Протести, сблъсъци, напрежение... А защо не мислим за децата?

Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система
633

В последните дни станахме свидетели на агресия по блокадите и барикадите в София. Стигна се до сблъсък на бул. "Ситняково" - изпотрошена кола на майка с две деца на задната седалка, трима арестувани и двама с повдигнати обвинения.

"В нашето общество години наред се натрупва много голямо количество напрежение. Протестиращите и непротестиращите психически са страдащи. Озадачен съм от реакцията на жената с автомобила, която вози двете си деца. Децата ще помнят това докато са живи. Ще развият класически посттравматичен стресов синдром. За съжаление това ще стане модел на поведение при тях впоследствие", коментира психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не трябва да се учудваме, ако след 20 години тези деца решават проблемите си по същия начин. В последните 30 години имаме тотална подмяна на авторитети и ценностна система, убеден е д-р Герев.

"Трябва да има диалог и търпимост, което в нашето общество в момента липсва. Политическата класа не иска да води диалог с протестиращите", заяви д-р Герев.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов посочи, че възрастните са виновни за това децата да са в такова състояние в момента.

"Това са майката, бащата, протестиращите, МВР и жълтите медии. Всички тези виновници - възрастните, трябва да си даваме сметка какво става с децата, независимо дали сме на протест или вкъщи на масата", категоричен е той.

Според Богданов трябва да си дадеш сметка, че когато се врязваш в протест с колата си, няма как ситуацията да не ескалира. Той е на мнение, че децата трябва да участват в публичната дискусия каква политика искаме. По тази причина гражданското образование било изключително важно.

"Децата понякога дават толкова ценните идеи, които възрастните не можем да си представим, че може да бъдат дадени. Имаме изключителни проблеми по отношение на Детската болница и закрила на детето, къде децата трябва да играят... Нужни са дълбоки реформи, за да могат децата и родителите да живеят по-добре", обясни Георги Богданов в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От надрусани и пияни по барикадите какво да очакваме. Анархия.
563
0
 
1
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Под хилавия и крадлив юмрук на Кауня, и Импексовите Костинбродски корвети, в Българя пълзи монархо болшевишки фашизъм...
562
0
 
0
 
! Отговори
Ци Га Нин преди 3 години
Господин Бареков е много добър многодетен баща. Моля ви не го обиждайте.
561
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАИзброените от теб май се оказаха "децата" на Тиквун, а?Опитай да мислиш малко, предполагам ще ти е трудно в началото, но после ще свикнеш!
560
0
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
От всичко най добре можем да мразим ! Това обобщава всичко до тук !
559
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
"Глупости! Протестите са най-вече в името на нашите деца!!!"Не знаех че децата ти се казват Васил Божков, Маджо и Пашата. Ти си МММ многодетна мафиотска майка
558
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 589"....не искам да виждам дете ли само по Коледа". Не бой се сега ще се върне, че доматите и ягодите свършиха:))))))))
557
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости! Протестите са най-вече в името на нашите деца!!!Не искам да виждам моето дете само по Коледа и Великден като си идва през отпуската от Лондон!!!
556
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Елена Мицева сама е предопределила случилото се като е тръгнала да влиза в тълпата, знаейки, че децата й са на задната седалка. Малките деца, обезпокоени и разстроени, са били на задната седалка. Поведението на Георгиев не е било агресивно към двете деца", посочва в мотивите си съдътЗакон за Движение по ПътищатаЧл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хо
555
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят е много коментиран,но това е и целта! За мен тази "майка" е провокатор,защото не може да не знае ,че поведението й ще провокира ако не агресия,то поне скандал. И са прави хората,които казват,че е безотговорно към децата поведение. Всяка майка на първо място мисли за децата си,а в случая имаме провокаторка,която иска да компрометира протеста като за целта използва децата си! Отвратителна постъпка при все по-отвратителни методи за манипулация на обществото!
554
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Че да си чул че някой от протестиращите иска комунизъм?Май и ти си бил пеленаче по време на комунизма но даваш мнения.
553
0
 
3
 
! Отговори
Коментатори преди 3 години
И коментаторите сме за бой!Да бъдем изметени и в кофата за ***!
552
3
 
10
 
! Отговори
Тълпата преди 3 години
Тълпата си е тълпа- независимо да ли е от левскари цесекари или научни работници от БАН. Тълпата винаги прави едно и също - крещи, троши, чупи... И никога за нищо не отговаря. Не съм видял осъдена тълпа.
551
0
 
8
 
! Отговори
Деца преди 3 години
Децата нямат значение. Те са част от размножителния процес.От много мислене за децата сме останали без деца!
550
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББКогато виждам агресията на протестиращите,предпочитам ГЕРБ да си изкарат мандата и на избори да се реши кой да управлява,тези протестиращи са агресивни и са лъжци,такива хора ли ще ни управляват?Да споменем и че заплашваха и гербери,политици,полицаи,запалиха сарая на Доган и издигат бесилки!
549
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия коментатори са некомпетентни. Имало инструкции за протест. Баш като се прибираш от работа тва ти е грижата....
548
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББА ти видя ли записите? Де факто протестърите се нахвърлиха върху колата и започнаха да думкат,дърпат и чупят,когато я видяха, тя не е тръгвала изобщо през протестиращите,това е абсолютна лъжа,има запис - виж го,по същиия начин се нахвърлиха с думакане и срещу един микробус,това ме отврати от протестиращите!Тяхното място не е на пътя,пътя е за автомобили!
547
21
 
16
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Както вече може би някои са забелязали, аз гледам на протестите от добрата им страна. Всички разбрахме че са подклаждани от тези които продават билетчета за търкане подозирахме, а сега сме сигурни че Радев е мутра БСП, ДаБъ и други разсейки на социализма видяха че нямат подкрепа. Бойко имаше нерви да ги търпи без да праща полиция за масови безредици. Няма как да си провят паметници с каквито оскверниха всички градинки в родината. Сега е време, полицията да ги подкани да си ходят
546
18
 
20
 
! Отговори
работник преди 3 години
Действително, обществото натрупа много напрежение.Беше подло излъган че Радев е достоен военен, което се оказа невярно.Виждаме как престъпни организации се опитват да овладеят държавата.Но накрая, ще опрат до нас, работещите хора и ние няма да работим за тях.Бойко не е идеален, но е най-доброто което имаме и той ще остане в сърцата на народа.
545
17
 
20
 
! Отговори
R преди 3 години
Стига сте писали глупости. Врязване в тълпата правят терористите. Засилват колата с голяма скорост и ... Това е врязване. карането баавно, бавно срещу хората не е врязване. И тези хора нямат никаква работа на уличното платно. Тези хора трябваше да са пометени от пожарникарски маркучи още в момента, в който са застанали на платното. Тогава инцидент нямаше да има и държавата щеше да си е свършила работата...