Учениците пред компютрите до пролетта

Връщат децата в класните стаи на ротация
35
Учениците пред компютрите до пролетта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Просветният министър Красимир Вълчев съобщи пред Канал 3, че дистанционното обучение ще продължи до пролетта, а след това учениците ще се връщат в класните стаи на ротационен принцип. С поред него настоящата ситуация ще продължи до април-май.

Още по темата

„Ние не можем да си позволим да затворим децата до тогава. Те трябва да се върнат в класните стаи, дори и за една -две седмици. Не мисля, че ситуацията през следващите месеци ще позволява трайно пълно връщане на всички ученици до пролетта. По -скоро вървим към това да имаме вариант, при който да позволим частично връщане и редуване на класове, които са по-важни“, каза той.

Още в края на миналия месец просветният министър коментира, че след Нова година очаква в клас да се върнат малчуганите от начален етап, а останалите да се редуват. Следващата седмица в четвъртък предстои да бъде взет решение за кои ученици на 4-и януари школата ще отворят отново врати за присъствено обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: училищеученициВълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Сега идват ваксините и решиха да правят експеримент с хората и да си тъпчат джобовете с пари.Да,ама не .Децата трябва да си останат онлайн ,за да са здрави.Много ясно ,че присъственото обучение е най- доброто решение ,но при тези обстоятелства си е огромен риск .
64
1
 
0
 
! Отговори
Баба Вихронрав преди 3 години
Да, но сценарият се пропуква. Като учител няма да подкрепя тази политика на унищожаване на образованието. Вие си ги обучавайте с платформи и с видео уроци. Имате формати за ДЗИ и НВО, може да си ги изпитвате централно. Училището е институция, не е цирк. Нито съм клоун да ги забавлявам, нито съм фокусник да работя с вързани очи и ръце. Изпадате в противоречия със собствените си наредби. Платформите не са надеждни. Присъствието е формално.
63
3
 
9
 
! Отговори
Търпило преди 3 години
"Настоящата ситуация ще продължи" не до април-май, а докато я търпим.
62
1
 
8
 
! Отговори
Тоя е извънземно преди 3 години
Човек не може да има такава глава вгледайте се!!!
61
6
 
10
 
! Отговори
Тед преди 3 години
Аз детето си няма да пусна (4 клас). Министъра да ходи на училище.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя до преди месец твьрдеше , че няма нужда от дистанционно обучение а бацо говореше , че икономиката трябва да работиКво стана - друго нареждане ли има
59
8
 
12
 
! Отговори
Желаещ преди 3 години
До ГостБих искал да ми дадете координати къде ги дават тези екстри, за да си подам молба за учител там. Ей, тези учители са на голяма далавера - та лаптоп, та 30 лева за Интернет, та други облаги ... Нещо май живеем в различни реалности.
58
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да . Върнете децата от 1 до 4 клас . Много добре знаете , че по това време върлуват и други вируси и децата масово се разболяват . Тогава ще се наложи да ги върнете по домовете , но не да се обучават онлайн , а да се лекуват .
57
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този вой - Децата на училище? Щели да закърнеят, щели да затъпеят, щели да затлъстеят. Децата всъщност са по улиците доволно дълго всеки ден и не учат. Родителите за удоволствия пари имат, но за лаптоп, компютър и друго нямат. Така 10 % от учениците въобще не участват в някакъв учебен процес. Да, наистина не учат, НО те не учат и дори да посещават училище. В Хачовата "криворазбрана цивилизация" една от песните бе: "От *** - маймунки, от кратуна - кратунки". А, трябва да се учи!
56
17
 
