След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях там и аз друго видях!
220
2
 
2
 
! Отговори
Къде пише консерви преди 3 години
До Анонимен Бедна ти е фантазията. Доста работи носят, ама виж, консерви не знам дали носят.
219
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Е, каква стана тя? Някакъв който се кичи с ник "ГРАЖДАНИН" плюе каквото може, но е "морски" - т.е. живее ?! на Слънчев бряг? До момента не съм виждал някой от Варна, Бургас, Несебър и въобще който и да е морски град/селище да плюе по Черно море - обаче - "видях"! Другите дето любят Византия тук "му вярват" и цъкат на мен червени палчета, на него зелени. Е как да не реши човек, че на тролско сборище? Както е казал колегата в пост 229 - долна работа. Съгласен съм с всичко в неговия пост.
218
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзАз пък не съм виждал българи да вадят хляб и консерви на плажа.Това по принцип го правят сърбите.
217
5
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Абе българина си остава голем лицеееемер.Изкарава си парите в България ,но непрекъснато плюва по България.А обича да ги харчи в чужбина а после се ядосва що не купуват от него и няма работа.Дооолна работа.Соц.мисленето е на почит.
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКак успя да сътвори умът ти такава велика мисъл. Вероятно си някой много мъдър човек. На нас простосмъртните не би ни хрумнало.
215
17
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Обичам Гърция, мразя България!
214
7
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До SHEFA От ясно по-ясно е, че гърците не ни искат, затова се опитват да ни спрат като затварят границите. Ние обаче сме напаст, кой ще ни спре? Награбили сме хладилните чанти и юруш на фрапетата. Хората искат да имат вече по-платежоспособни туристи, а не такива като нас, дето отиваме с провизии, правим си селфитата и цял ден следим дали са ни отразили във фейса. Оставяме след себе си купища *** и се прибираме в България, кой като нас-все едно идем от Карибите.
213
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша новина за ***, който мечтае собствената му държава да фалира, а той да се спаси като отиде да,бере ягоди в англия...
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В най-големия Исторически парк в света също има бум на туристите - 1600 за последния уикенд, а къщите за гости в с. Неофит Рилски са резервирани до края на юли
211
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10дена бях по нашето черноморие. Чиста вода добри заведения с нормални цени , срещу консумация всичко е безплатно и така е било винаги. Истината е че да се чустваш добре на почивка, трябва да отидеш с пари, ако ще броиш стотинките и ще разглеждаш менюто като енциклопедия в търсене на най евтиното няма да ти се получи.
210
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Допълвам за Слънчака Големи моралисти сте тук, а всъщност, ако погледнете собствения си живот, смятате ли се за перфектни? Все търсите негативното, а вероятно вие сте пълни с комплекси. В България сме царе на критиката и да даваме акъл, но не и да си гледаме задълженията. По-скоро някой друг да свърши работата или да "опере пешкира". Задръжте си капаните впечатления за вас.
209
1
 
13
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
До 219 и 220Не сте длъжни да ми вярвате! Какъв съм аз и какво правя тук касае само мен. НО КАТО НЕ ВЯРВАТЕ, ЕЛАТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ОТ ПЪРВИЯ РЕД. И дано имате късмет да не се разболеете до края на почивката и след това!
208
14
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До ГРАЖДАНИН - нито си "гражданин" нито "живееш" на Слънчев бряг! Каква би била вероятността да живееш там и да бълваш антиреклама? Теоретичен въпрос! А какво точно "правиш" на Слънчев бряг? Имаш "широк" поглед над нещата - плажа, туристите, дезинфекцията, но и задълбочени познания над "дезинфекцията на общите части" по хотелите?! Вярно? Ти си си просто *** който хейти българското, следвайки линията която му е зададена.
207
4
 
23
 
! Отговори
Допълвам за Слънчака преди 3 години
Продавачите в пекарни за закуски и витрини за сладолед, понички, пици и др. са БЕЗ МАСКИ! В автобусите се качват хора без маски, без маски са дори и контрольорите и никой не им прави забележка или да не ги качват. Обаче райският газ върви по петарка за балонче. АЛО, КОНТРОЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ!
206
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого лъжете бе, писачи?България е малка държава. Всеки може сам да провери и да се убеди в дебелоочието ви. Не си струва заради рекламата да се компрометирате с тъй плитки лъжи.
205
6
 
31
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
Аз живея в Слънчев бряг! И написаното по-горе в статията е почти НЕВЯРНО. От чадърите и шезлонгите са заети тук там само първите три реда. На плажа няма никаква дезинфекция, даже масичките са непочистени от пясъка. Пак *** продавачи разнасят хранителни продукти и подвикват като докери. Почиващите са предимно българи. В хотелите се прави икономия от камериерки и общите части не се дезинфекцират дори един път на ден. Шезлонгите покрай басейните - също. Пълна скръб. Дано Господ ни пази!
204
5
 
34
 
! Отговори
Мично Празников преди 3 години
Пълни глупости- до неделя бях на слънчака и няма жива душа. Единствено на първа линия имаше заети шезлонги и то през два. Иначе да, сега много по-добре- морето е чисто, цените са абсолютно нормални, че и дори по-ниски от Гърция, но повечето заведения, барове, валутни бюра, банкомати и ония гнусни будки по цялото протежение на плажа не работят. Персонала е повече от вежлив и за пръв път не се мръщи като чуе българска реч :-) Толкоз от бай Минчо
203
1
 
16
 
! Отговори
you преди 3 години
За какъв тежък старт ми говорите,кой нормален човек ще отиде през месец юни на море след като цял месец вали из ведро.Винаги сезона започва след средата на юли.
202
24
 
19
 
! Отговори
Krom преди 3 години
А пък аз си мисля, че "тайната на Гърция" са платените *** които от сутрин до мрак възхваляват ромейските "прекрасности". Странното е, че хем са във "спокойна и усмихната" Гърция, хем по цял ден киснат тук. Лично аз, предпочитам да не се доверявам на мазния ромей който да ми сервира "ей сега доплувала" специално за мен от "Лидл" ципура. Предпочитам и качествена българска ракия пред неизвестно къде бъркано узаки. Пожелавам успех в троленето. А на сайта - пичове превръщате се в пуми.*** яма.