди предложената от ГЕРБ за социален министър.
8
4
 
39
 
! Отговори
провалените кадри преди 4 години
Провалените кадри, провалят управлението, а проваленото управление, проваля държавата
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се Изчерпа .Няма подготвени и образовани Хора в ГЕРБ . С това разполагат като Ниво и Капацитет .Това се вижда навсякъде - няма кадърни Лекари , Инженери , Техници , акушерки , Заварчици , Електро и всякави Техници , няма Водопроводчици , няма Чистачки .Ако щете вярвайте - няма и Кофражисти за Груб строеж . Не е въпроса в Парите и заплатите .Ще ви успокоя - ще става още по-лошо .
6
5
 
40
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Нещо не разбирам като как зам. министъра който е работил заедно с доскорошния министър и е изпълнявал същата програма ще е по успешен от него или има нещо гнило в нея което титуляра не е искал да изпълни и беше отсвирен.