НОИ обяви е-услуга за бизнеса по мярката 60/40

По новата мярка вече са преведени 25 млн. лв. за 25 хил. работници
4
НОИ обяви е-услуга за бизнеса по мярката 60/40
Снимка: flickr

Работодателите могат да ползват електронна услуга за информация за изплатените им компенсации по мярката, известна като 60/40.

Справката съдържа данни за работниците и служителите, на които са изплатени средства, броя на работните дни и месеца, за който са изплатени, размера на плащанията за съответния месец и датата на всяко плащане, съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Електронната услуга е достъпна чрез интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg), рубрика "Е-услуги", "Справки", съответно в раздели:

"по Булстат и ИКО на НОИ" след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), издаден от НОИ, или "със сертификат" - за регистрирани потребители с Квалифициран електронен подпис (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.

На същия адрес на интернет страницата е достъпна и електронната услуга, която предоставя информация за изплатените компенсации по реда на действащото преди това постановление по мярката.

По продължаващата мярка вече са извършени две плащания от НОИ за общо 25 561 735 лв. Компенсации са преведени на 655 осигурители за 25 116 работници и служители.


4
Още по темата: НОИМярка 6040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 месец
превели са 25 млн за 25 000 работника? Можете ли да смятате какви мизерни стотинки са дали от 24-те млрд евро които ще дойдат? По 1000 лв на човек за 6 месеца, мярка 40/60? Тези хора да не работят за по 150 лв на месец?
3
0
 
2
 
! Отговори
НОЙев ковчег преди 1 месец
Икономически мерки на тиквения кабинет - да издълбаем дъното до край.
2
1
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Досега дадоха пари на:
Домуса - няколко милиона

Шиши - въпреки че строителните му фирми не са спирали некачествената работа по магистралите. Общо взето взе парите и продаде млечният си бизнес на оня иранец, после иди го търси

Ковачки - при положение ,че тецовете му така или иначе не работят през лятото

Младия Гергов - въпреки че никога не е имал работеш бизнес


Баце раздава нашите пари на мутрите и прибириа комисионна за чекмеджето
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки, честно плащаш добри заплати (разбира се под добра се разбира доста над прага), се възползва от тази мярка. Всеки, който беше засегнат от кризата, разбира се. В ИТ сектора 80% от компаниите се възползваха, включително нашата (швейцарска, консултантска компания). Всякакви приказки как мярката била за нашите хора са пълни небивалици. Най-много изреваха от мярката сивите сектори- ресторанти, хотели, складове, обслужващ сектор и подобни, осигуряващи служителя на минимална.