От БСП: Не се състоя това, което хората очакваха

Водеща на протестите - идеята за осъзнато гражданско присъствие
Обновена: 30 юли 2020 22:43 | 30 юли 2020 22:41, Веселина Йорданова
28

22 дни в София, градове от страната и в чужбина българи протестират с искания за оставка на правителството. От 1 август депутатите излизат в летния си отпуск. Каква е равносметката от политическия сезон?

"Онова, което обществото очакваше, не се състоя. Радвам се, че хората отстояват това, в което вярват. Адмирирам автентичността на протестите, виждаме силата на младите, от която обществото имаше нужда", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Веска Ненчева.

По думите ѝ коронакризата е върнала част от младите хора, които са работещи и учещи в Европа.

"Проблемът не е в липсата на лидер на протестите, водеща е идеята за осъзнатото гражданско присъствие. Протестът е и отговорност. Работата в българския парламент не може да бъде определена като удовлетворяваща", коментира Ненчева.

Според нея социално-икономическите мерки трябвало да се дадат навреме и да бъдат по-големи. Депутатът от левицата отбеляза, че българското правителство не е успяло да реагира на кризата.

"Всеки един ден е затрупан с пореден скандал. Това говори за липсата на стратегия и липсата на държавническа политика. Виждате как се разпределя държавният бюджет. В някои от месеците започва едно нелогично раздаване на пари за определени общини - това не може да е политика на обгрижване", подчерта Веска Ненчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че изглежда несериозно решението да се хвърлят милиони и за едно лято да бъдат изградени детски градини в столицата.

"Преди 2 седмици един от зам.-министрите на образованието заяви, че все по-голяма е вероятността учебната година да не започне присъствено. Кризата от началото на март даде възможност да лъсне всичко, което не се случи в образованието. Промяна в системата на образованието трябва да има, но тя да е добре обмислена и подготвена", посочи депутатът от БСП.

Ненчева бе категорична, че системата е била пресирана, а успехът в образователната сфера тази година се дължи изцяло на учителите и родителите, както и тяхното сътрудничество. "Това не може да бъде начин на работа за следващите години", смята тя.


28
Още по темата: БСПпротести
Още от Общество
От СДС: Във всеки протест има емоционални и рационални искания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Хвърчилото преди 1 седмица
На БСП, Божков и летеца няма да им се получат циркаджийските номера,лъжи интриги и провокации. Това е поредния Костинброд. Употребиха по най долния начин народа
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ненчева за 4 години в парламента само плюете, и се скатавате от работа. Все сърдити и все липсват от парламента. Как да гласувам за такива хора!?
26
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Ненчева, повече от 50% от българите не са гласували за БСП! Няма как да ви подкрепим, няма как да подкрепим вашия президент, защото той си остана президент на БСП и е свързан с олигархията, която се брани с нокти зъби! Това, което искате няма да стане, ще дойдат избори и ще решим!
25
13
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 1 седмица
До ВСИЧКИ ЗАЕДНО.....

Само младежите правят революциите - луди и млади глави! Старите се притаяват само...
24
5
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЗАЕДНО..... преди 1 седмица
До Анонимен

Цялото НС е за изхвърляне! Всичко там е БКП-ДС агентура под диктовката на СССР...
23
8
 
14
 
! Отговори
Не вярвайте на БКП! преди 1 седмица
Който лъже и краде - той е убиец! НС е превърнато в харем на ГЕРБ! А ние плащаме!!!
22
5
 
5
 
! Отговори
Народе!!! преди 1 седмица
До безпартиен

И сега си имаме Султан! Все тази!
21
6
 
3
 
! Отговори
до харема преди 1 седмица
Не разбирам какво искаш да кажеш.
Веска от Карлово веднъж къде 2000 пробва да ми прави cвиpкa ама нищо не се получи.
И за такива елементарни работи не може да се справи. То трябва малко чуство. Тя е груба и недодялана.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Младия премиер с харема ще превърне държавата в светска държава и отново ще покажем ,че сме най-демократичната държава в света
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя е пък тази и защо взима държавни пари? Действително трябва всички да се разкарат от това народно събрание...
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След Борисов ще имаме младия премиер с харема от партията на безпартийните БСП власт никога няма да вземе и в парламента може да не влезе
17
3
 
19
 
! Отговори
акуд преди 1 седмица
тази дама ли ще е новото лице на политиците, по добре да си вземе музикалния инструмент и да ходи в някоя кръчма да забавлява клиентите
16
3
 
17
 
! Отговори
Значи таз червената преди 1 седмица
Стой встрани! Да не стане онова, коте хората очакваха - да си домъкнете изпарните червени зад.ници и да се впиете в протестите, с които нямате нищо общо. Когато гласувахте за Гешев и спасявахте редникк Киро - да сте мислили. Айде сега , ако обичате - разходете се по околовръстното
15
3
 
15
 
! Отговори
ф16 преди 1 седмица
таа кво работи у парламенто,че нея удовлетворява?кана рачева преди дебнеше софиянци кога пътуват ,сега си измисля нещо,време е за пенция.p.s -а зе ли си бонуса от дубаеца
14
9
 
29
 
! Отговори
безпартиен преди 1 седмица
След Борисов 3 ще имаме Борисов 4 .Защото иначе ни чака Жан Виденов 2!БСП друго няма какво да предложи.Аз като безпартиен бих предпочел Пиночет,но за съжаление нямаме такъв.
13
2
 
26
 
! Отговори
Винету преди 1 седмица
Ха-ха, протести в чужбина. Канна Рачева ги монтира, нали?
12
8
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 седмица
Оставка на всички и затвор за крадците
11
4
 
29
 
! Отговори
БСП скрийте се преди 1 седмица
Като човек, който рядко гласува ви го казвам, една думичка не чух от вас досега за короната, а това засяга всеки бг гражданим. Бяхте контра на мерките и щаба, защото те уж са от Бойко. Да, ама не, тива са специалисти, чиято работа вие омаловажихте и саботирахте. Тоест, направихте ги със здравето. Никога няма и да си помисля да гласувам за вас, дори да имате добри идеи, защото показахте, че здравето не ви е приоритет. КАКВА ЛЯВА ПАРТИЯ СТЕ ТОГАВА??
10
2
 
25
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 седмица
Народа не ви иска
9
3
 
24
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 седмица
Лустрация за всички заемали административни постове последните 30 40 години от всички партии искаме лустрация и затвор