Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания

В Австрия задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков
Обновена: 1 фев 2020 11:58 | 1 фев 2020 11:15, Петя Славова
253
Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания
Снимка: БГНЕС

Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа". По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Още по темата

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
12
 
16
 
! Отговори
ХАХА преди 4 години
Чета тука наивни коментари тип "Браво Гешев, давай.." Абе вие кьорави ли сте или ***?!Да не би да си мислите, че тоя сме.шник е нещо повече от кукла на конци?!И че всичко е негова инициатива?!Егати треторазрядните манипулации /като нЕма хляб, давай яко зрелища!/, ама е вярно 80% от народа бил от ***.или... обидно звучи, но явно е истина и даже е консервативно оценено!
187
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой пледираше за Евразийски съюз ве другари?
186
2
 
3
 
! Отговори
Dr. Watson преди 4 години
До Mr STARBUCKSТ.е. , искал е да каже, няма по-силна мафия от държавната мафия.
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
друго появяване в студио на Би Ти Ви гневно говори против правителството на тройната коалиция, че унищожава хазартния бизнес и че той вече се е изтеглил от него. Недоволен от Закона за културното наследство, казва: "МОГА ДА СЧУПЯ АНТИКИТЕ СИ РИТУАЛНО НА ПЛОЩАДА."Сега ги прибирали в някакви чували... Смех
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината за нашето икономическо положение е,че раздържавяването стана по руски модел,с цел парите да са в ръцете на комунистите,а където са парите,там е и властта,съд,прокуратура,полиция.След това завой,шут на ЕС и САЩ и запяваме отново руските честушки!
183
5
 
9
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Аз пък чух за една друга схема, за която никой нищо не споменава - става въпрос за африканската чума по свинете. Идва представител на партия Г Е Р Б при съответния собственик на голям свинекомплекс, на когото трябва да му се бастисат хиляди прасета, и му казва - ''Ще получиш компенсация от европейските фондове, ама трябва да дариш една част на партията''. Няма нищо черно на бяло, което да уличи съответните корумпирани политици, но повярвайте ми - истина е.
182
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавото, че е инвестирал в тракийски съкровища, а не в "гучита" и "вирсачита" и немски ламарини. Даже и да са иманярски и незаконни, поне са останали в България, а не продаени навън. Макар и неволно, това добро дело не може да му се отрече.
181
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков много хора е заплашвал, манипулирал, рекетирал, а има данни за поръчани убийства от него. За да се изправиш срещу подобен гангстер, трябва да не те страх за живота, близките и приятелите ти.
180
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Гешев!
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитър, хитър , колко да е хитър. Извивал е ръце и закони, в един момент си е повярвал и надали се е криел особено много. И все пак си поживя по царски 40 години.
178
0
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Продавам яхти.Има ли желаещи?
177
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса на Божков тръгва още през комунистическо време! Бил е под чадъри на всички досега управляващи. И единствено Гешев намери смелост да разрови гърнето с осите!
176
0
 
4
 
! Отговори
до 189 преди 4 години
Абсолютно!
175
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков ако се разприказва, сигурно и Шехерезада ще му завиди. Голямо треперене е в момента.
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът тук е кой им даде тез железни доспехи да тръгнат срещу него?Който и да ги е дал, хубаво е направил!
173
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и така мачът им свърши.Поне и Божков и останалите обвинени да седнат и разкрият цялата схема кой кого пази на кой плаща... да лъснат и чадърите им. Сто процента почти цялото правителство ще изгърми
172
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е бил е председател на федерациите по шах и по спортна стрелба. Бил е близък с президента Първанов, появявали са се на събития заедно. Покойният писател Христо Калчев нарича в едно интервю Първанов "конферансие на Черепа" по повод връчването на награди за спортист на годината.За това рИвът чебурашките!
171
1
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Е,па,прокуратурата и правителството изчакаха олигарсите да оправдаят милионите,които им раздаде Луканов и да станем " Швейцария на балканите",както ни обещаваха.Но,те се наядоха и "заработиха" за себе си с комунистическият си манталитет " Нашето си е наше,а чуждото общо,но и то пак наще"!
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига глупости, кой можеше да мрънка на Басил Божков. Хората и се страхуваха. Не, че са малко алчни, но то не им беше оставен избор, освен да са подкупни.
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът тук е кой им даде тез железни доспехи да тръгнат срещу него?