Слънчев бряг пустее, туристи няма - сезонът непредсказуем

Персоналът в курорта надхвърля желаещите да почиват
140
Слънчев бряг пустее, туристи няма - сезонът непредсказуем
Снимка: БГНЕС

Персоналът и работниците в Слънчев бряг са повече от туристите.

Чуждестранните гости в курорта са основно от Полша, Румъния, Чехия и Унгария, но те са малко за големия му капацитет, предаде БНР. 

Близо 40 хотела работят в целия курортен комплекс.

Още по темата
В централната част заведенията са празни, част от собствениците се опасяват, че няма да издържат до края на сезона, ако не се подобри ситуацията.

Собствениците казват, че са свалили цените, но почиващи няма. Иначе здравните мерки се спазвали.

На плажа - празни шезлонги и гора от чадъри. Пусти са централните алеи в най-големия курорт по българското Черноморие. Колони от таксиметрови коли чакат с часове, а понякога и с дни своите клиенти.

Преди събирахме за зимата, сега няма какво да съберем, коментират те.

На ден чартърите са 8-10 на летището в Бургас, преди са били над 50. Работещите в курорта все пак се надяват да поработят поне месец, но казват, че сезонът е непредсказуем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и тези чартъри ще ги спрат. Една по една другите държави ни обявяват за рискова държава и налагат карантина. То не става да не ограничаваш епидемията, броя на заразените бързо да расте, и да идват чужди туристи. За да идват чужди туристи трябват адекватни мерки, а такива няма. Не казвам строги мерки, защото строги не означава адекватни мерки.
91
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивки пишете.
90
0
 
1
 
! Отговори
а преди 3 години
До АнонименНЕЗАБАВНО
89
11
 
4
 
! Отговори
До до"Турист&qu преди 3 години
Да без обяснение ме поставиха на летището под карантина . Идвам в България на почивка за три седмици и ми заявяват стой си вкъщи две седмици . Как да си харча парите кеф ??? Догодина въобще няма да припаря до тук. България 160000 теста за 5 месеца Великобритания 11000000 за 5 месеца съотношение на населението 1към 10 .
88
0
 
6
 
! Отговори
До "турист" преди 3 години
Някой да те е спрял да почиваш където поискаш?
87
1
 
23
 
! Отговори
890 преди 3 години
Не ме интересуват мутрите,ама много хора ,които им работят останаха без препитание,а и деца имат.Очертава се тежка и гладна зима за обикновените хорица.
86
13
 
12
 
! Отговори
Турист преди 3 години
При повече от 400 хотела в Слънчев бряг да са отворили 40 е жива трагедия. Махнете карантината , стига психически атаки . От българските телевизии само страх, шок и ужас се насажда.
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да ревне срещу руските туристи? Ама не тук, а на морето, да му насинят дирника хотелиери, ресторантьори, туроператори!Фобясали, мразете си на воля, ама внимавайте къде какво дрищите!
84
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла България се моли да няма туристи и да фалират мутрите. Помагай Боже. Пукнат турист дано няма. Дано, дано. Дано затънат в страшни дългове. Помагай Ни.
83
0
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Слънчев бряг пустее, туристи няма..." - чакайте бе, нали вчера четох тук, че всичко е фул. Ей Тонката вика: -Нема къде да си туриш хавлийката. "но те са малко за големия му капацитет" - то не бе строене, не бе чудо... "Преди събирахме за зимата..." - ден година храни...
82
0
 
32
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Преди 2-3 дни имаше статия за активен сезон на слънчака....какво е това сега?!? Все новини ,нали?!?
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сл бряг няма вече летен театър. Беше съборен тържествено от хунтата
80
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
без руснаци туризмът ни е загинал
79
0
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
протестирайте и искайте събаряне на 1/2 от хотелите-----------------------------------------------------------------------86, хиляди протестираха, но в защита на подсъдимия несебърски кмет.Той да спасява туризма в Общината.С протести обаче, нищо няма да се промени към добро.На морето и в Бг, командва непобедимата ДС мафия.
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 83.Ти ако вярваш на написаните новини си голям балък. *** и се увери на място. Скръб пълна. Според блиц, курортите се късат по шевовете, места няма. Днес също много лъжат.
77
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така ще е и за напред и без корона вирус - ще пустее. Видя се колко българите са отвратени от нашето море или по точно от дребните шмекери и местни бандити които му вгорчават живота и вместо почивка си докарваш стрес и ишерихия коли. Как да им стъпя на въпросния слънчак, като само го видя онзи мутренския хотел на на висаджията Илиев разположен на самата плажна ивица - ми се обръщат червата.. Това е една от емблемите на безобразията и незаконното строителство, но си стои с години вече.
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PfДнешната е истината хахаха нека фалират
75
0
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Последно каква е истината-има или няма? Вчера друга песен пеехте-слаб старт, а сега няма място от туристи...
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРМи ти нали уж си местен, протестирайте и искайте събаряне на 1/2 от хотелите предимно по високите от 4 етажа и тези на пясъка.Тогава може и да върнете някой българин на черноморието.
73
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека всички се помолим да няма туристи по черноморието това лято. Да се изчисти природата, да се изчисти България от мутри. Дано фалират. Дано дългове огромни да натрупат. Дано Бойко им национализира бизнеса. Дано скъпите коли да им вземат. Дано багери да рушат хотели още това лято. Моли се цяла България. Дай Боже!!!