Слави дари 100 000 лв. за сестри и санитари в Александровска

Призова депутати, министри и президент да се откажат от заплатите си
Обновена: 19 мар 2020 15:47 | 19 мар 2020 15:41, Александър Попов
351
Слави дари 100 000 лв. за сестри и санитари в Александровска
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов дарява 100 000 лв. за допълнителни възнаграждения на сестрите и саниртарите от Александровска болница, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Това обяви самият той в ефира на телевизия "7/8".

"Там работят 35 медицински сестри и санитари, които всекидневно са в досег и се грижат за болните от коронавирус. В същото време знаем колко мизерни са заплатите им. Затова дарявам тези пари, за да получат те допълнително възнаграждение", заяви той.

"Това правя аз. Но "то" не съм само аз. Ами "то" сме "ние". И като казвам "ние", се сетих за капачки за кувьози, пари за "Българската коледа", пари за един милион благотворителни акции. А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това. Те получават големи заплати - от нашите пари! Те получават огромни субсидии - от нашите пари!
Те непрекъснато измислят рестрикции за нас - техните работодатели! Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за "ползу роду".

"В същото време има едни хора, които взимат големи заплати, които идват от нашите данъци. Хора, които налагат рестрикции, ходят по три дни на работа. Призовавам българските депутати, министри и президента да дарят заплатите си. Както и субсидиите, които партиите държат на влог. Хайде сега да видим какво могат българските политици!", заяви Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пък точно на Александровска?
173
9
 
6
 
! Отговори
Булгар преди 4 години
Прави си славчо пиар, трябваше да ги дари на австралийските коали след пожарите в австралия, нали *** ?
172
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи От "корона вируса" Ще се излекуваме убеден съм на 100 %! Но от " Бойкофилизма" кога?!Кога бе българино? Др Живков не ни беше пленил така,както др Борисов ви е обсебил! -:( Ами събудете се вече! То бива сън,сън амааа до време! Всяко нещо ново,е по добро от старото,до болка познато!!!
171
3
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Защо държавата облага даренията с 30 % данък ?
170
5
 
20
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Дарява публично, за да накара и други да даряват, защото сега е момента, а не по коледа.
169
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕСЕТ години го търпим ТОЯ Бойко Борисов и сме на ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА.Докога???Испанската Прокуратура го разследва за финансови престъпления.България няма ли Съдебна Система,която да разследва Бойко Борисов???
168
5
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 168 Не знам дали гледаш в момента БТВ.Но в момента БТВ се превърна в ГОВОРИЛНЯ НА ГЕРБ! -:( Още малко до Парламентарните!!
167
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Слави Трифонов!Нека да има и други богати като него,които да подпомогнат финансово тези благородни хора,които ни лекуват с риск за живота си.
166
24
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
ГЕНЕРАЛ Бойко Борисов дари 1 милиард! Герб победа!
165
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на бате Славчо !
164
5
 
21
 
! Отговори
Край преди 4 години
Питайте Влади Горанов илиарда лева дето отидоха за КТБ, 700 млн. дето открадна Черепа с негова помощ и 3.5 милиарда дето отидоха за самолети на чертежи. Питайте го сега нужни ли са на България и тези дето ги откраднаха трябва ли да ги обесим на жълтите павета.
163
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво го плюете бе байганювциии вие и една стотинка не сте дарили през жалките си животи
162
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето затова ще гласувам на следващите избори за Слави Трифонов! бойко мултака е мултимилиардер и за 20 г не е дарил нито 1 стотинка!
161
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарява - Ок, ама защо трябва да е новина.Тихомълком не може ли?
160
17
 
4
 
! Отговори
Елдорадо преди 4 години
Нищо не дарява... това са заплати... сега не може да излязат да протестират и им плаща под формата на дарение :)
159
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100000 лв. са заплати (средно) на 50 здравни работника. Ако за това му се възхитим на себелюбивия си Славчо, то нека да видим милионите, които се отпускат форсмажорно за всичко, свързано с вирусния проблем - организации, материален ресурс, полиция, специализирани здравни заведения или части от тях, помощни средства, гранични пунктове, прибиране на българи от чужбина, заплати на лекари и всякакъв друг медицински персонал ... не мога да изредя всичко. Но ако се бе случило това 1996 -1997 г. ???
158
22
 
7
 
! Отговори
доц. Чикиев преди 4 години
Само ни разбрах туй руски пари ли са или са негови? Много се спекулира та ми е интересно, тря му се обадя да го питам. Иначе евала
157
4
 
32
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Къде са даренията на Цветелина , Пеевски ,Цеко Минев ,Домуса ,Златев, Хампарцуци и другите милиардери от близкото обкръжение на бог Тиквоний? Цвъко , Цецка и Делянчо също могат да дарят нещо от откраднатото.
156
5
 
26
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Писах преди време в този форум как Боко плаща авансово 2.5 милиарда от нашия джоб за напълно ненужни стари летящи ковчези Ф-16/модел1974г/ , а едни други хора събират капачки за кувьози.Да сте чули някой крадлив гербераст /а те всички са такива ,без изключение/ да е дарил 2 лв за нещо? Не сте и няма да чуете.Тези продажници и предатели стискат кокала само за да могат да крадат.Няма място до което да не се е докопала крадливата герберска ръка.
155
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Слави дарява някакви средства в точният момент мисля!-:) Но следва и въпроса.Къде са "бизнесмените" в България.Които "даряват" само "предизборно" ? Я за кметски Я за парламентарни избори? То проблеми в държавата на Др Борисов БОЛ! Ама Той лично нищо не беше ДАЛ и каза че сме в "ДЕФИЦИТ"!