Най-важните новини от сряда, 16 декември

Вижте какво се случи по света и у нас
16 дек 2020 23:00, Александър Попов
13
Най-важните новини от сряда, 16 декември

Новините от България

Действащите противоепидемични мерки, въведени на 27 ноември, да продължат да действат до 31 януари 2021 г. като изключения да бъдат направени за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и местата за хранене към хотелите. Това предложиха здравният министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов.

НОЩ предлага, решението утре: Мерките да останат до 31 януари

2743, с 648 случая повече от вчера, са новодиагностицираните през изминалите 24 часа. Направени са общо 7737 PCR теста. Така общият брой на потвърдените случаи става 184 287, от които 90 347 активни.

Отново ръст на случаите на коронавирус, новите болни са 2743

"Миналата година за ноември имахме да плащаме 100 лева сметка, а сега ни дойде 220 лева. Това не е нормално", разказа семейство от столичния квартал "Младост".

Двойни сметки за парно шокираха софиянци

Доставка до дома в деня на Бъдни вечер или за празничния обяд на Коледа предлагат десетки столични ресторанти. Постната трапеза излиза от 55 до 85 лева за 4 души, а тази с печена пуйка или прасенце за Коледа - варира от 75 до 390 лева.

Вечерята за Бъдни вечер до 85 лева, за Коледа до 390 лв.

Просветният министър Красимир Вълчев съобщи, че дистанционното обучение ще продължи до пролетта, а след това учениците ще се връщат в класните стаи на ротационен принцип

Учениците пред компютрите до пролетта

Младият столичен майстор на мерената реч беше наричан от много критици Новия Яворов не само заради таланта, а и защото се припознаваше в образа на великия поет и революционер, а по ирония на съдбата също като него сам отне живота си

Млад и талантлив наш поет сложи край на живота си

Починалите, при които е бил потвърден COVID-19, у нас вече са 6005. Нови 167 случая са регистрирани през последното денонощие, сред тях са и млади хора без данни за заболявания.

Мъж на 31 г. и жена на 32 г. без болести сред жертвите на вируса

Всеки български граждани до 40-годишна възраст може да стане войник за половин година. Това стана с приетите на второ чете промени в Закона за резерва на въоръжените сили.

6 месеца доброволен войник, заплата, настаняване... Че и работата ти пазят

Близо 100 милиона лева отпусна на днешното си заседание правителството за дейността на лечебните заведения, които осигуряват над 50% от легловия си капацитет за лечението на пациенти с COVID-19.

100 млн. за болници, Борисов: Правим всичко за докторите и за хората!

Ноемврийските сметки за парно вече са достъпни, съобщават от Топлофикация София. Според анализите им около 29% е набъбнала консумацията ни на топлинна енергия през месец ноември тази година. Основен фактор за отчетената разлика според тях са значително по-ниските температури за периода през тази година.

Топлофикация за високите сметки: Студено е и децата са онлайн

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) започна да приема документи както на място, така и онлайн за издаването на винетни стикери на жителите на районите "Триадица" и "Слатина", които искат да паркират в новите части на зелена зона. Зоната влиза в сила от 4 януари

Нова зелена зона от 4 януари в кварталите "Яворов" и "Иван Вазов"

Някои депутати си носят маските под брадичката, други я поставят под носа си, което на практика означава, че тя не пази от заразяване, трети я махат, когато разговарят с колега от мястото си. Вижте кадрите на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

С маска, без маска, с шлем... Спазват ли депутатите заповедта на Ангелов?

 

По света

СЗО съобщи за рекорден брой заразени в света за последната седмица, а мерките преди наближаващите празници стават все по-строги.

Дни преди Коледа държави затягат мерките срещу коронавируса

Парламентът на Унгария прие поправка в конституцията, с която се дава ново, по-строго определение на семейството.

Унгария прие: Майката е жена, а бащата – мъж

Германия регистрира за последното денонощие рекордните 952 смъртни случая, свързани с коронавируса, съобщи Института по заразни болести "Роберт Кох".

Германия преживява най-тежкия си период – 952 починали за ден

Двадесет и седемте страни в Европейския съюз ще могат да започнат ваксинационната си кампания срещу коронавируса в един и същи ден след положително становище на европейския регулатор за ваксината на компаниите Pfizer и BioNTech, съобщи днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Ваксинацията във всички страни в ЕС ще започне в един и същи ден

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: новините днес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Балама преди 3 години
До АнонименКакъв глад бе хора Цените на имотите летят все едно взимате по 2 заплати а хората се убиват да купуват. Всички чакат само да отворят ресторанти и молове за да идат там да похарчат пари това без пари не става .
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставиха толкова много хора гладни,как не ги е срам.Дано има господ да види как се живее без пари по празниците.
6
12
 
4
 
! Отговори
sera si govnata преди 3 години
Ако някой тръгне да ме убеждава, че държавата "мисли" в интерес на гражданите... това е пълен абсурд.Държавата влицето на мафията и боко тиквата, мислят само как да използват гражданите..Това са национални предатели.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, защо толкова малко тестове за COVID-19 започнаха да правят?
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките да останат до 31 януари 2022. Българите са недисциплинирано племе, което трябва да носи маски и докато спи за да се научи на ред. Затваряй, ограничавай, маски, дистанция, дистанция, дистанция *** не разбира от добро само с тоягата трябва да се работи!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук само пенсионери ли има?
2
2
 
5
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
А кои се опита да отрови Навални?
1
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Искам да кажа нещо, но нямам желание!