4 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха у нас

Те са предназначени за първична ваксинация – 1-ва и 2-ра доза
62
4 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха у нас
Снимка: БГНЕС

Общо 4 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca пристигнаха днес, 7 януари, у нас, съобщиха от здравното министерство.

Те са предназначени за първична ваксинация – 1-ва и 2-ра доза и ще бъдат разпределени към регионалните здравни инспекции в страната по предварителна заявка, съобщиха от МЗ.

Както е известно, доставките на Vaxzevria, на производителя AstraZeneca, бяха временно преустановени у нас заради слабия интерес към тази ваксина. Тъй като в последно време обаче РЗИ-та съобщават за желаещи да бъдат ваксинирани с този лекарствен продукт, България осигури близо 5000 дози от ваксината.

Гражданите, които искат да им бъде поставена ваксината на AstraZeneca, могат да се обърнат към съответната регионална здравна инспекция за информация относно пунктовете, които ще прилагат ваксината.

Министерството на здравеопазването обръща внимание, че ваксината на AstraZeneca не се прилага като бустерна доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31Ти наистина си болен психично човек.Какви котешки глави?Какви тромби ?Погледни че България стана на първо или второ място по смъртност защото не искат да се ваксинират такива примитивни психари като теб и разнасят болести навсякъде.И кво ?Бил Гейтс ще ти инсталира чип да те знае къде си сутрин като ходи да пикае?Това ли е ужасът ти?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо - видях те по телевизията заедно с другите заядливи пенсионери се бутате и се обиждате кой бил по-сакат че да мине първи. Хубави хора сте на тая опашка, достойни граждани.
31
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 2 години
А Занофи и Новавакс кога?
30
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Малко ме съмнява да има желаещи да се ваксинират с това. Само пари се дават
29
15
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Аз днеска ходих за бустерна във ВМА ама имаше баси бруталната опашка. И това ми е трето ходене и все не мога да уцеля момент с по-малко хора.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 "При мен 3-*** съседи си заминаха за седмица" Малийй, по трима на седмица! Ти за няколко седмици ше останеш без съседи бе! Бързо си боцни две от новата доставка Астра и няколко Пфайзера, че дано поне теб те подмине!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22.... Кой те пита дали си ваксан или не си ваксан. Ако искаш може цялото ти семейство да си вкарате и по една кожена инжекция от тези дебелите с котешките глави. Ние с повече от две гънки в мозъчната си ко..ра не искаме блювочи.
26
1
 
16
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
....С изтекъл срок на годност!!! А и ваксината е негодна и опасна дори да е прясна
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А27 - първо трябва да се заразиш от ковид - което се оказва доста рядко явление, щом за две години още не е стигнал до десет процента от населението.; после трябва да го боледуваш тежко - което ако си под 50 години е почти невиждано, а сега с номия вариант май клони към невъзможно; Ха сега го сравни с гарантирано инжектиране по три пъти годишно, пък скоро може и по четири - и всеки път си въртиш колелото на късмета за съсиреци, възпаления на сърцето и неврологични проблеми! Добре е, а!
24
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23При мен 3-*** съседи си заминаха за седмица щото им бяха напълнили главите как като се ваксинират ще умрат от тромби.Двама мъже и една жена. Мога да приложа снимки на накролозите.Е сега умряха от ковид.От 100 милиона ваксинирани- 100 починали от усложнения.Това ли са ти доводите?Та ти на кои залагаш? на 100 милиона или 100 ?
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,вие можете ли да проумеете,защо на хората ще им бият първа и втора доза,след като тези ваксини уж бяха предназначени за първоначалните варианти на КРОМИДА,при което се видя,че файда йок и затова взеха да ги дупчат с трета доза(каква е не казват),а през същото време върлува омикрона,който уж спокойно си заобикалял предишните ваксини?!То бива будалкане,ама напоследък съвсем се оливат,ИЛИ С ОСНОВАНИЕ НИ СМЯТАТ ЗА МЕТИЛЯВИ УФЪЪЪСЕ?!БЕ-Е-Е!!!
22
1
 
17
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Не съм съгласен с теб. Българинът е беден,защото тези,които ни управляват са алчни за пари и безогледно ни крадят! Защо няма разследване за източените милиарди при предишното управление? Защо сега се купува Астра Зенека,като не ни защитава от Омикрон и се харчат луди пари? Защо ти говориш глупости и обиждаш българите при положение ,че всеки отговаря сам за себе си? Ти защитаваш тези,които тормозят и ограбват народа! Българите ще забогатеят,когато всеки грабител влезе в затвора!!Все трябва да се
21
1
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Може би заради това: https://plovdiv24.bg/***/Bylgaria/Yansen-i-Astra-Zeneka-imali-0-efektivnost-sreshtu-zarazyavane-s-Omikron-1187019
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 Ей, твар, моята съседка е на под 50 години, получи скоро след "ваксиниране" съсирек в мозъка! Оперираха я "успещно", само дето не е човек вече! Та така с измислените илюзии! Убиват ви, ама вие ще ходите за още и още! Щото не са ви убили от първия път!
19
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Цялото семейство се ваксинирахме с такава (двете дози).Нямаме абсолютно никакви оплаквания. 5 месеца по-късно след втората доза пиша това.Недей да лъжеш хората с тия тромби.Тромбите са в твоето болно съзнание и са една измислена илюзия на антиваксърските безумци.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, а ония ваксини на Пфайзер с изтеклия срок на годност хвърлиха ли ги? Все си мисля, че щяха да се похвалят ако ги бяха хвърлили щото доста се изложиха като им удължиха срока. Ама нещо подозрително мълчат по тоя въпрос.
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо за Гай Баньосс вирус нямаше. Когато братска Русия започна да прави ваксина, вече Гай Баньосс се сгъласи, че такъв имало. Дойдоха ваксините. Гай Баньосс плещеше защо само връзкарите и богаташите се ваксинирали с Пфайзер и Модерна, той искал тях, не искал АЗ. Сега има всичко. Дори в Сърбия Гай Баньосс може да си сложи неработещия Спутник. Е, Гай Баньосс, обаче запя друга песен. После защо бил беден?! Защото не може да мисли.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали вчера обявихте,че защитата след ваксинация с Astra Zeneca от О-микрон е Нула,за какво са ни тия "чорби"?
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що, нали имала 0% ефективност срещу омикроня?
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насам народеееееее на пресните вакси. Тромбите ви чакат ще ви ги набодеме и закопаме. По този начин ще освободиме територия за Евреите. Тази територия отдавна им е мерак. Вече сме 6 500 000 като махнете турците и ромите и вече сме на финалната права..