Три българки пристигат от Китай, у нас ще бъдат под карантина

ВМА: Осигурено е всичко необходимо за диагностика на коронавируса
32
Три българки пристигат от Китай, у нас ще бъдат под карантина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три българки ще пристигнат утре от Китай.

Две от жените ще пристигнат с френския самолет, а едната жена - с германските авиолинии. Цялата координация по пристигане на българските граждани се осъществява от МВнР, съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в парламента.

Още по темата
В самолета, който ще отлети до мястото, където ще кацнат във Франция и в Германия, ще има медицински екипи, които ще придружат българските граждани до България, а след като пристигнат, са осигурени всички необходими условия за тяхното приемане и наблюдение във Военномедицинската академия, информира здравният министър.

Той уточни, че българското правителство ще изпрати специален транспорт да прибере сънародничките ни. Ананиев съобщи още, че тестовете за коронавируса са налице и те ще бъдат използвани по предназначение, предаде БТА.

По-късно от ВМА потвърдиха, че екип от военномедицински специалисти ще участва в транспортирането с военен транспорт до България на нашите сънародници, намиращи се в Китай.

Те ще бъдат настанени в Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинската академия (ВМА) в стаи със специален достъп. Осигурени са както за тях, така и за специалистите, които ще ги наблюдават, изолационни костюми, защитни маски и очила. 

Няма да се допуска контакт със странични лица, докато не премине карантинният период. Информация за състоянието им ще бъде подавана своевременно на медиите.

От днес лабораторията на ВМА разполага и с китовете за генетична диагностика на новия коронавирус 2019-nCoV.

Ситуацията с разпространението на вируса се следи непрекъснато. Разработени са планове за реакция и действия, свикан е Кризисен щаб, включващ и военномедицинско разузнаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Така се разпространява всякаква зараза,но за благозвучност се оповестява някакво изследване.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо България не затвори границата и митниците си за хора и стоки от Китай? Какво чакаме да стане, пренос на вируси?
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нарича се превантивни мерки, умнико и знайко на Луната.Един път някои хора в България реагираха навреме и адекватно и вие пак намерихте кусур. Не изчетох всички коментари, но съм сигурен че ще намеря за "Боко". Има един или няколко, всичко свързват с "Боко". И за хемороидите ми да прочетат ще го свържат с "Боко".
24
0
 
7
 
! Отговори
да преди 4 години
има и друго ....как разбраха че няма заразени с вируса след като чувам че в болниците още нямат нужните неща за да разберат дали е новият вирус или не ...пак ни лъжат !
23
3
 
7
 
! Отговори
бг преди 4 години
на този човек Ананиев не трябва да се вярва и на 1 дума ! досега не е направил абсолютно нищо ...само лъготи ! и защо ще настанвят хората в инфекциозната все едно знаят със сигурност че са заразени ....тва прилича на типичното българско престараване и простотия ...смешна работа
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16 Анонименнай вече сороскигендари
21
2
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
абе явно нещата с вируса са доста по -опасни отколкото ни ги представят ... разбира се голяма част от хората у БГ нищо не могат да зацепят щото са прости като *** и нищо не разбират от тва което се случва ! самият факт че в Китай строят нови 2 болници специално за вируса трябва да ви свртне лампчиката за кво става въпрос но бай Ганиовците знаем че не обичат да мислят много много ....
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто се молете да не ни сполетява това чудо! Обещанията на Ананиев не струват 5 пари.
19
0
 
14
 
! Отговори
ined преди 4 години
Да ги карат в народното събрание, там да си кихат и кашлят докато не се оправят
18
0
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 4 години
Е най големия ликвидатор на народа.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо не си стоят в Китай, след като го обичат и го обожават. Това не ми е ясно.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Комунизма ДС щеше да ги хвърли живи от самолета над Анкара и нямаше да има колебания дали са или не са...
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът засяга само мъже от 25 до 60 години.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртия доносник от дс ананиев, единственото нещо което е свършил до момента е да уреди племенника си за министър. Той пък толкова е кадърен милия, че клати стабилността на генерала.
13
3
 
6
 
! Отговори
гОСТ 8 преди 4 години
До АнонименНе видях да пише, че идват точно от този град. Пише от Китай. Явно имаш вътрешна информация.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не са добре, ако са болни да бяха си останали там шанса им щеше да е по-голям.
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги запалят !
10
8
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
И като ги посетят депОтатчетата и депОтатчетата загинат, ти по-умен ли ще станеш? Не. По-богат ли ще станеш? Не. Пак ще си ринеш дъното, ще си караш бракмата и ще се залъгваш кой ти бил виновен, че си тотална ***. Айде марш да бачкаш за 1500лв..
9
4
 
24
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
ААААХАХАХАХАХА, жена ми се прибра от Пекин още преди седмица. Никой- нищо. Освен да я пратя обратно на летището властите да я сложат във ВМА? ААААААААААААААААААААХАХАХАХАХАХА. Не, не мога да спра да се смея. По света милиони души отиват и се прибират в Китай, ама 2 Ганьовици ги чакали на летището- АААААААААХАХАХАХАХАХА
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъъъ, извинете ме, 8 души екип се върнахме днес от Хонг Конг- бяхме по технологичен проект там, а преди това в Сингапур. Не знам що за новина е това, не знам кой кого с какъв транспорт ще прибира, но държавата в момента стана, МЕКО КАЗАНО, за смях. Ама МЕКО КАЗАНО. Падам просто. А още колко души познавам се върнаха от Хонг Конг- поне 20 от офиса. Не разбирам смисълът на тази новина.