Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Случаен Старозагорск преди 1 седмица
Случаен Старозагорски Учен:
Смятам че имам податливост, която накуп с всички други състояния в които мога да изпадна заради моментната предразположеност, наедно с това че например има по-голяма вероятност в момента докато си обикалям из града да бъда терминално блъснат от някой лош шoфьoр, вероятността да бъда излекуван от такова Astra-Zeneca "miracle" 60 чудо е нула/is zero!!!
272
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бий, корона, бий, всичко ти наред избий. Ти земята обнови, та по нов път да върви! Бий, корона, бий!
271
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това което се случва не проблем при тази ваксина(защото над 10 милиона британци са ваксинирани с нея), а по скоро война между фирми и целенасочени атаки на не добронамерени държава. Само днес има над 4200 души заразени от тях статистически може би над 60 до 100 човека миним ще са изтеглили късата клечка при вероятност 1:10хил човек да пострада от ваксина... Да сега в България от тази вирус са починали над 12 хил души. Ако бяха ваксинира тази бройка едвали щеше да е 500 човека...
270
3
 
2
 
! Отговори
за АЗ преди 1 месец
Който се е боцнал с Астрата без да мисли ..................е изтеглил късата клечка, според мен!!
Да се молят само имунната им система да издържи............иначе става много зле!!!
Затова умните доктори казват "информиран избор "!!!
269
1
 
0
 
! Отговори
До Изгубени в превод преди 1 месец
Браво, не знаех това................радвам се, че има и умни хора като теб по форумите, не само ********аци............но те преобладават............80 %!!!!
268
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искате да умрете от рак............боцкайте се с тая английско-шведска отрова......Астра Зенека ....даже чакайте на опашки, за да забогатяват някои депутатки от ГЕРБ!!!!
267
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хипохондрици и сие. И най лошото е ,че си мислят ,че ако се ваксинират ще се отърват.
266
3
 
11
 
! Отговори
Изгубени в превода.. преди 1 месец
... някой питал ли се е какво означава AstraZeneca на латински ?

-Astra ze neca- Убий звездите

И другите две са интересни

-BioNtech/pfizer- Био Нано Технологии ( pfizer е дистрибутор само )
-Moderna- Mode RNA (ribonucleic acid )- променена рибуклеинова киселина.

Изводите сами си правете.
265
3
 
8
 
! Отговори
Панически атаки преди 1 месец
До Tonita-7 Правилно. Не е трябвало да бързат. Според някои обаче боят помага само. Чудя се, ако на въпросните бабаити някой им пречупи лактите и пищялите, и им залепи два шамара след това, дали ще им мине? Може би ще им е сладко и приятно да им кажат "Ха-ха, то с шамари минава, нищо ти няма!" Лицемерието е ужасно зло.
264
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази ваксина никой не я иска вече, предпочитам да изчакам и да си купя есента която аз реша, а не тази която корумприрания ЕС слуга на корпорациите е решил.
263
8
 
10
 
! Отговори
Tonita-7 преди 1 месец
Успокоителни или антидепресанти може да им помогнат! Да не са избързвали да се ваксинират неинформирани! Невежеството води до паника! И да ми слагате минуси-все ми е тази:))Ше й кажа!
262
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който си е сложил отровата на Астра Зенека...............ще гори..............изтеглил е късата пръчка!!!
261
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едно време у даскалото другарката Димова кат ти извърти два шамара и ти изпъне ушите паник атаката изчезва
260
3
 
5
 
! Отговори
доктор Ох Боли преди 1 месец
Да им дават Диазепам и да ги пускат да си ходят
259
1
 
16
 
! Отговори
Панически атаки преди 1 месец
Приятелю, надявам се никога да не получаваш панически атаки. Ще ти кажа от личен опит, че това непознато за повечето хора състояние, на което, за съжаление, се присмиват дори близките на болния е едно от най-неприятните в областта на психопатологията. Изпитвал съм десетки, а може би и стотици панически атаки. Не им помня броя, защото месеци наред съм се събуждал с тях. Отиди в психодиспансера да видиш болни и ще размислиш. А за акатизията не бих искал да ти споменавам.
258
10
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Какви паник атаки, каква спешна помощ. Едно време кварталния с два шамара оправяше психическото състояние на откачалката
257
9
 
9
 
! Отговори
nzb преди 1 месец
Една депутатка-мошеничка от ГЕРБ ще стане милионерка, защото лобира за Астра Зенека............освен това една прoдажна част от Бг-политици(главно от ГЕРБ) са закупили големи количества от тая отрова на Англия и Швеция...............била разработена от професори в Оксфорд........................хаха..............тоя път и те се издъниха яко............дилетанти в имунологията излезнаха .........................но за пари се прави всичкo!!!!
256
6
 
5
 
! Отговори
nzb преди 1 месец
Една депутатка-мошеничка от ГЕРБ ще стане милионерка, защото лобира за Астра Зенека............освен това една придажна част от Бг-политици са закупили големи количества от тая отрова на Англия и Швеция...............била разработена от професори в Оксфорд........................хаха..............тоя път и те се издъниха яко............дилетанти в имунологията излезнаха .........................но за пари се прави всички!!!
255
9
 
3
 
! Отговори
nzb преди 1 месец
Астра Зенека..................хаха..............тая шведско-английска отрова, разработена от западащия университет в Оксфорд...............който се е боцнал с нея, е изтеглил късата клечка.................да не съм лош пророк, но очаквам бум на рак, Алцхаймер,Паркинсон и автоимунни заболявания след ваксинирането с Астра Зенека!!!
254
7
 
4
 
! Отговори
?? преди 1 месец
За кво се бодат с тая експериментална химия и то по време на пандемията