От БСП: Не се състоя това, което хората очакваха

Водеща на протестите - идеята за осъзнато гражданско присъствие
Обновена: 30 юли 2020 22:43 | 30 юли 2020 22:41, Веселина Йорданова
28

22 дни в София, градове от страната и в чужбина българи протестират с искания за оставка на правителството. От 1 август депутатите излизат в летния си отпуск. Каква е равносметката от политическия сезон?

"Онова, което обществото очакваше, не се състоя. Радвам се, че хората отстояват това, в което вярват. Адмирирам автентичността на протестите, виждаме силата на младите, от която обществото имаше нужда", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Веска Ненчева.

По думите ѝ коронакризата е върнала част от младите хора, които са работещи и учещи в Европа.

"Проблемът не е в липсата на лидер на протестите, водеща е идеята за осъзнатото гражданско присъствие. Протестът е и отговорност. Работата в българския парламент не може да бъде определена като удовлетворяваща", коментира Ненчева.

Според нея социално-икономическите мерки трябвало да се дадат навреме и да бъдат по-големи. Депутатът от левицата отбеляза, че българското правителство не е успяло да реагира на кризата.

"Всеки един ден е затрупан с пореден скандал. Това говори за липсата на стратегия и липсата на държавническа политика. Виждате как се разпределя държавният бюджет. В някои от месеците започва едно нелогично раздаване на пари за определени общини - това не може да е политика на обгрижване", подчерта Веска Ненчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че изглежда несериозно решението да се хвърлят милиони и за едно лято да бъдат изградени детски градини в столицата.

"Преди 2 седмици един от зам.-министрите на образованието заяви, че все по-голяма е вероятността учебната година да не започне присъствено. Кризата от началото на март даде възможност да лъсне всичко, което не се случи в образованието. Промяна в системата на образованието трябва да има, но тя да е добре обмислена и подготвена", посочи депутатът от БСП.

Ненчева бе категорична, че системата е била пресирана, а успехът в образователната сфера тази година се дължи изцяло на учителите и родителите, както и тяхното сътрудничество. "Това не може да бъде начин на работа за следващите години", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Хвърчилото преди 3 години
На БСП, Божков и летеца няма да им се получат циркаджийските номера,лъжи интриги и провокации. Това е поредния Костинброд. Употребиха по най долния начин народа
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненчева за 4 години в парламента само плюете, и се скатавате от работа. Все сърдити и все липсват от парламента. Как да гласувам за такива хора!?
20
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ненчева, повече от 50% от българите не са гласували за БСП! Няма как да ви подкрепим, няма как да подкрепим вашия президент, защото той си остана президент на БСП и е свързан с олигархията, която се брани с нокти зъби! Това, което искате няма да стане, ще дойдат избори и ще решим!
19
13
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До ВСИЧКИ ЗАЕДНО.....Само младежите правят революциите - луди и млади глави! Старите се притаяват само...
18
5
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЗАЕДНО..... преди 3 години
До АнонименЦялото НС е за изхвърляне! Всичко там е БКП-ДС агентура под диктовката на СССР...
17
8
 
14
 
! Отговори
Не вярвайте на БКП! преди 3 години
Който лъже и краде - той е убиец! НС е превърнато в харем на ГЕРБ! А ние плащаме!!!
16
5
 
5
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
До безпартиенИ сега си имаме Султан! Все тази!
15
6
 
3
 
! Отговори
до харема преди 3 години
Не разбирам какво искаш да кажеш.Веска от Карлово веднъж къде 2000 пробва да ми прави cвиpкa ама нищо не се получи.И за такива елементарни работи не може да се справи. То трябва малко чуство. Тя е груба и недодялана.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младия премиер с харема ще превърне държавата в светска държава и отново ще покажем ,че сме най-демократичната държава в света
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е пък тази и защо взима държавни пари? Действително трябва всички да се разкарат от това народно събрание...
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Борисов ще имаме младия премиер с харема от партията на безпартийните БСП власт никога няма да вземе и в парламента може да не влезе
11
3
 
19
 
! Отговори
акуд преди 3 години
тази дама ли ще е новото лице на политиците, по добре да си вземе музикалния инструмент и да ходи в някоя кръчма да забавлява клиентите
10
3
 
15
 
! Отговори
ф16 преди 3 години
таа кво работи у парламенто,че нея удовлетворява?кана рачева преди дебнеше софиянци кога пътуват ,сега си измисля нещо,време е за пенция.p.s -а зе ли си бонуса от дубаеца
9
9
 
29
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
След Борисов 3 ще имаме Борисов 4 .Защото иначе ни чака Жан Виденов 2!БСП друго няма какво да предложи.Аз като безпартиен бих предпочел Пиночет,но за съжаление нямаме такъв.
8
2
 
26
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Ха-ха, протести в чужбина. Канна Рачева ги монтира, нали?
7
4
 
29
 
! Отговори
БСП скрийте се преди 3 години
Като човек, който рядко гласува ви го казвам, една думичка не чух от вас досега за короната, а това засяга всеки бг гражданим. Бяхте контра на мерките и щаба, защото те уж са от Бойко. Да, ама не, тива са специалисти, чиято работа вие омаловажихте и саботирахте. Тоест, направихте ги със здравето. Никога няма и да си помисля да гласувам за вас, дори да имате добри идеи, защото показахте, че здравето не ви е приоритет. КАКВА ЛЯВА ПАРТИЯ СТЕ ТОГАВА??
6
3
 
25
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Преди малко СДС, сега и тези ръсят акъли, трябваше още 90те да са ги забранят като партия, ама никой на посмя тогава. Като не си извадиш някой трън навреме, после почва да се инфектира, може да гнояса...
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вълчанбожков да не е бездънна каца? няма как да издържи да плаща на десетки хиляди всеки ден.бойко е достатъчно компрометиран за да не го харесват по-свестните хора
4
15
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Никой не иска властта! Кризата която ще избухне през късната есен ще бъде унищожителна за целият Запад! Борисов го знае и ясно го каза във всвоето обръщение от Скопие! Даже и той се тресе от страх пред това което предстои защото ясно осъзнава, че няма да се справи и ще бъде обезглавен с нокторезачка.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1И след стадиона? Ти - цар.И щяхме да цъфнем и вържем.