#ГаzWithMe - втори протест срещу зависимостта от "Газпром"

Недоволството е заради заявената енергийна политика от кабинета
252
#ГаzWithMe - втори протест срещу зависимостта от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

Втори протест срещу поставянето на България в зависимост от руския природен газ ще се проведе в сряда.
Демонстрацията цели да изрази позицията на участниците срещу действия на служебното правителство, които според тях целят да върнат страната в зависимост от „Газпром“.

Протестът ще се проведе пред президентството. Организаторите изпратиха отворено писмо, в което призовават за отговори на седем въпроса, свързани с енергийната зависимост от Москва в контекста на войната на Русия в Украйна.

Това ще бъде втората проява на недоволство срещу служебния кабинет на Гълъб Донев, назначен от президента Радев.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още по темата: протестГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 127 Интересна работа, освен фантазиите ти, друго няма. Фактите обаче говорят: Южна Корея има далеч по-голяма икономика от тази на Северна Корея, а средната продължителност на живот е с 11 ГОДИНИ! по-висока от тази в Северна Корея, въпреки че преди 70 години бяха една държава с еднаква продължителност на живота. Мдаааа, много са "умни" севернокорейците.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
125 щом България е платила да покаже платежното. Тия неща се правят по банков път. Да покаже кога на коя дата по коя сметка е извършено плащането. Хайде. Покажете. Или сте платили на ръка? Давай доказателствата да видим кой лъже.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР ! И сърбите търсят доставки, различни от руските, защото не се знае какво ще последва!
101
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 122 "Имахме договор и падеж, на който не платихме," Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. България плати и ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩА на падежите ТОЧНО КАКТО Е В ДОГОВОРА, който сме подписали с Русия.
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 121 Освен гнусни лични обиди не написа нищо по казаното. Пак да питам, Германия и Италия, като се съгласиха да плащат по "схемата на Путин", защо им спряха/намалиха доставките. Нали плащането беше "проблема"? Що така им орязаха доставките?
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да наклоните везните и мнението на хората в полза на тенденциозни статии като триете неистово различните мнения от това, което се опитвате да представите за най-вярното. Така само доказвате ... за пореден път кой е прав и къде е истината
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
117 ти юрист ли си? Като Ленчето? Вижте си юристите, че са тотално неграмотни и после говори кое как е по договор. Имахме договор и падеж, на който не платихме, понеже Киро чакаше да влязат санкциите и да каже че не може да плаща. А през това време немците си купиха газ и сега ползват такъв на принципа заварено положение. Какво се правите на гламави. Ние не платихме на падеж, а после влязоха санкциите и Киро каза няма да платя, понеже не може. Сравнете датите и спрете да лъжете
97
0
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО ИТАЛИЯ С НАД 3 000 КМ КРАЙБРЕЖИЕ НЯМА ТЕРМИНАЛИ ЗА БЕЗПЛАТЕН , ЕКО , ДЕМОКРАТИЧЕН АМЕРИКАНСКИ ГАЗ , А ПОЛЗВАШЕ РУСКИ ??? ЗАЩО МЕРКЕЛ ОСИГУРИ ЕВТИН РУСКИ ГАЗ И ДАДЕ ШАНС ЗА ЗЕЛЕНА ЕВРОПА ??? ЗАЩО ГАЗПРОМ ПОДАРИ НА ЕВРОПА СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ????? ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ЗАМРАЗИХА ??? ЗАЩО ,,ДЕСПОТИЧНА БЪЛГАРИЯ " ПРАВИ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ РУСКИ ГАЗ И ПЛАЧЕ ЗА РУСКИ ПЕТРОЛ ???? УМНИ ХОРА ТРЯБВАТ НА БЪЛГАРИЯ !!!! НЕ ИЦКО , КИРЧО И АСЕНЧО , ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС !!!
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не Русия прекъсна газа на България, въпреки, че Бъглария беше изряден платец. Кое гарантира, че утре Газпром няма да ни спре газа пак?" ...................... Ако пишете подобни нелепи смешки за пари - гнусничко, но разбираемо, всеки си изкарва хляба някак. Ако го правите от убеденост, обаче, и мозъкът ви е толкова промит, че наистина го мислите - моите съболезнования.
95
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР На Севернокорейците им е без пари. Те са най-умни.
94
3
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Една гатанка имам - газа за Сърбия струва 44$, а газа за България 300$ почти. Кои държавници са по- умни? Сръбските или българските?
93
8
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Кирил и Асен няма да си признаят, разбира се, но истината е следната! Стремежа да получаваш газ не само от Русия има 2 обяснения! Едното е, че искаш да обслужиш и станеш клиент на други интереси! Второто е по благородната идея - наистина да станеш независим, да не си обвързан до такава степен от договор, но това няма как да стане без посредници, поне за известен период! Което е неудобно и по скъпо, но ако целта е да станеш по свободен един ден - струва си да се изтърпи!
92
1
 
