ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост

Опозицията ще се бори за ново правителство възможно най-скоро
Обновена: 8 мар 2022 11:53 | 8 мар 2022 11:53, Камелия Цветанова
112
ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост
Снимка: БГНЕС

С остра декларация срещу правителството и управляващото мнозинство излезе ГЕРБ.

От името на партията Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт.

„Управлението на страната не може да е експеримент или курс за обучение, а това е сериозна задача, която трябва да се изпълнява от подготвени хора, защото обществото не ви дължи нито време, нито търпение. Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност и липса на национално отговорно поведение, всеки ден това управление нанася щети. Ще сме безкомпромисна опозиция и наша задача е час по-скоро да има ново правителство“, отсече Биков.

Още по темата

По думите му страната ни е изправена пред редица кризи.

„Нашето убеждение е, че в кризисни време предполагат ясно поемане на отговорност и диалог, който да помогне за преодоляването им. През последните седмици видяхме всичко друго, но не и това“, посочи той.

„Началото на всяка криза започва с нейното назоваване и осъзнаване на причините, които са я породили. Настояващото управление няма потенциал да направи това“, обвини още Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предупредили за ръста на цената на тока и са предложили решение за компенсиране на производителите, което все още не е гласувано в НС.

„Правителството не е в състояние да вземе свое решение, което да даде отговор на тази криза. Кризата вече прерасна в мащабна ценова криза, предстоят масови фалити, увеличаване на безработицата и задължаване на кризата“, каза Биков.

По думите му войната в Украйна изостри още повече нуждата от адекватни реакции на правителството, но вместо това още в първите дни на тази война управляващото мнозинство генерира правителствена криза, която приключи със смяната на министър.

"Вече берем плодовете и негативните последствия от войната без да има отговорно управляващо мнозинство и правителство, които да реагират решително“, каза депутатът от ГЕРБ и добави, че хората вече са видели неспособността на правителството да действа в кризисна ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще има управляващи в България бивши настоящи и бъдещи които да са като Земенски да мислят за хората и родината или ще мислят за схеми как да ограбят народа и при една такава ситуация да избягат извън страната като ги гледам какви бузкобци са ще избягат първи както и за кражбите са първи
97
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да критикувате управляващите пак няма да доидите на власт народа не ви иска особенно пенсионерите които бяха наречени лош човешки материал
96
4
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
"Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт".Тома Биков един път и той да даде правилни характеристики/квалификации- оценки ,само че те отговарят напълно за профилът на управление на ГЕРБ.Истинска наглост от страна на "опозицията" - ГЕРБ е да прави такива внушения ,след като всички ,които не са обвързани ,зависими и ползващи техните финансови потоци са наясно ,че тяхното управление е най- вредното .
95
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевските медии на руската партия ГЕРБ-ДПС громят Запада и подкрепят Путин и Русия.
94
0
 
1
 
! Отговори
до 95 Анонимн преди 2 години
От джоба ти!!! !
93
10
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ преди 2 години
Точно ГЕРБ да говорят за "некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт." е изключително нагло. Това, в което обвиняват сегашните е типично за ГЕРБ.
92
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До реалист 93 За ограмотяване на гербавите? :)
91
3
 
6
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Дес тока за бизнеса е вече 850лв. мегават/час. Държавата плаща до 250лв. Разликата от 600лв. къде отива? Одговорете си сами!
90
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 90 Никъде не написах кого харесвам :) Само, че не харесвам баце Ви :) Не, според мен, според абсолютната истина, която Вие отлично знаете, макар че не можете да признаете :) Аз не съм ничий платен списвач, както виждате никого не хваля.
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 90 Човече, безпокоя се за душевното Ви здраве :) Трудно е да Ви четем обърканите мисли :) Колкото и да Ви плащат, не ги струвате :)
88
4
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Според вас който харесва политиката на ГЕРБ е платен Жалко и аз мога да пиша същото за Вас харесващи ***
87
1
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 86 Няма други всички са тук и всички трябва да понесат отговорност А *** пиша с главна буква защото се чудя кои разумни хора се подреждат по ЛЪЖИТЕ на Сбиротака Чалгари изментриха ви тичахте крещяхте в тяхна защита все едно е дошла освободителната армия Олеле Лъжи Огромни но си взеха парите а за Българите НУЛА и Мая тя ли И отровите саботираха хората които искаха да отидат на работа а онези жени от Системата къде са сега какво се промени добро за тях
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 87 Гербавтроле, пунктуацията е измислена с определена цел :) Ползвайте я!
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До реалист 84 Не, не сте му просто фен, а платен фен :)
84
1
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Ако наистина искате промяна а не сегашната подмяна трябва огромна огромна Чистка ДА ми пишете че тези добра ли се до властта назначените са Нещо УЖАС Имам достатъчно разум и няма как да ме заблуждават Какво стана с държавността на юмручето Харесва ли Стринки лели братовчедки приятелки назначени на 10000 лв заплати Честита ви държавност Разчитат на дедо от БКП следовател от татово време с 12 клозета И несметни богатства с държавна заплата и клиенти на жена му от Тръмп нагоре ЧЕСТИТО
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 85 А за Вас защо все другите са виновни :) Той да си отговаря за неговите престъпления, другите ще си отговарят за техните. Дори *** пишете с главна буква, гербав :) Дълбоко жалка, платена герберастия :) Помня, че баце Ви така дойде на власт - с обещанието да промени нещата и да вкара предишните в затвора. А стана по-лош от тях :) И тях не пипна.
82
3
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 81 Защо за Всичко ти е виновен Борисов НЕ мислиш ли че прекаляваш Преди 2009 год каква беше България Къде си живял Стига с тоя Борисов за да си мият ръцете всички некадърници всички *** всички разрушители ИМА още Много Много отговорни за България И тези сега от Дб *** те ли ще променят прокуратурата Наивен си и заблуден Виждам ясно сега как България е затънала и да ми пишеш измислици НЕ на мен тия Сбиротакът днешният е Алчници крадливи ЖАДНИ ЗА реваншизъм
81
4
 
6
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Не съм фен на Бойко, но реално погледнато за момета е най подготвеният политик за управние на държавата. На плюещите по всичко и всеки: Открихте ли къде зимуват раците, ако не, скоро ще разберете!!! !
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Фурнаджийската лопата все още защитава герб, но не е далеч денят, в който ще ги подлага на унищожителна критика, както вече го е правил :) Не е ли странно, че баце в момента разчита само на предатели, които никога не са "бивши" :)
79
6
 
6
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Хайде стига сте мрънкали! Не прежалихте ли властта най-сетне!