Намериха мястото на падане на МиГ-29, но за черната кутия шанс почти няма

Самолетът се е разбил на хиляди малки парчета
17 юни 2021 14:47, Нели Христова
138
Намериха мястото на падане на МиГ-29, но за черната кутия шанс почти няма
Снимка: БГНЕС

Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29. Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Останките са разтрошени и раздробени, и са разпръснати по голяма част от морското дъно. Черната кутия не е открита. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг пред медиите.

По думите му, самолетът се е разтрошил на хиляди малки парчета. В момента дистанционно управляеми апарати разглеждат района. МиГ-ът е катастрофирал на дълбочина над 70 метра, на площ от 1 кв. км.

"Търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено и за съжаление вероятността да я намерим е много малка", каза контраадмирал Михайлов.

Той разясни, че операцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев е стартирала незабавно след трагедията. Тя е продължила до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде намерен и че, ако е катапултирал, е щял да бъде спасен.

Стартирал е следващ етап на операцията по издирването на останките. Открити са части от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхност и предадени на Военна прокуратура, която е започнала разследването. Тогава е открит и биологичен материал.

В операцията са участвали 4 кораба от ВМС, 2 вертолета, 3 катера, общо 260 човека от ВМС и 21 човека от гранична полиция.

Днес беше подновена операцията по издирване на останки от машината. Търсенето беше преустановено в началото на седмицата поради влошените метеорологични условия.

През това време е направен анализ на събраната информация, за да се определи с по-голяма точност мястото на катастрофата. Предстои обследване на дъното в район с площ 3,5 квадратни километра.

В операцията се включи минен ловец "Цибър", а също екип и оборудване на специализирана частна фирма. В готовност да помагат са и екипажите на два катера на Военноморските сили. Целта е да се локализира мястото на катастрофата и да се открие черната кутия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей става интересно! Как пък точно черната кутия не намират?
113
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 2 години
Двигатела е гръмнал. Доста често им се случва на бъгавите турбини напоследък.
112
2
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 2 години
.......Вероятно нашето ПВО го е свалило. Да не искате да ви кажат това по телевизията?! .......поредния разбирач фантазьор. По време на учение задачи от ПВО наземно и от корабите в морето не се отработва, когато авиацията изпълняв бейни задачи над района. Отделно как я мислиш че от полигона на Шабла писред нощ ще излети ПВО ракета и там 200 човека никой няма да разбере или извън полигона цивилни никой няма да чуе или вуди. Тоз полигон да не е в антарктида.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нито е свален нито се е самовзривила втора ракета на крилото. Просто малък опит за изпълнение на бойна стрелба по падаща мишена в сложни усливия над морв нощем. Море небе всичко се слива едно цяло, където погледнеш в ясно време все звезди.
110
0
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
колкото руснака съобщи че е прихванат , така и не разбра тогава от къде му дойде ракетата от ф16 на Турция. Мн филми гледатв ей.
109
0
 
3
 
! Отговори
до нещо не е в ред преди 2 години
това че важи само за гражданската авиация, като не разбираш не приказвай неподготвен
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е свален от друга ракета би трябвало да реагира и да съобщи,че е прихванат.Тя не може са една секунда да отиде до самолета и да го свали.По скоро се е взривила другата ракета на самолета.А пък това за черната кутия е пълен смях.Другите в океана ги откриват,нашите в тази локва не могат.
107
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутията я търсете в Пентагона. Отдел ЦРУ.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пйтриът
105
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да е на хиляди парчета пак може да се възстанови какво се е случило. Достатъчно е да се извадят стотина части от водата и ще се разбере какво се е станало. Ако има части от взривила се ракета може да се види от какъв тип е и какво производство е. С малко повече късмет може да се види и серийния номер на ракетата. Ако взрив също може да се установи от вида на обломките дали взрива е от вътре навънка или обратно. Мисля че ни баламосват че всичко е безнадеждно.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117 Прав си, но в утилизирането на книжни торбички трябва да признаем че българите сме добри.
103
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да разберете, какво се е случило. Вероятно нашето ПВО го е свалило. Да не искате да ви кажат това по телевизията?! Цялата държава е пълна с некадърниции. Навсякъде положението е подобно и случките са същите, но не ви ги показват.
102
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да я намерят черната кутия, руската направия е такава че всичко е станало на салата още в първата секунда на катастрофата. Нали видяхте черната кутия на свалената Сушка над Турция паднала в сирийска територия като я отвориха отвътре изпадаха доста части в насипно състояние. После великите руски експерти се оправдаваха че всичко в черната кутия трябвало да бъде залято с епоксидна смола за да издържа на 100g натоварване, но неизвестно защо не било залято.
101
4
 
11
 
! Отговори
3592 преди 2 години
А дали изобщо е имало такава кутия в МИГ-29 при този му полет ?
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли има застрахователи, които застраховат изтребители?
99
12
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Една камара пари потрошиха и имаме на лице - самолет -1 брой, разходи по търсенето и "спасяването", каквото и да значи това, що гориво и части ще се откраднати и изписани, като изхарчени без никакви резултати, пилот -1 брой бих го сложил като положителна новина, защото и без това са ни много тия овчари, които имаме търтеи, ама ще се изплаща пенсия на съпругата му и децата му до живот. Стотици милиони хвърлени на вятъра, а после ревете, че няма пари за пенсии, здравеопазване и т.н. рая..
98
1
 
23
 
! Отговори
Като стана ясно.... преди 2 години
И с армия и без армия е все едно и също.... Армията на хрантутниците с пагони обаче няма чет !
97
1
 
32
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
1 версия - свален от ,приятелски, огън / ама никой нема топки да го каже 2 версия - вздривила се 2 рата ракета без да се отдели от самолета
96
7
 
8
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Браа на виликити ОТАНСКИ армии.Тъй, ся ни учаквайти да намерят оригиналната кутия щот ши пускай, чий свален *** приятелски американски огън.
95
0
 
29
 
! Отговори
бат САЛИн преди 2 години
Няма черна кутия .... няма проблем .