Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март

Обсъждат различни варианти за вдигането на пенсиите
145
Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март
Снимка: БГНЕС

Мярката с допълнителните 50 лева към пенсиите вероятно ще продължи до март 2021 г. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред депутатите от парламентарната социална комисия.

Около 56 лева средно на месец дават пенсионерите за лекарства, според статистиката. С тази мярка от допълнителни 50 лева към пенсиите възрастните хора ще бъдат подкрепени както за купуването на лекарства, така и по отношение на профилактиката във връзка с коронавируса, посочи министърът.

Още по темата
Сачева заяви, че желанието на правителството е да бъдат подкрепени всички пенсионери, като същевременно се запази солидарният и справедлив модел на пенсионната система.

По думите на министъра, обсъждат се различни варианти, като най-благоприятният е минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната - 1400 лева. Това означава и вдигане на максималния осигурителен доход, възможно е да стане 3200 лева. Минималната заплата ще стане 650 лева. От думите на министъра стана ясно, че по-скоро подкрепя предложението на КНСБ за увеличаване на всички пенсии, предаде БТА.

Не е взето още решението дали увеличението ще е от 1 януари или от 1 юли, но принципът ще бъде всички пенсионери да получат такова. Обсъжда се дали то да е през увеличаване на тежестта на година осигурителен стаж или през диференцирано увеличение чрез "швейцарското правило", но при всички случаи ще има и осъвременяване през швейцарското правило.

Минималният разход за промените е около милиард и двеста милиона до три милиарда и осемстотин милиона лева.


145
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Gabi преди 3 седмици
ЕВАЛА БОЙКО Е НОМЕР 1 БАБАКЯН ДА ЗАМИНАВА ЗА НАГОРНИ КАРАБАХ
137
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 3 седмици
Най-ниските пенсии в ЕС са в България, пресмятат в euromag.ru и посочват, че средната пенсия в нашата страна е 125 евро. Румънските пенсионери получват средно 175 евро, в Литва – 222, в Естония – 232, в Латвия – 304
Във Финландия пенсията е 58,4% от заплатата, която средно е около 3700 евро, но от тази сума трябва да се приспаднат данъци и други плаща
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямаше да има такива разлики между пенсиите,ако при индексациите се разпределяше поравно цялата сума на вски пенсионер,а не чрез проценти...високите пенсии стават още по-високи,а ниските все са си ниски...тук е заровено кучето...
135
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
др.сачева,онзи ден началника ти др.борисов,в едно родопско село,питаше дали бабите ни се радват на милостинята му от 50лева,аз от името на дядо ми ,му отговарям,днес той получи разпореждането си за отпуснатата му пенсия,която е 376.45лева,за приблизително половин век ,трудов стаж /48г.8 месеца и 3 дена/
,мамчеше ядосан,не ви остави не е.........място,в всички дупки.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Индексирайте всички стари пенсии отпуснати до 2015г. с еднакъв процент, пък пак си ги давайте тези 50 лв. .
133
0
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
Преди избори стават чудеса.
132
3
 
1
 
! Отговори
анкета преди 3 седмици
1.Тая на снимката е номер 1 (+)
2.Какво ти номер 1,това е ужасно женище (--)
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да се купят гласовете на пенсионерите - избори идват все пак
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде на бас, че ако не бяха протестите и масовото недоволстов, нямаше да се дават тея пари.
Какви са тея помощи за пенсионери, да се справят в короната? Кой пенсионер е засегнат финансово от короната? Намаляла му е зплатата ли, какво? Нищопротив повече пари за прогнилата ни пенсионна система, ама какво праивм след март? Махнте им тея 50 лева, може и пенсионери да скочат на протести.
129
1
 
2
 
! Отговори
На тая преди 3 седмици
Също требва да взима Тея 50лв по ТЕЛК.Ша и го дадат по снимка,а ако има и звук ще е поне 199%.
128
3
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
До Анонимен 123

Ако не дават-защо не дават,
сега дават-защо дават.

Много лош народ сме!
Угодия няма!
127
1
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 седмици
АЛОО---САЧЕВА ОСТАВЕТЕ ТЕЗИ МИНИ И МАКСИ ПЕНСИИ А ВЪВЕДЕТЕ БАЗОВ ДОХОД НА 1 ЛИЦЕ ---НАШИТЕ СИНДИКАТИ ВИ КАЗАХА---635 ЛВ Е ИДРЪЖКАТА НА 1 ЛИЦЕ ЗА 1 МЕСЕЦ КАКВИ „ВАРИАНТИ ВИ ГОНЯТ
126
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Защото много зле ми влияе на либидото и ми възпалява дисфункцията.
125
5
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Пенсиоинер съм - готов съм нищо да не вземам -само тая да не ми я показват в новините повече.
124
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До 123

Да де, схванал си идеята, същото го написах. Но при вас - БСП/ДПС когато сте на власт никога не давате нищо на народа, дори тези мижави 50 лева. Така че се учете от уж простия Боко как се купува народен вот с народни пари по тарикатския начин
123
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е дайте му име вече на продукта - "предизборна добавка". Легално купуване на вот с пари на целия народ. Тоест - не ни избирате и 50-те лева секват. Бaси простия народ. Досега да беше вдигал процентно пенсиите вола, а той им подхвърля подаяния, все едно от неговия джоб. Повръща ми се.
122
4
 
16
 
! Отговори
Финансист преди 3 седмици
Министърката Сачева дали знае колко е 56 минус 50 ? За левове става въпрос, при това за тези които председателят на МС ги дава от своите собствени. Как не ги е срам да се показват пред хората и да им обещават подаяния. Защо не кажат колко заеми взеха правителствата на Борисов и кои ще ги изплаща.
121
5
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
Управлението ви е позор госпожо!Вие сте срам за нацията НИ! Защо не се оттеглите? Колко циркове ще ни предложите до ОСТАВКАТА????!
120
0
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 3 седмици
До 112,
Защо да не е честно? Хората са се осигурявали на по-високи заплати следователно пенсията им е по-висока! Защо и те да не получат 50 лв. Освен това винаги го има проблема за под и над определена сума защото понякога за 1 лв. не могат да вземат 50 лв надбавка.
119
4
 
19
 
! Отговори
Васил преди 3 седмици
Оставка на Мутрата от Банкя и неговите министри-калинки !

Спонсорирани публикации