Случаи на COVID-19 и в клиниката по хематология в Плевен

Клиниката е преместена, сградата е дезинфекцирана
18 ное 2020 16:08, Анисия Иванова
4
Случаи на COVID-19 и в клиниката по хематология в Плевен
Снимка: БГНЕС

Клиниката по хематология на Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен е преместена временно в други вътрешни клиники поради установени случаи на заразен персонал с COVID-19. Това съобщи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Той уточни, че клиниката не е затворена, а преместена в други отделения като продължава да приема спешните случаи. В сградата й се извършва основна дезинфекция и се очаква за около седмица клиниката да бъде върната в нейните помещения.

Цветков посочи, че имат много случаи на заразяване на персонал с COVID-19. Само дни след като е отворен фургонът пред болницата - мобилен пункт за изследвания за коронавирус, са установени положителни проби на лаборанти, които са ангажирани там. Налага се непрекъснато да бъде командирован персонал от една клиника в друга - преместват се кадри, за да продължава работата.

Недостигът на медицински персонал най-силно се изразява в недостатъчния брой на медицински сестри и санитари, според Цветков. Всеки доброволец е добре дошъл в болницата, каза той. По думите му има и отделни граждани, които вече са се включили да помагат доброволно в работата на лечебното заведение, което в момента изпитва особена натовареност в условията на пандемията.

Ситуацията е много динамична - към днешна дата в болницата се лекуват 57 болни с коронавирус в четири клиники, разчитаме и на доброволци, каза Цветков пред БТА. Той добави, че ако се наложи ще разкрият места и в други клиники.


4
Още от Общество
Адвокат: Не може със заповед да се правят "чисти" и "мръсни" болници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Муравей преди 6 дни
Мутрата и минстрите му изпуснаха положението. Протестите не успяха, но КОРОНАТА ЩЕ МУ ВЗЕМЕ ГЛАВАТА НА БОЙКО.
ВЪН МУТРИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО. НЕЗАБАВНО. ТЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО, ОСВЕН ДА КРАДАТ.
МЯСТОТО НА КРАДЦИТЕ Е В ЗАТВОРА.
3
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 дни
Или просто не се пазите, щото сте безсмъртни и големи разбирачи!
Яж, пий и Алибегов ви е идол
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Знаете кой

Просто и тестовете, предназначени за БГ са като всичко останало, ментe. Карай да върви, пишат ги корона и по веригата нагоре през аптекари та до ББ се правят едни хубави кинти.
1
7
 
4
 
! Отговори
Знаете кой преди 6 дни
40% и нагоре положителни. Намирисва ми на нещо наместено. Никоя друга държава няма такъв процент. Или с ПСР тестовете заразяват народа или фалшиви резултати за да наложат нуждата от масова ваксинация. Един вид опитни зайчета.