БАБХ залови 20 тона полски пилешки бутчета със салмонела

Стоката ще бъде унищожена
Обновена: 20 май 2020 16:12 | 20 май 2020 16:12,
15
БАБХ залови 20 тона полски пилешки бутчета със салмонела
Снимка: БГНЕС/архив

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи и насочи за унищожаване нова пратка с птиче месо от Полша, замърсено със салмонела, съобщиха от пресслужбата на БАБХ.

Още по темата


Пробата е взета от 19 695 кг охладени пилешки бутчета. Резултатът показва наличие на замърсяване със салмонела от щам, който не е опасен за човешкото здраве. Месото е било поставено под възбрана, като не е допуснато търгуването му.

Изготвена е нотификация по Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за уведомяване на полските компетентни власти.

Пратката е проверена във връзка със засиления контрол на Агенцията върху количествата птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяхме да стимулираме българското къде са бълг.пил.бутчета и защо пак сме на вносни -преди откриха и салмонела в едни полски яйца-Къде му остана на нашия мин.председател патриотизма или просто си го премети от единия крачол в другия
11
1
 
3
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Ми то се започна с герберския министър на земеделието Мирослав Найденов и приятеля му Бойко Борисов с внасянето на 20 годишното месо от Ирландия ! Да ни е сладко! Още що ли ни чака с ГЕРБ!
10
0
 
1
 
! Отговори
Велес преди 3 години
След коронавируса и ограничаване спортните събития, това, вкарването на заразеносъс салмонела пилешко месо от Полша нов спорт ли е?
9
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тези де-би-ли не се научиха че от полша нищо не се внася то не бяха отровни гъбибутчета със салмонела развалени ябълки
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде в кой магазин защо не се казва .. кой изял изял да се оправя така ли
7
0
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Това , че са го хванали -добре. Ама каква е хигиената при поляците тогава? Не трябва ли да се забрави вноса от там за определен период?
6
0
 
8
 
! Отговори
ceca преди 3 години
пращат го щото тук се унищожава безплатно ;)
5
0
 
17
 
! Отговори
въпро са е: преди 3 години
Колко тона изядохме ???
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна забрана на внос на месо от Полша до наказване на отговорните !!!Полските фирми, които НЕ са унищожили заразеното месо да влязат в черен списък с пълна забрана за търговия в БГ и ако искат и ЕУ!!!ние сме 6 милиона души а те ни тровят храната . която ядът и децата ни. До кога ??????
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те като са го пратили това месо не са ли знаели че е заразено ???Къде са Европейските органи ?Къде са отговорните лица ???Те същите полски меса могат да бъдат препакетирани и да дойдат от друга държава.
2
0
 
17
 
! Отговори
? преди 3 години
За кой път?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАБХ не за първи път залови 20 тона полски пилешки бутчета със салмонела стоката ще бъде замразена и набутана на робите. До кога ще се позволява вноса на помии от Полша.