Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?

Тези с най-ниските пенсии ще получават ваучери за храна
Обновена: 16 окт 2020 18:48 | 16 окт 2020 12:30, Александър Попов
116
Увеличават всички пенсии с еднакъв процент от догодина?
Снимка: БГНЕС
Има вероятност всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от следващата година, заяви в Добрич социалният министър Деница Сачева, цитирана от Bulgaria ON AIR. 
 
Според Сачева идеята пенсиите да бъдат увеличени с различен процент е срещнала много негативни реакции.
 
Затова се обсъжда и друг вариант - хората с най-ниски пенсии да получават от следващата година ваучери за храна. 
 
"Ваучерите могат да бъдат до 120 лева на месец, но все още не е ясен окончателният размер", каза социалният министър.
 
В Добрич Сачева проследи раздаването на хранителни пакети на най-бедните в пункта на БЧК в града.
 

116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната лъжа,преди малко по новините казаха,че минималната се увеличава с 50лв значи-300лв,а макс.от1200лв.става1440лв,ето за това има дискриминация и народа ще ви накаже.Тези търтеи които взимат тавана,най-много се увеличава.Смешници стига вече,докога-Оставка
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърници, какво ще постигнете с това даване на еднакъв процент на всички. Ножицата между ниските и високите ще стане още по голяма, нуждаещите се няма да бъдат подпомогнати, а инфлацията ще е изяла тези смешни 10, 20 лв. Които ще получат ниските пенсии. Намерете умни и кадърни хора, стига с тези жалки, нещастни калинки. Тази също трябва да даде оставка с този пилешки акъл.
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Предизборно и тарикатско.
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези измислици и проценти. На всеки е определена пенсията спрямо вноскити. Щом искат да увеличава се даво на всички една и съща цифра за да се запази изчислението на самата пенсия. Решават 200 лв. и дават на всички по 200, това е. По същия начин работят и работещите с процент, ами всяка длъжност има заплата, щом е бонус, той трябва да е еднакъв за всички. На процет шефовете си дават по-голям на своите, а другите да се оправят. Всеки е важен за да има добри резултати, дори чистача.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка бе!!!
96
1
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Демона Николина Димова Недева която ми хвъли икона на Богородица надали и дават пенсията в Ада където е най-вероятно
95
2
 
3
 
! Отговори
91 преди 1 година
Инфлацията не само, че има общо, а е и основното. Има понятие стойност на парите, какво може да се купи с тях. Печатницата за пари на САЩ е отворена от десетилетия, доларът няма никакво реално покритие. След него и други основни валути станаха условни и политически. Преди 2 години Швейцария гласува франкът им да продължи да няма покритие, защото иначе ще ги изключат от общата система....
94
0
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Това не е фонд с натрупване, в който си влагаш парите. Инфлацията няма нищо общо. Поне досега беше така. Сега за родените след 1959 част от пенсията ще се плаща от фонд, но какво ще получат, никой не знае.
93
0
 
1
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Не си в час. Нещата се измениха.
92
0
 
0
 
! Отговори
Гюлемета преди 1 година
А най-хубаво още да го отложите за пл-по догодина и да е не с 5,а с 0,5%.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стимулът да се осигурява се губи от инфлацията. Инфлация ще продължите да създавате, това са игрите сега. Вижте числото на минималната заплата в Швейцария и реалната и покупателна стойност там.Когато аз започнах да работя, 1 билет за градския транспорт беше 6 стотинки. Вземах чисто над 250 лв.
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Максимален осигурителен доход е направен в услуга на хората по високите етажи на властта и на бизнеса. Не е нужно да разтягате локуми. Поради подобна причина се вземат и не всички години трудов стаж, а избрани. Бил си 4-5 години я министър, я евро депутат, я редови депутат или кмет/ областен, уреден си. Станишев стана премиер без ден трудов стаж, сега ще взема максимум, живеейки само на чужда издръжкка и с куп привилегии. Същото важи и за медийни угодняри, юристи, банкери ....
89
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилното е да няма уравниловка на пенсиите, каквато има в голяма степен сега с тази минимална пенсия. При уравниловка се губи стимула човек да се осигурява и започва да укрива доходи и да се осигурява на минимален размер и в крайна сметка пенсиите са по-ниски, както сегашните, така и бъдещите пенсии. Щом някои смятат, че било справедливо всички да са с еднакви пенсии, то и размера на осигуровките трябва да е еднакъв.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилното е, който е внасял два пъти по-голями осигурили от друг, да получава и два пъти по-голяма пенсия. Сега много често тези двамата получават еднаква пенсия - минималната.
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАВИЛНОТО ПРИ НАРАСТВАНЕ НА ПЕНСИИ Е ДА ИМА АРИТМЕТИЧНА ПРОГРЕСИЯ НО НЕ И ГЕОМЕТРИЧНА КАКВАТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ПРИ ТАКОВА РЕШЕНИЕ.
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалната политика трябва да сближава хората а не да ги разединява, но наблюдаваме точно обратното. Сигурно за това беше сменен министъра без да се дадат обяснения.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без да е математик всеки човек знае че 2+2 е 4, но не винаги. Високите вноски за пенсии са отразени във самата пенсия, в нейния размер. Тука говорим за увеличение което се дава от правителството а не за базата на пенсиите. Правителството е задължено по конституция да провежда адекватна социална политика, но в последните 10г. не мисля че е е така. То ако се гледа един показател да махнем министерството и да сложим компютър но не е така.
84
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според едни тука било справедливо едни да внасят по 117 лева месечно за пенсия, а други по 576 лева, но било несправедливо на първите пенсията да се увеличи от 250 на 260 лева, а на вторите от 500 на 520 лева.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези от системата на МВР и МО които са на заплата и пенсия едновременно си продължават на тази хранилка така ли г-жо Сачева.Едните пенсионери които взимат най-високите пенсии и са на заплата едновременно вече пета година най-много ще се облажат а другите да се оправят.Скапана система за едните майка за другите мащеха и работа няма,заради тия...
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този форум се навъдиха много умници математици. Удобно пропускат, че за големите пенсии, са внасяни големи осигуровки Сега искат от техните осигуровки за да не се получава геометрична прогресия. Математиката е проста.