Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Случаен Старозагорск преди 3 години
Случаен Старозагорски Учен:Смятам че имам податливост, която накуп с всички други състояния в които мога да изпадна заради моментната предразположеност, наедно с това че например има по-голяма вероятност в момента докато си обикалям из града да бъда терминално блъснат от някой лош шoфьoр, вероятността да бъда излекуван от такова Astra-Zeneca "miracle" 60 чудо е нула/is zero!!!
240
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което се случва не проблем при тази ваксина(защото над 10 милиона британци са ваксинирани с нея), а по скоро война между фирми и целенасочени атаки на не добронамерени държава. Само днес има над 4200 души заразени от тях статистически може би над 60 до 100 човека миним ще са изтеглили късата клечка при вероятност 1:10хил човек да пострада от ваксина... Да сега в България от тази вирус са починали над 12 хил души. Ако бяха ваксинира тази бройка едвали щеше да е 500 човека...
239
3
 
2
 
! Отговори
за АЗ преди 3 години
Който се е боцнал с Астрата без да мисли ..................е изтеглил късата клечка, според мен!!Да се молят само имунната им система да издържи............иначе става много зле!!!Затова умните доктори казват "информиран избор "!!!
238
1
 
0
 
! Отговори
До Изгубени в превод преди 3 години
Браво, не знаех това................радвам се, че има и умни хора като теб по форумите, не само ********аци............но те преобладават............80 %!!!!
237
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да умрете от рак............боцкайте се с тая английско-шведска отрова......Астра Зенека ....даже чакайте на опашки, за да забогатяват някои депутатки от ГЕРБ!!!!
236
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хипохондрици и сие. И най лошото е ,че си мислят ,че ако се ваксинират ще се отърват.
235
3
 
13
 
! Отговори
Изгубени в превода.. преди 3 години
... някой питал ли се е какво означава AstraZeneca на латински ? -Astra ze neca- Убий звездите И другите две са интересни -BioNtech/pfizer- Био Нано Технологии ( pfizer е дистрибутор само )-Moderna- Mode RNA (ribonucleic acid )- променена рибуклеинова киселина. Изводите сами си правете.
234
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина никой не я иска вече, предпочитам да изчакам и да си купя есента която аз реша, а не тази която корумприрания ЕС слуга на корпорациите е решил.
233
8
 
11
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Успокоителни или антидепресанти може да им помогнат! Да не са избързвали да се ваксинират неинформирани! Невежеството води до паника! И да ми слагате минуси-все ми е тази:))Ше й кажа!
232
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който си е сложил отровата на Астра Зенека...............ще гори..............изтеглил е късата пръчка!!!
231
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно време у даскалото другарката Димова кат ти извърти два шамара и ти изпъне ушите паник атаката изчезва
230
3
 
5
 
! Отговори
доктор Ох Боли преди 3 години
Да им дават Диазепам и да ги пускат да си ходят
229
11
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Какви паник атаки, каква спешна помощ. Едно време кварталния с два шамара оправяше психическото състояние на откачалката
228
9
 
9
 
! Отговори
nzb преди 3 години
Една депутатка-мошеничка от ГЕРБ ще стане милионерка, защото лобира за Астра Зенека............освен това една прoдажна част от Бг-политици(главно от ГЕРБ) са закупили големи количества от тая отрова на Англия и Швеция...............била разработена от професори в Оксфорд........................хаха..............тоя път и те се издъниха яко............дилетанти в имунологията излезнаха .........................но за пари се прави всичкo!!!!
227
6
 
5
 
! Отговори
nzb преди 3 години
Една депутатка-мошеничка от ГЕРБ ще стане милионерка, защото лобира за Астра Зенека............освен това една придажна част от Бг-политици са закупили големи количества от тая отрова на Англия и Швеция...............била разработена от професори в Оксфорд........................хаха..............тоя път и те се издъниха яко............дилетанти в имунологията излезнаха .........................но за пари се прави всички!!!
226
9
 
3
 
! Отговори
nzb преди 3 години
Астра Зенека..................хаха..............тая шведско-английска отрова, разработена от западащия университет в Оксфорд...............който се е боцнал с нея, е изтеглил късата клечка.................да не съм лош пророк, но очаквам бум на рак, Алцхаймер,Паркинсон и автоимунни заболявания след ваксинирането с Астра Зенека!!!
225
7
 
5
 
! Отговори
?? преди 3 години
За кво се бодат с тая експериментална химия и то по време на пандемията
224
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто са прочели какво са писали умниците антиваксъри в този сайт и са получили паник атаки
223
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ваксината... причина за ЗАГИВАНЕ"Какво загиване, загива се от куршум, граната и т.н... Загинал е Левски за свободата... Ако имаше тази възможност, от ваксина би могло да се умре, но не загине!Не знам дали докторът така го е казал или е журналистическа интерпретация, но май голяма част от българското население имат нужда от уроци по български език. Пълно е с грешки в медиите, които са гавра с езика
222
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след Пфайзер си направих бърз тест...имам антитела въпреки .че имах доста неприятни усещания след 2 те игли .кръвно.главоболие...сега съм спокойна.поне няма да умра от Ковид . може от друго .но от Ковид -не.желая здраве на всички.