Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница

45 души са преминали през пет болници
Обновена: 2 сеп 2020 16:06 | 2 сеп 2020 15:44, Веселина Йорданова
183
Спешна помощ: Десетки ранени на протестите, 6 души остават в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

38 души са получили медицинска помощ на протестите до 15 часа.

Те са протестиращи, полицаи, журналисти, стана ясно на брифинг на Спешната помощ.

Още по темата
От тях 6 са в ИСУЛ, 6 в "Пирогов", един обгазен - напръскан със спрей, е във ВМА. Има доста обслужени на място.

За двама са подадени сигнали, но те са избягали и не са прегледани от медицински екипи. Шестима са задържани в три полицейски управления.

Над 50 са сигналите за пострадали, а 30 пък са напълно фалшиви. Затова от Спешната помощ апелираха да не се злоупотребява, защото екипите не са достатъчно.

Беше даден и пример със самолет, кацнал на Летище София с подаден сигнал към спешните медици най-вероятно за инфаркт. Наложило се е един от екипите, които са два постоянно на протеста, да се отзове.

Няма намушкан полицай, такъв не е обслужван, стана ясно на брифинга.

45 души са преминали през спешни отделения на пет болници. 6 души са останали за лечение в здравните заведения - двама от протеста и четирима полицаи.

Има двама прегледани с пострадало око - полицай и оператор, който е хоспитализиран. 22-ма ранени са преминали през ИСУЛ, сред тях полицай с травма на китка

18 са преминали през очен спешен кабинет - 10 полицаи и 8 цивилни, те са освободени.

12 са преминали през МВР болница. Четирима са хоспитализирани. Трима полицаи са с изгаряния на роговицата и конюнктивата, те са освободени.

Две линейки на пожарната също обслужват пострадали.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редеф ли го смуче на черепа,протестерите ли го смучат на радеф.Секс оргия от ***.
131
1
 
3
 
! Отговори
Пропорционално преди 3 години
Срещу мутрите от провинцията заседнали във властта - противопоставят се ултраси от провинцията..С мирни протести тиквите няма да си ходят....
130
3
 
2
 
! Отговори
протестър преди 3 години
Грешно са се подредили протестиращите. Трябва да са пред Дондуков 2 и да измъкнат Радеф от дупката му.
129
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един лумппен го влачат по паветата жълти!На друг криминал му къртят жълтите зъби!Пръска със спрей хулиган -пишман демократ-корифей!Слама хвърлят, яйца и гъби.Протест-пръддльовците вече беззъби!
128
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Къде ги видяхте хилядите на протеста? Няма лошо ако се послъгва малко, но чак пък толкова.
127
2
 
2
 
! Отговори
798099 преди 3 години
До 141Стой си в чужбина и не ни се бъркай!Омръзнало ми е родоотстъпници са ми ви дават акъл как да живея в Родината си, която те признават само когато им е угодно.90% от тях са внучета на АБПФК.
126
3
 
4
 
! Отговори
798099 преди 3 години
Абе няма ли кой да избие тази комунистическа пасмина!?Били млади и красиви, ама живеят и работят на Запад. И не са се върнали доброволно тук, изгониха ги от там. Тези ли мърлячи, дето го сричат българския език и които като им отворят границите ще се изметат оттук ще ни определят кой и как да ни управлява?!Хайде да ги няма!
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко мирно. А за интелигентите, които изчовъркват жълти павета с дръжките на знамената нещо няма ли да кажете? Сигурно от патриотизъм го правят и ще си ги носят вкъщи. Повръща ми се.
124
4
 
3
 
! Отговори
Накой ако мисли преди 3 години
Че гласуването не се е и се манипулира зверски много се лъже. И като видя всички тръгнали да гласуват и ми става смешно а тези които вече са нагласени спечелили се смеят най - добре. Хем са "избрани" хем народа доволен - гласувал!!! Гласувал ...ама не е избрал! Само е гласувал :))) Ако се видите отстрани какъв фарс сте....от чужбина изглеждате накто 10 годишни деца които крадът от кацата мед на баба си...и накрая я чупят за да не може друг мед да яде....след него...а баба му гладна....
123
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от вас, недоучените ***! Само сензаци искате са създавате. 38 души десетки ли са, ***, Веселино, дето си го писала това? Трябваше и три удивителни да туриш накрая. Пишете точно, обективно и съдържателно, не само прилагателни и екзалтации.
122
17
 
30
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
9-ти септември наближава и комунистите пак оскат да заграбят влатта с кръв.Чрез избори те са неспособни да я вземат.
121
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червеният *** тука написа 100 поста срещу Герб. Аре бегай вече *** смешно да си купиш пиенето или дозата :) Не се прави на голям мъж
120
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да подкрепите избирателите вие им искате оставката. Те направиха метро и магистрали , по които вие пътуване. Не ви ли е срам да сте против тях?
119
10
 
23
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Колчем споря с противници на кабинета, все става едно и също:"Ууу на ББ!""Е що, кво ти е направил?""Бе ти не разбра ли? Ууу!""Добре, щом казваш - 'ууу'. А кой да дойде после?""Ъъъ...""Няма ъъъ, няма мъъ! Кой? Учидолския, Доган, БСП, Костинбродска - избирай!""Ъъъ... Мии... Ъъъ..."И разговорът ВИНАГИ СВЪРШВА ТУК. Вие ми кажете защо! P.S. Някой хора мислят, че като не им върви с мадамите/кинтите/въобще, премиерът е виновен, а не те самите.
118
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Най после полицията се взе в ръце. Бой наред всички нарушаващи обществения ред. След половин година има избори, ще могат да гласуват, както е реда.
117
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Тиквата е бил евакуиран от София с хеликоптер. Пилотът едва е избегнал катастрофа, тъй като гащите на Тиквата така нетърпимо се разсмърдели, че едва не припаднал по време на полета.
116
7
 
17
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Ако някой протестър си счупи нокът в опита си да извади паве на площада,това смята ли се за достатъчна причина да бъде изпратен на преглед в" Пирогов" ???
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досущ като Априлското въстание не беше достатъчно подкрепено,явно ще чакаме да ни освобождават ама дали от дунава ще дойдат или зад океана предстои да разберем!
114
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що 100 кретена трябва да ми казват какво искам?! Не харесвам Борисов, но пред Радеф и Кърнелата ще ме накарат да гласувам зорлен за него.Ба си *** и неграмотен протест!
113
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До у брееееИ тикви с черепи, нали :)