23
 
! Отговори
Ученичка преди 3 години
УВРЕЖДАШ ДЕЦАТА МНОГО СЕРИОЗНО С ТВА ОНЛАЙН!!! НЕ СТАВА ТАКА ДА СЕ УЧИ, ПОВЯРВАЙ МИ!! УЧЕНИЧКА СЪМ В 7МИ КЛАС И МИ Е УЖАСНО ЧЕ НЕ ХОДИМ НА УЧИЛИЩЕ. НИТО ЕДИН ЧАС НЕ МИНАВА НОРМАЛНО, НЕ НАУЧАВАМЕ НИЩО, НЕ СЕ ВИЖДАМЕ С КЛАСА СИ!! НЯМАМЕ ДЕТСТВО!!! НО КОЙ НИ ПИТА НАС НИЕ КАК СЕ ЧУВСТВАМЕ!!! НИЕ СМЕ КАТО РОБИ И ИЗПЪЛНЯВАМЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ СЕ НАРЕДИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ГО ИСКАМЕ!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!! ТИ МИНИСТРЕ, КАК ОЧАКВАШ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ПО ТОЗИ НАЧИН??!!!
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ***, колкото и да го налагаш с лопата по главата, все ще му е малко. Самокефа на учителите ли ще гледа или ще помисли и за децата? Няколко познати си вписаха данните за заметсващи учители, но никой не ги потърси.И а достатъчно желаещи да осигурят присъствено обучение на децата. Който го е страх от децата "убийци", да си пусне неплатена или да напусне. Много хора вече го изкараха и няма причина техните деца да бъдат затворени вкъщи до пролетта. На преболедувалите позволете да учат!
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това е безумиеА стига, бе. Имам син със сенна хрема и киха целогодишно, не ме питай през какъв ад минахме. На времето някой като кихнеше просто му казвахме " Наздраве"Хипохондрията стана национален спорт.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенПрав си приятелю, но когато обявиха децата за заразни, никой не попита какъв процент от новозаразените по време на дистанционнто обучение са учители, а и самите управляващи ВНЕЗАПНО спряха да ни заливат с тази конкретика.Няма да задълбавам, защото ще ни пратят в графата конспиратори, само защото все още си задаваме въпроси и мислим сами.Здраве и щастие ти желая.
52
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не върнат учениците до февруари аз и семейството ми категорично ще гласувам против ГЕРБ ! На фона на бездарната,неадекватна,алчна и смешна опозиция е жалко,че се налага да гласувам за Борисов,но няма да го направя ако този ЦИРК-дистанционно училище продължи чак до пролетта !!! Представяте ли си ресторанти,кръчми,дискотеки ,молове,отворени,а УЧИЛИЩАТА и СПОРТА не .Е,няма такъв абсурд.Не се съмнявайте ,че гореизброените няма да отворят преди пролетта !
51
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моляяяяя ???? До пролетта ????Това е безумие !!! Че те изкараха цяла година затворвни и ограничени.А в такива условия най -лесно се генерират пороците !! Липсата на социална среда влияе негативно на психическото здраве !!! Скуката е катализатор на наклоности към поквара !Съсредоточете ресурс в образователната система и опитайте да направите нещо ,за да има присъствено обучение.Разделете ги на групи,потоци,смени,разделете чинове,паравани,проветрения,дезинфиктант и т.н Свършете нещо !
50
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостНикакви 30 лв.не са платени на учителите!Интернет, лаптоп, тонер, хартия - всичко се плаща от учителите! Престанете да дрънкате глупости! Елате и работете вие! Давам си цялата заплата! И още нещо. Значи другите, които работят хоум офис, могат да си готвят и да си пуснат пералнята, но учителите - не. И защо? Стига с тези двойни стандарти! Ако не си пращахте децата болни на училище, тогава и за нас не е проблем да сме присъствено. Каква е тая злоба!!
49
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщайте децата бе !!!! Може ли такова безобразие ?! Джъмбо отворено,учениците и спорта -затворени !Това е абсурдно ! Дистанционнито е пълен крах ! Тотален физически и ментален упадък !!!Смешници !Учението трябва да е приоритет за всяка държава ! Тази година изобщо присъстваха ли ? Навсякъде по света спираха за по месец ,тоя вика до пролетта.....А и нали има ваксини вече....
48
3
 
25
 
! Отговори
Ученик преди 3 години
Абе не мога да разбера едно нещо- значи затвориха ни и казват че ние сме виновни за увеличението на случаите, но това че в магазините хората са като сардини в консерва не е проблем? А пенсионерите, които са 24/7 в градския транспорт, нали тях трябваше най-много да пазим? Като ученик мога да кажа че така не се учи. Но явно щом няма ,,келепир,, от училищата, дай да ги затворим.
47
34
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Изпратете учителите на тр. борса като родителите . Хубаво е да стоиш вкъщи, да получаваш висока заплата+ 30 лв.за компютър + 10 отпуск, освен -56 дни/ . Къде са родителите - те трябва да вземат отпуск/платен/неплатен/, да учат и възпитават пред компютъра/Разходи : за неплатен отпуск, лаптоп,принтер, хартия, тонер и др. м-ли/. Това не е ли дискриминация ? Учителят е получил лаптоп, интернет ,хартия и др. м-ли безплатно. Кой ще плати на родителите ?ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ!
46
11
 
35
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Според вас,уважаеми, пишещи коментари учениците не са в класните стаи от доста седмици вече,говоря за гимназиален курс и до сега броя на заразените и починалите не намалява!!!!Дали това не означава,че не са виновни и не сеят зараза учениците,а безотговорността на цялото общество.Според вас,дали след приключване на онлайн учебния ден,учителите не се виждат със свои близки,дали не са по магазините,дали си стоят вкъщи????Хайде да гледаме реално на нещата.Нямат нищо общо учениците.