Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания

В Австрия задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков
Обновена: 1 фев 2020 11:58 | 1 фев 2020 11:15, Петя Славова
253
Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания
Снимка: БГНЕС

Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа". По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Още по темата

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2019 и 2020 година ще влязат в историята,като начало на демокрацията и краха на комунизма! Надявам се да се върнат децата ни в родината ни.
207
24
 
26
 
! Отговори
да преди 4 години
Трябва да наблюдаваме зорко президента и Нинова, че току взели да се изнижат в суматохата.
206
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес червените *** почиват , вчера беше отврат . Другари от позитано време е да им плащате двойно за празничните дни .
205
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психолозите ще имат много работа.От аптеките масово се изкупуват сънотворни .Нервната криза е лоша работа.
204
1
 
17
 
! Отговори
до 216 ekspres преди 4 години
как ще върнеш парите на търкачите ?
203
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно друзя комунисти. Прокуратурата за да започне такава мащабна акция срещу тия,които ограбиха държавата и нещастният човечец,отдавна са събирали доказателства за мафиотските им комбинации.
202
27
 
20
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Гешев президент !
201
1
 
35
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Много ще се радвам, ако някой от тия на държавната хранилка доразкажат къде на Дундуков е ходила комисионната. Тези неща без чадър няма как да са ставали. И то чадър от височко.
200
0
 
31
 
! Отговори
ekspres преди 4 години
След като лотариите на Божков са незаконни, редно е облагодетелствалите се чрез тях да върнат парите. Наред - печалби, комисионни, хонорари и т.н. Това са крадени пари, а в НК има параграф за укриване на крадено.
199
3
 
43
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
СЕГА ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗПЛИТА ЦЕЛИЯ ЧОРАП.МАСА ДЯВОЛИ, СА ВЗИМАЛИ РУШВЕТИ ОТ ЧЕРЕПА. ИДВА ВРЕМЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ. МЪКА, МЪКААААА.... ХА ХА ХА ХА ХА
198
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Титаник потъва,мишките панически напускат,оркестъра свири "туш"
197
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е направил пълни самопризнания- доброзорно?!
196
1
 
10
 
! Отговори
Иван Златарски преди 4 години
До 209: Елементарно - ще продължават да растат, докато без никаква икономическа обосновка се увеличават заплатите (основно минималната). След като едни хора започнаха да получват повече, другите също искат да се облажат. Типичен механизъм за инфлация. И няма признаци за спиране...
195
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената на тока,парното и други ще се увеличават,докато не върнем ограбеното от мафията.
194
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам усещането,че идва най после истинската демокрация и законност!
193
5
 
19
 
! Отговори
15080 преди 4 години
Божков и хазартът не ме интересуват - не търкам талончета. За мен е важно докогаще увеличават цената на тока, водата и парното и защо?
192
11
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
След като фалира соца и комунистите се пребоядисаха,попитах един партиен секретар,какво стана с комунизма им? Нашия *** поверително ми каза,че малко сме закъсали,ще вземем малко пари от запада и после ще я караме,както си знаем....Тръмп ну напразно иска да скъсаме с руското влияние,защото те много добре знаят схемата на червената мафия!
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са и правителствата на Бойко Борисов, Волен Сидеров и Каракачанов - 1. 2. 3Ти ли си сложи плюса? Искаш ли сега да ти наxлyзя двайсет минус?
190
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наричан хазартен бос 1, "гангстер", известен с прякора си Черепа, Васил Божков за ПРЪВ ПЪТ се СБЛЪСКВА ЧЕЛНО с прокуратурата. Без да посочва нещо конкретно, главният прокурор Гешев обяви, че Божков е ръководил престъпна група, изнудвал, предлагал подкуп, подтиквал към престъпления служебно лице и др.Питам, защо всички правителства и прокуратури си мълчаха до сега? Това са и правителства на Костов, Жан Виденов, Орешарски, Симеон Сакскобурготски, всички!
189
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Черепа и Орешарски беха големи авери преди време:):):):)