Кои са правилните хранителните добавки за организма ни?

Учени от София Тех Парк разработват иновативен метод
28 окт 2020 15:20, Анисия Иванова
3
Кои са правилните хранителните добавки за организма ни?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проект на екип от Лабораторния комплекс на София Тех Парк скоро може да има добро приложение в медицината, тъй като съчетава два типа анализи с цел осъществяване на иновативно изследване на влиянието на хранителни продукти върху човешката микрофлора. Това заяви Тодор Младенов, изпълнителен директор на София Тех Парк, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Тази година нощта на учените ще се проведе на 27 ноември на повече от 25 локации в цяла България, като София Тех Парк традиционно е най-посещаваната локация.

„Целта на събитието е да предостави всички изследвания, които правят европейките учени на достъпен език, така че да могат всички и особено децата да се запознаят с възможностите на науката“, заяви гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Младенов заяви също, че утре от 13 ч. екипите от научните звена в Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от научни проекти, реализирани в периода 2019-2020 г. За посещението на събитието е предвиден хибриден вариант, като най-желаещите и тези, който са си запазили места предварително, ще могат да го посетят присъствено, но и всичко ще бъде подсигурено с излъчване, обясни гостът.

"Екипите ни работиха по шест проекта през последните 7-8 месеца от различни области на човешкото познание и с опция за приложение в различни индустрии“, каза още той.

Младенов обясни, че един от екипите работи по проект, съчетаващ два типа анализ - единият, от които е на хранителни продукти, а вторият - на микрофлората на човека скоро може да има комерсиално приложение в медицината. Така по иновативен метод ще могат да се направят изследвания и да се предписват правилните хранителни добавки или необходимо лечение.

На въпрос на водещия относно етапа, на който се намира изграждането на суперкомпютъра, Младенов заяви, че физическото изграждане на сградата, в която ще бъде поместена технологията, ще завърши към средата на януари, като успоредно с това на ниво ЕК върви процедура за доставчик и плановете са до края на февруари машината да е на територията на България.

"Времето ще покаже какви инвестиции ще привлече този суперкомпютър, каквото и да кажем в момента виждате колко е динамична обстановката и плановете невинаги проработват и се случват, когато искаме, но вярваме, че инсталиране на такава мощност със сигурно ще се привлече интереса на индустрията“.

Целия разговор вижте във видеото.


3
Още от Страната
Кметът на Кюстендил призова хора да взимат пенсиите си от пощальон или банкомат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
правилни добавки при лазю ангелов
2
0
 
5
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 седмици
ЗЕЛЕН ЧАЙ,ОВЕСЕНИ ЯДКИ,МЕД,НО КАЧЕСТВЕН,КИСЕЛО МЛЯКО,ЯБЪЛКИ И ЯЙЦА. НИКАКВИ ДОБАВКИ,ОСВЕН ТЕЗИ ХРАНИ И ЩЕ СТЕ ДОБРЕ,КАКТО БАБА ВИ И ПРАБАБА ВИ.
НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ ТЕЗИ"КАПАЦИТЕТИ". КАРАЙТЕ ПО БАБЕШКИ!!!
И H2O,РАЗБИРА СЕ... УСПЕХ!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заглавието е лъжливо! Никаква информация няма за правилните добавки!