3
 
! Отговори
gergi преди 1 година
До м. Тачър Негазифициран е само бита, промишлена газ има във всеки град ... или и Вие като останалите свързвате газЪТ, само с топло у дома, готвене и производство на ток ???
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 "105 ако не се договорим с Газпром ще дължим 1 милиард като обезщетение по неизпълнение по наша вина" Хохохохо. Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА и е ТОЧНО ОБРАТНОТО. АКО ПОДПИШЕМ НОВ ДОГОВОР С ГАЗПРОМ ще изгубим ВСЯКАКВИ права да си търсим правата по съдебен ред за неизпълнението по стария от страна на ГАзпром. България по стария договор е ИЗРЯДЕН ПЛАТЕЦ, а Газпром, не доставя газ, въпреки подадените заявки.
90
14
 
4
 
! Отговори
white star преди 1 година
Къв газпром бе ей!? Нито стотинка за русия! По-добре режим на тока (защо фунтим газ за да произвеждаме ток?) отколкото пари за путинискта русия! Незабавно затваряне на топлофикациите (Що за дивотия да разнасяш топла пара из градовете, при 80% системна загуба)! Нито стотинка за русия!Колкото по-малко плащания за русия толкова по-скорошна победа за украйна и край на войната! След войната отново ще има и ток и газ и нефт. Но не от азиатска русия а от европейска украйна!
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91Само да ти напомня, че Кокорчо вчера призна, че ББ е направил реверсивни всички газови изходи и входове на България. Т.е.газ може да тече и в двете посоки, стига да го има. Интерконекторната връзка се прави от гръцка фирма. Няма данни за спънки и протакане от българска страна при ББ. Трябваше да е готова до края на миналата година! 20%от терминала за втечнен газ при Александруполис при ББ бе купен! И той се бави по вина на гърците! Та отново се упражнявай на тема как ББ пречел!
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark - Ердоган е най-злото човешко същество раждано в последните 100 години. При него няма "сиви зони". ТОй е просто непоправимо лош човек, който цели, да османизира европа, да избие християните, които не се конвертират или поенда ги пороби. УБиваше невеинни в собствената си страна. Изби воийничетата, дето просто следваха заповеди. Лош лош ... ужасен!
87
2
 
0
 
! Отговори
gergi преди 1 година
До Един милиард Доказателства ??? Че според мен са 4 милярда, чесно ве баба Гичка от 7ма сергия на пазара ми каза, че чула Въта от долномъдрево да го казва и е сигурна!!!
86
7
 
7
 
! Отговори
м. Тачър преди 1 година
Най-накрая се научете, че ГАЗ е от мъжки род: газът,-а, а не ,,газТА"! И стига с този руски газ! Нищо няма да се случи без руския газ, без ,,Газпром", а най-добре и без ,,Булгаргаз". Докато държавата се меси в икономиката, винаги ще има такива измислени ,,кризи". Колкото до газа, България е най-негазифицираната страна в ЕС, и сега това се превърна в предимство. Според статистиката само 10-13 % от енргийния микс зависи от газа. И най-добре всичко да е на свободния пазар, ще има газ за всички.
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 109 "Завалията. Явно къщата ти лятото я кара на фотосинтеза, а зимата - се захранва енергийно от звездния прашец."Завалията си ти. С термопомпи и соларни панели е напълно възможно да си осигуриш достатъчно енергия за една къща, и зиме и лете.